Ny måling: Socialdemokratiet rammer årets bedste resultat

Regeringspartiet er kun et mandat fra at være tre gange større end Venstre.
Foto: Socialdemokratiet/Venstre
Partiformændene Mette Frederiksen (S) og Jakob Ellemann-Jensen (V)
Socialdemokratiet står i en ny meningsmåling til opbakning fra 34,1 procent af vælgerne. Hvilket er det højeste niveau, som partiet har været oppe på i 2021.

Det viser en ny meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau.

Socialdemokratiet går frem med 1,3 procentpoint, og hvis der var valg i dag, så ville partiet kunne mønstre 62 mandater i Folketinget.

Fremgangen til Socialdemokratiet kommer efter en uge, hvor især støttepartierne, men også flere borgerlige stemmer, har presset på for at få børnene af Syrienskrigere hjem til Danmark hurtigst muligt.

De borgerlige partier har desuden presset på for en yderligere, hurtigere oplukning af Danmark. Heller ikke en dagsorden, der har skabt momentum i denne meningsmåling.

Forskel mellem S og V historisk stor

Venstre står meningsmålingen til 11,9 procent af stemmerne, hvilket er en marginal tilbagegang i forhold til samme måling sidste uge. Men samlet set er der tale om et tab på 11,5 procentpoint. Det vil give valg til blot 21 V-medlemmer.

Man skal helt tilbage til folketingsvalget i 1987 for at finde et dårligere valgresultat for partiet,

Ved folketingsvalget for snart to år siden fik Socialdemokratiet valgt 48 mandater, og Venstre fik valgt 43. En forskel på blot fem mandater.

Den forskel er i denne måling øget til hele 41 mandater, og Socialdemokratiet er dermed kun et enkelt mandat fra at være hele tre gange så store som Venstre.

Dampen gået lidt af C og D

Siden årsskiftet har især De Konservative og Nye Borgerlige lukreret på Venstres tilbagegang, men begge partier går lidt tilbage i den seneste meningsmåling.

Med 13,8 procent af stemmerne er De Konservative dog fortsat det største parti i blå blok. De 13,8 procents opbakning til Søren Pape Poulsens parti er en tilbagegang på 0,8 procentpoint i forhold til den seneste måling.

De Konservative står dog fortsat til en fremgang på 13 mandater.

Også Nye Borgerlige går tilbage, dog kun med 0,5 procentpoint til 8,0 procent. Nye Borgerlige, der fik 2,4 procent og fire mandater ved folketingsvalget, vil dog stadigvæk blive mere end tredoblet med udsigten til 12 ekstra mandater.

Liberal Alliance holder sig lige over spærregrænsen, mens Kristendemokraterne, der i enkelte målinger har været over, falder tilbage til 1,4 procent, og dermed ser det lige nu ikke ud til, at partiet kommer ind.

Rød blok trækker fra

Fremgangen til Socialdemokratiet, kombineret med at både SF og De Radikale går lidt frem, mens Enhedslisten går en smule tilbage, betyder, at der samlet set er en pæn fremgang til rød blok på hele fem mandater.

Det betyder, at stillingen mellem de to blokke nu hedder 101 til de røde, mens blå blok samler opbakning fra 74 mandater.

Voxmeters meningsmåling baserer sig på telefoninterview med 1034 repræsentativt udvalgte personer 18 år+ og er gennemført i perioden fra d. 15.-21. marts 2021. Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,9 procentpoint.

Det næste folketingsvalg skal først afholdes inden den 5. juni 2023. Men med et kommunalvalg til efteråret, der hastigt nærmer sig, så begynder de landsdækkende meningsmålinger også at blive endnu mere interessante for partierne, fordi det kan få afgørende betydning for, hvor store grupper vælgere er på vej hen.

 

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Fortjent fremgang til socialdemokratiet og rød blok. Ikke mindst på baggrund af deres seriøse tilgang til corona-pandemien. Helt modsat Venstre og blå blok, der angiveligt allerede tænker mere i valgkamp end befolkningens liv og helbred.

:)

Meget enig

Kommentar:

Jeg er helt enig i, at Statsminister Mette Frederiksen og Regeringen samt støttepartierne, har håndteret Covid 19 krisen godt, med de fejl der nu engang opstår med noget vi ikke har prøvet før, nemlig at lukke et samfund ned, for at kere sig om borgerne..

Til gengæld må jeg sige, at fejlen vedrørende aflivningen af Mink uden for aflivningszonerne ikke ser godt ud, men det vil den undersøgelse der nu er nedsat så fremlægge en rapport om, på et eller andet tidspunkt...

Angående Covid 19, så ved man desværre ikke hvornår der er bugt med Pandemien, så fremtiden ser ikke ligefrem lys ud....

Mink sagen, var helt efter bogen. den blev taget ud fra et proces for at rede menneskeliv. tilladelsen til at aflive mink, havde Den daværende fødevareminister i 2018 slev givet. Han Heder Jacob Ellemann. det var også lovligt at tage raske mink i hele landet. intet at komme efter. men minkavlerne snød myndighederne og sendte og pelsede dyr videre.

