Ny måling: Liberal Alliance-nedtur giver rød blok stort forspring

Liberal Alliance er under spærregrænsen og derfor øger rød blok sin føring i ny meningsmåling.
Foto: Københavns Kommune
Alex Vanopslagh, partileder for Liberal Alliance
Massivt rødt flertal i Folketinget. Det ville være resultatet, hvis der var valg i dag.

Faktisk er forspringet så stort, at Socialdemokratiet vil kunne lave flertal med partierne til venstre (SF og Enhedslisten) uden De Radikale.

Det viser den nyeste meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzau, som er blevet offentliggjort mandag.

Socialdemokratiet står i målingen til 32,6 procent, hvilket er en mindre tilbagegang på 0,8 procentpoint i forhold til sidste uges måling. Et resultat som vil give 60 mandater, 12 mere end ved seneste folketingsvalg.

Også Venstre står til en mindre tilbagegang og er igen under 20 procent. Det vil betyde et tab på 6 mandater i forhold til valget.

Stemmespild i blå blok

Mest afgørende er det dog, at Liberal Alliance er igen røget ned under spærregrænsen. Partileder Alex Vanopslagh og hans to gruppefæller står til 1,8 procent af stemmerne. Det stemmespild betyder, at rød blok øger sin føring markant, selvom stemmefordelingen mellem de to blokke er nærmest identisk med sidste uges måling.

Ifølge målingen står rød blok til 104 mandater, tre mere end i sidste uge, mens den samlede blå blok står til 71 mandater.

Kategorien "øvrige" står til 0,5 procent og den indeholder blandt andet Veganerpartiet, der netop i dag er blevet godkendt til at stille op, men indtil videre ser det dog ud til at der er lang vej igen.

Voxmeters politiske meningsmåling baserer sig på telefoninterview med 1.106 repræsentativt udvalgte personer og er gennemført i perioden fra den 7.-12. september 2020. Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,8 % point.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Annonce