Ny måling: Socialdemokratiet går frem efter Arne-udspil

Socialdemokratiet står igen til opbakning fra mere end hver tredje vælger, viser ny meningsmåling.
Foto: Socialdemokratiet
Statsminister Mette Frederiksen (S) og tre af hendes ministre præsenterede 18. august regeringens bud på en ret til tidligere pension.

Siden er opbakningen til partiet i meningsmålingerne øget.

Socialdemokratiet står i denne uge til 33,4 procent af stemmerne, og en fremgang på hele 12 mandater i forhold til folketingsvalget sidste år.

Det viser den seneste meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzau.

placeholder

Om det er løftet om en pension til Arne eller om det er debatten om unge, indvandrere, der skaber utryghed i de københavnske S-toge, kan man ikke vide, men faktum er, at den røde blok igen trækker stemmer hen over midten og udbygger sit i forvejen store forspring.

Rød blok står således til 101 mandater, mens blå blok står til 74. En forbedring til råd blok på to mandater siden sidste uges måling.

Begyndende radikal krise?

De Radikale, som ellers har ligget stabilt i meningsmålingerne siden valget, må begynde at blive bekymret.

Morten Østergaards parti står i denne uge til en tilbagegang på 1,8 procentpoint til 6,8 procent af stemmerne.

Dermed står De Radikale til at tabe 4 ud af de nuværende 16 mandater.

Thulesen Dahl fortsat i knæ

Dansk Folkeparti tager det største dyk i målingen af noget parti. Partiet går fra 7,3 procent i sidste uge til 6,0 procent i denne uge. Det svarer til et tab på 1,3 procentpoint og betyder, at partiet står til at tabe 5 ud af partiets 16 mandater.

Det andet indvandrerkritiske højrefløjsparti, Nye Borgerlige, står fortsat til en pæn fremgang på fire mandater.

Rasmus Paludans Stram Kurs, der stadig er opstillingsberettiget indtil en gang i efteråret, nærmer sig med hastige skridt 0,0 procent. Paludans parti står i denne uge til 0,3 procent af stemmerne.

Venstre vinder lidt tilbage

Venstre - der i sidste uge fik fuld medieopmærksomhed, da tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen udgav sin erindringsbog - kan til gengæld glæde sig over, at det indtil videre ikke har resulteret i dårligere meningsmålinger.

Venstre går frem fra sidste uges 19,3 procent til 20,4 procent i denne måling. Det er 3,0 procentpoint under valgresultatet. Hvis der var valg i dag, ville det give Venstre et tab på seks mandater.

De Konservative, der i forrige uge fik den bedste måling i et årti, må til gengæld notere en mindre tilbagegang. Søren Pape Poulsens parti ligger nu kun 0,9 procent over valgresultatet.

Meningsmålingen inkluderer også Kristendemokraterne, der for nyligt blev opstillingsparat, men partiformand Isabella Arendt må konstatere at vælgerne endnu ikke er klar til at sende hendes parti i Folketinget. Kristendemokraterne står til 1,5 procent.

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 7. september2020, baserer sig på interviews med 1.034 repræsentativt udvalgte personer over 18 år og er gennemført i perioden fra d. 31. august 2020 til d. 6. september 2020.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

ja, hvis vi genopfinder efterlønnen, så er vi sikkert helt tilbage til de gode gamle S-dage.
Hvorfor gør vi iøvrigt ikke det i DK? Arbejdsudbuddet er der så rigeligt ser det langsomt ud til -i og med
den grønne omlægning, teknologiudvikling og Corona omlægning af turisme og oplevelsesbrancherne.

Annonce