Annonce

Ny måling gør Inger til dronningen af blå blok

Danmarksdemokraterne er nu det største parti i blå blok. SF fortsætter fremgang.
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Inger Støjberg, formand, Danmarksdemokraterne
Den, der lever stille, lever godt, lyder det gamle ordsprog.

Og det gør sig åbenbart også gældende i politik, hvor partiet Danmarksdemokraterne i en ny meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzau, nu er det største parti i blå blok.

Danmarksdemokraterne, som har den tidligere Venstre-politiker Inger Støjberg i spidsen, står i målingen til 10,4 procent af stemmerne.

Det betyder, at Danmarksdemokraterne lige akkurat presser sig op foran Venstre, der står til 10,3 procent og Liberal Alliance, der står til 10,2 procent, i kampen om at være det største parti i det, som engang var blå blok.

Partiet har ellers været mere eller mindre fraværende i den offentlige debat, og bortset fra et finanslovsudspil, så er det ikke meget, man har hørt fra partiet, siden det kom i Folketinget tilbage i november måned.

En analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for netmediet Altinget, viser at Danmarksdemokraterne især har stort held med at tiltrække traditionelle arbejdervælgere. Bortset fra Socialdemokratiet, så er Danmarksdemokraterne det parti, som har flest af dem.

Målingen er også god for SF, som står til 15,8 procent af stemmerne. Det er det højeste, som Voxmeter har målt folkesocialisterne til i 12 år.

Hvis der var valg i dag, så ville SF få hele 28 mandater i Folketinget - 13 flere end ved valget i november - og et mere end partiet fik ved rekordvalget i 1987, hvor Gert Petersen med 14,6 procent af stemmerne trak 27 mandater i Folketinget.

Regeringen står i stampe

Meningsmålingen viser til gengæld ingen tegn på bedring for SVM-regeringen.

Socialdemokratiet står til 21,7 procent af stemmerne, hvilket er på niveau med sidste uges måling.

Venstre går til gengæld en lille smule frem og er igen lige over 10 procent af stemmerne.

Målingen er til gengæld dårligt nyt for Moderaterne, som i de seneste måneder nærmest udelukkende har været i medierne på grund af Jon Stephensen-sagen.

I den her måling står Moderaterne til blot 6,2 procent af stemmerne, hvilket er en tredjedel mindre end partiet fik ved valget.

Samlet set står regeringen blot til 68 mandater. Det samme som i sidste uge.

Under spærregrænsen

Værst ser målingen ud for Nye Borgerlige, som blot står til opbakning fra 1 procent af vælgerne, og dermed er der ved at være langt op til spærregrænsen for Pernille Vermunds parti.

Tæt på spærregrænsen ligger Alternativet, som i den her måling blot står til 2,3 procent af stemmerne.

 

Om målingen

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 8. maj 2023, baserer sig på telefoninterview med 1.003 repræsentativt udvalgte personer 18 år eller derover og er gennemført i perioden fra den 1. til den 7. maj 2023.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,6 procentpoint.

Se hele målingen her. 

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja denne uge er man dronning med sølle, 10,3 %,det siger lidt om blå blok generelt. For et år siden lå NB på 5/6%, nu under spærregrænsen. S De eneste der hele tiden ligger over 20% er S.Et regeringsbærende og ansvarligt parti.

Noget andet,det er jo skræmmende at høre om mistrivsel blandt unge, børn, og aldrig har så mange haft en diagnose. Hvad er galt i det danske samfund. Er det curlingbørn alle sammen???

Ærgerligt at se at danskerne hopper på den limpind, men bare rolig, de falder af igen.

Inger Støjberg efterligner Søren Pape. Sig og gør så lidt som muligt, og så vil vælgernes drømme kunne tiltrækkes. Men hun er nok mere snu end lille Søren, så hun skal nok vide at sige og gøre nok af det, der skal til, for at beholde en 7-8 pct.

Hun er en parasit

Som tingene ser ud i det politiske landskab for tiden, er der store vælgerbelønninger til dem, som gør og siger mindst muligt. Og det er endda næsten ikke mærkeligt.

Det er da mærkeligt at ingen skriver at den RØDE blok har en tilslutning på 51,5 %
og de partier som normalt udgør de BLÅ har en tilslutning på 46,5 %.
Der er mange mandater i det som kaldes stemmespild.
At afgive sin stemme på Danmarks Demokraterne og Nye Borgerlige er rent stemmespild.
De står fuldstændig udenfor indflydelse, læg mærke til at når Wammen optræder
udenfor døren til Finansministeriet, så flokkes de alle sammen, og forsøger at blive
fanget af et kamera, fra DR eller TV2.

Hun er snu og beregnende den bette Inger - Det lykkedes hende at få en platform og endda sit gamle kontor tilbage inde på Christiansborg -da hun søsatte sit nye parti - og fik lokket folkevalgte DFere med ombord på “fregatten Jylland” som en slags letmatroser -
Hun har heller ikke lagt skjul at hun ser sig selv og partiet indtage samme position som DF havde under Fogh og VK regeringen - Det tror jeg er noget der stadig har en vis tiltrækning i visse vælgergrupper -