Annonce

Ny måling: Konservative rammer højeste niveau i et årti

Blå blok henter noget af det tabte tilbage i ny måling, der fortsat viser pænt rødt flertal.
Tirsdag er der den traditionsrige åbning af Folketinget, hvor kongehuset kommer på besøg og statsministeren holder den i grundloven beskrevne "redegørelse for rigets almindelige stilling og de af regeringen påtænkte foranstaltninger". Eller det der i folkemunde kaldes åbningstalen.

Og er der en af partilederne, som smiler ekstra meget, så er det De Konservatives Søren Pape Poulsen.

For selvom den borgerlige opposition fortsat er langt bagud i meningsmålingerne, så går det godt for Søren Pape Poulsen og De Konservative.

Partiet står i den seneste meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau, til 9 procent af stemmerne og en fremgang på fire mandater.

Det er det højeste niveau, som partiet er målt til i 10 år.

Det er ikke det eneste sted i blå blok, at der er plads til smil. Fire mandaters fremgang står nemlig også Pernille Vermund og Nye Borgerlige til.

Partiet står til 4,3 procent, og det er en fremgang på et halvt procentpoint i forhold til den seneste uges måling.

10 ekstra mandater til S

Hvis der er brede smil hos Søren Pape Poulsen og partifællerne, så er de fortsat endnu bredere hos regeringspartiet Socialdemokratiet.

Ifølge målingen fra Voxmeter står Socialdemokratiet til 32,4 procent af stemmerne - 0,7 procentpoint mindre end i den seneste uge - men fortsat 6,5 procentpoint over valgresultatet.

Socialdemokratiet står til at vinde 10 ekstra mandater oveni de 48, partiet fik ved folketingsvalget.

Hos regeringens støttepartier, Radikale, SF og Enhedslisten, er tilslutningen mere eller mindre uændret. Alle tre partier ligger indenfor et mandat af deres valgresultat.

Venstre fortsat i bund

Meningsmålingerne er til gengæld grum læsning for Venstre, der tilmed må undvære partiformand Jakob Ellemann-Jensen, der fortsat er sygemeldt ovenpå en operation.

I hans sted indtræder næstformand Inger Støjberg, og hun kan overvære åbningstalen vel vidende, at hendes parti står til at tabe 4,8 procent af stemmerne og ni mandater.

Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti ligger fortsat til at tabe 1,6 procentpoint i forhold til valget.

Det vil koste partiet et tab på yderligere tre mandater.

Dansk Folkeparti kan dog glæde sig over, at partiet har vundet omkring en procent af vælgerne tilbage i den seneste måned.

Ser man på styrkeforholdet mellem rød og blå blok, så er der fortsat pænt rødt flertal på 100 mandater mod 75 til blå blok.

En forbedring på fire mandater til blå blok i forhold til den seneste uges måling.

Kun en pegede på Paludan

Ser man på partierne uden for Christiansborg, så er det måske værd at notere sig, at Kristendemokraterne igen går tilbage, efter at de i den seneste uge nærmede sig spærregrænsen.

Veganerpartiet, der de seneste uger har fået pæn medieomtale, går frem til 0,4 procent, og dermed behøver det konventionelle landbrug endnu ikke at frygte en snarlig afskaffelse.

Partiet Stram Kurs - altså dem med Rasmus Paludan - nærmer sig bunden. Partiet står i denne måling til 0,1 procent af stemmerne. Med omkring 1.000 respondenter i undersøgelsen svarer det til, at én person har sagt, at vedkommende vil stemme på Stram Kurs.

Voxmeters politiske meningsmåling baserer sig på telefoninterview med 1.019 repræsentativt personer over 18 år.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,9 procentpoint.

placeholder


 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Per Larsen hedder manden der stille og roligt samler stemmer til de konservative. Her under coronaen har han været statsminister Mette Frederiksens bedste støtte. En mand der som Mette Frederiksen stille og roligt tør sige hvad der skal til. En mand af sund fornuft der stille og roligt skaber den tillid som fløjene har brug for i en svær tid, der kun bliver sværere. Ingen skinger tale. En kompromisets mand, der formår at få danskerne til at lytte. Selv de festglade Københavnere. De sindige jyder. Og Folketingets medlemmer. Selv vælgerne har i stor stil bemærket det. Per Larsen en mand på vej. Socialdemokratiet havde et forbillede i Anker Jørgensen. De konservative havde Poul Schlüter. Forventningens glæde er størst. Især her op til jul. Men ind imellem opfyldes selv et politisk juleønske. Julen er tiden hvor bedsteforældre fortæller om de gode gamle dage. Bortset fra julen 1918 med den spanske syge. En jul de burde have fejret hver for sig. Og den historie fortælles i år bedst over nettet. Hver for sig. I hver sin egn. Og ifølge Per Larsen: Københavnere bliver i København.Ellers bryder vores sundhedsvæsen sammen. Hvis alle konservative i Storkøbenhavn lyttede til Per Larsen er vi godt på vej mod at reducere storkøbenhavns incidenstal på 607 sammenlignet med Region Midtjylland med ligeledes for mange på 272. Om Mette Frederiksen lytter til Pers råd og er i stand til at få alle socialdemokrater og følgegrupper til ligeledes at blive i hovedstadsregionen, er vi godt på vej til ikke at gentage fadæsen fra 1918. Tak til Per Larsen for han udmelding på TV2 news her før regeringens jule-corona-udspil tirsdag den 15. december. Statsmænd går foran. Også i svære tider.