Ny måling: 8 ud af 10 danskere ønsker ret til tidlig pension for nedslidte

De danske lønmodtagere der har haft de mest nedslidende jobs, skal have ret til at gå tidligere folkepension, mener et stort flertal.
Foto: Colourbox
Står det til den danske befolkning, skal der tages hensyn til folk, der er blevet nedslidte af deres arbejde. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for 3F. Det skriver Fagbladet 3F.

I målingen svarer 8 ud af 10, at de mener, at mennesker, der har udført et nedslidende arbejde, skal have mulighed for tidligere folkepension end mennesker i mindre nedslidende job.

”Jeg synes faktisk, at det er rørende. Der er massiv opbakning til, at nedslidte skal have mulighed for tidligere pension,” siger Per Christensen, der er forbundsformand i 3F, til Fagbladet 3F.

”Jeg håber bare, at flere politiske partier vil lytte til befolkningen,” siger han.

Målingen viser, at det kun er 12 procent af danskerne som er imod.

Danskerne vil ikke nøjes med en visitationsmodel, hvor man skal kostes rundt fra myndighed til myndighed

Man skal ikke kostes rundt

Regeringen forhandler i disse dage om en ny seniorførtidspensionsordning, sammen med de radikale og Dansk Folkeparti, men det er ifølge Per Christensen ikke nok.

”Danskerne vil ikke nøjes med en visitationsmodel, hvor man skal kostes rundt fra myndighed til myndighed,” skriver han på Facebook.

Siden seniorpensionsordningen blev indført i 2011, har færre end 1.500 mennesker fået tilkendt den.

S: Dejligt med bred opbakning

Spørgsmålet om differentieret pensionsalder forventes at blive et af de helt store emner i den kommende valgkamp.

I februar viste en lignende undersøgelse foretaget af Megafon for TV2 og Politiken også en massiv opbakning i befolkningen til en differentieret pensionsalder, som Socialdemokratiet ønsker at indføre, hvis partiet vinder det kommende folketingsvalg.

Socialdemokratiet er da også positive over, at så mange danskere ønsker en differentieret pensionsalder.

”Det er dejligt at der er så bred opbakning til Socialdemokratiets forslag om at indføre en ret til differentieret pension for de der har været længst tid på arbejdsmarkedet,” skriver partiets finansordfører Benny Engelbrecht i en kommentar på Facebook.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Kommentarer

Hvis folk vil blive på arbejdsmarkedet og få de goder, som de er indført seneste år, så er det det de vælger. Hvis man er udbrændt og nedslidt og har ondt her og der, så bør det være en ret,at trække sig tilbage efter 40 års arbejdsliv. Det er nok meget realistisk at det vil være 6-8000, som er i den gruppe. Og det kan laves med arbejdsmarkdets parter som et tillæg til velfærdsforliget. Og vedtages med bredt flertal. Derfor kan man godt også tænke langsigtet. Måske tænker man mest på den ufaglærte gruppe, som ikke har haft muligheden for selv at spare op til pensionen. Jeg synes tanken er god og jeg synes, det bør undersøges efter valget, og sammen med arbejdsmarkedets parter, må man finde en model, der er fornuftig. Der er brug for arbejdskraft fremover. Jamen så lav dog arbejdsmiljøet sådan, så folk ikke nedslides før tid. Det er lige så vigtig.

Det eneste der ikke bliver talt så meget som ET ord om, ER folkepensionens størrelse.
Det konkrete tal for, hvad en kommende folkepensionist må eksistere for. SATSEN der er så minimal,og dermed kan siges at være omtrent en FORBRYDELSE, begået mod folkepensionister,der hver eneste måned modtager denne ALMISSE.Folkepension et så minimalt beløb der knapt rækker til andet end at trække vejret. Hvorfor er der ingen der taler om, hvad det reelt indebærer økonomisk at overgå til folkepension,for ganske almindelige borgere, der ikke har haft kroner at spare op af ? Det lyder flot at nedslidte nu skal have mulighed for at gå på tidlig pension. Men husk at fortæl om den sultesats en folkepension er. ALLE folkepensioner burde omgående sættes op til værdige beløb.

Nedslidte skal naturligvis have ret til at gå på tidlig folkepension.Men,HUSK det skal være til en VÆRDIG folkepensionssats.Hvorfor kræver ingen noget sådant, for de kommende nedslidte og for alle andre folkepensionister ?
Den store manipulering med folket er godt i gang. "Valgflæsket" klargjort.Et stort "massehypnosegilde".Med valgplakater,og
Mette Frederiksen der udglatter jakken. Kørt i stilling.Som "kommende statsminister". Temmelig sikkert grundig PARAT til at samarbejde med omtrent hvem som helst,for at kunne stå på skamlen og udråbe "Vi gjorde det"... Akkurat som en tidligere anden havde gjort det. AK ak ak er politik vel andet end et godt lønnet job ?

Det er et paradoks, at det er mænd i habitter og med høj uddannelse, som afgør/beregner, at de mennesker, murere, sosu, slagteriarbejder m.fl., som har arbejdet et helt arbejdsliv og gjort det muligt, at de samme mænd i habitter har fået en gratis,høj uddannelse, siger at S- forslaget vil ødelægge hele samfundsøkonomien og i øvrigt er et stort bluffnummer.