Ny måling: Frederiksen giver Ellemann baghjul

Mette Frederiksen er danskernes foretrukne statsminister, viser ny måling. Heller ikke blandt egne vælgere imponerer Jakob Ellemann som statsministerkandidat.
Foto: Socialdemokratiet
Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, er langt mere populær end Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, som danskernes foretrukne statsministerkandidat.

Det viser en ny måling, som Norstat har foretaget for Altinget og Jyllands-Posten.

Frederiksens føring er ”meget overbevisendende”

38 procent af danskerne foretrækker nuværende statsminister Mette Frederiksen som statsminister, mens 25 procent foretrækker Venstre-formand Jakob Ellemann.

Dog peger 20 procent af de adspurgte på en anden kandidat, men det er slet ikke unormalt, fortæller Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.

Han kalder Mette Frederiksens føring for ”meget overbevisende”

Han fremhæver en lignende måling, fra dengang statsministerkandidaterne hed Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen.

”Under Thornings regeringstid var der tidspunkter, hvor hende og Løkke samlet fik under 50 procent af stemmerne i lignende undersøgelser,” siger Erik Holstein til Altinget.

Han kalder Mette Frederiksens føring for ”meget overbevisende”.

Kilde: Altinget.dk

Populær som formand, men ikke som statsministerkandidat

Ifølge politisk kommentator Erik Holstein er Jakob Ellemann en særdeles populær partiformand. Det er dog ikke ensbetydende med, at man også er populær som statsministerkandidat – heller ikke blandt sine egne vælgere.

Heller ikke blandt sine egne vælgere

Målingen viser, at 91 procent af Socialdemokratiets vælgere foretrækker Mette Frederiksen som statsminister. Til sammenligning er det kun 70 procent af Venstres vælgere, der foretrækker Jakob Ellemann til den post.

Tulle falder tungt i partiledermåling

I en anden Norstat-måling er vælgernes dom over Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, blevet markant hårdere.

Det sker efter partiets katastrofale valgnederlag ved først europaparlamentsvalget i maj og dernæst folketingsvalget i juni.

Respondenterne i Norstat-målingen har haft mulighed for at bedømme partilederne med karakterer fra +5 til -5.

Her bliver DF-formand Kristian Thulesen-Dahl vurderet til en gennemsnitskarakter på kun 0,5.

Det placerer ham på en syvendeplads blandt de i alt ti partiledere i Folketinget, hvilket er markant lavere end den seneste af den type målinger, der fandt sted i februar i år.

Her blev Thulesen Dahl vurderet som den næstbedste partileder, kun overgået af Socialdemokratiets formand og daværende statsministerkandidat, Mette Frederiksen.

Ved folketingsvalget den 5. juni gik Dansk Folkeparti tilbage med hele 12,4 procentpoint og tabte 21 mandater.

Student på Netavisen Pio


placeholder

Annonce