Det er jo en gang gedigen sludder. Alle - selv socialdemokraterne er jo enige i, at det ikke var lovmedholdeligt, da ordren blev givet.

Ole Pedersen
Hvor stort er et område, det kan godt være at du synes
spørgsmålet lyder men det står der rent faktisk i loven
§ 30 Ifølge lov om hold af dyr har en minister hjemmel til
at aflive alle dyr "i et område omkring udbrudsstedet"
for at udrydde, hindre, begrænse eller imødegå, risiko for
at udbredelsen zoonotiske smitstoffer og sygdomme.
Området skal defineres af veterinær faglig begrundelse,
området kan tolkes til at være hele landet.
sådan udtaler tidligere vicedirektør i Fødevarestyrelsen,
Tage Siboni i Politiken den 9 december 2020 artiklen er skrevet af
Kristian Corfixen, Johan Blem Larsen og Anders Bæksgaard.
Tage Siboni har stået i spidsen for at skrive loven om Dyrehold,
han har senere været ansat som konsulent i Fødevareministeriet.
Der er flere jurister som giver ham medhold i den fortolkning.
Så hvis du mener, at det er noget gedigent sludder, må du bruge
andre vidne udsagn end "Alle - selv Socialdemokrater er enige i,
at det ikke var lovmedholdeligt", at alle mink blev aflivet.
Direktøren for SSI har udtalt, at rådet til at aflive alle mink,
var givet på et veterinær faglig grundlag.

Ja Ole Pedersen Det har du vist IKKE noget som helst
forstand på, det har Arne Jensen jo ret i.
Når det handler om fugleinfluenza, så skal fuglene aflives, uanset hvad,
så er der ikke så meget diskussion.

Mette Frederiksen har gjort det fremragende under Corona epemien også i forhandlinger hen over midten i Folketinget, om andre ting, det gjorde den borglige ikke da de var i regering førte de blokpolitik

Det kan ikke udtrykkes bedre. Godt gået til vores regering og ikke mindst Mette Frederiksen

Helt enig!

Håndteringen har ikke været 100% glat, men helt klart en af verdens bedste!

Enig med Flemming og så længe de borgerlige KUN tænker på vælgere og ikke på faren ved for stor oplukning, ændrer tingene sig ikke, de glemmer at folk godt kan tænke selv, og ikke ønsker en tredie pandemi, vi ønsker alle at samfundet skal tilbage, men, men, men, det skal ske langsomt og velovervejet, og følge de der ved meste om smitte 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

Ellemanns fremtoning og arrogance gør at folk vælger ham fra. Han prøver at spille hård og fast, men det virker forkert. 104/75 det er godt nok en forskel. Og er der nogen der får tæv i medierne så er det landets statsminister. Vælgerne er bare godt tilfredse.

Enig

Har aldrig stemt på Socialdemokratiet, men syntes at Mette Frederiksen og regeringen lever op til mine forventninger. Vil ikke udelukke jeg for første gang vil stemme på S. Værdipolitikken er en vigtig markør for min beslutning.

Og nej, hverken forældrene eller børnene i al-Hol lejren skal tilbage til Danmark, så er det underordnede hvad PET, FE og journalisterne udtaler sig om. Hverken PET eller FE kan forudse, hvad der kan ske i fremtiden, men disse to myndigheder skal vel også holdes beskæftigede.

"Regeringspartiet er kun et mandat fra at være tre gange større end Venstre."

Det er fuldt fortjent...MF har styret landet gennem coronakrise - se rundt omkring i verden hvordan det ser ud - vi kan være stolte af vores regering...

Med alt det MF & Co. har ødelagt på mindre end 2 år vil nogle af de hjernevaskede snart vågne op fra deres dvale !! - og så vil det virkeligt gå op for dem, hvad de har støttet !! - og så vil de angre og løbe skrigende bort !!!!!

Drømmer du eller er du vågen?

Hvem er hjernevasket?

Men i den virkelige verden og i dette univers ser det heldigvis ikke så tosset ud.

Det skulle egentlig have været postet som svar til Alex, gider ikke flytte det nu.

Rette bager for smed.
Det er dagens overskrift. Både i Venstre, men måske også hos socialdemokraterne.
Her har vi holdt afstand, levet i små bobler, været varsomme med at omgåes andre. Ja stort set overholdt alle regler.
Og så giver man coronapasset og genåbningsfordelene til alle dem der blev smittet. De må nu gerne komme til frisøren, osv. At rette bager for smed.

Alting har en pris. Stålsatte smede der forstår at smede når jernet er varmt. Men når man smeder hestesko, skal man huske at have hjertet med sig.
Form og holdbarhed er ikke ligegyldigt på den lange bane. Sporene skræmmer. Ikke mindst i Venstre, hvor forhammeren har fået en umiskendelig militæragtig lyd.
Føler frontsoldaterne sig snydt, løber selv bageren fra byen.

Coronapasset er at give 12-talspigen 03.
Coronapasset er at udvise mistillid til alle der gjorde alt for at holde smitten nede.
Coronapasset er at fortælle borgerne at B 117 er langt mere avanceret i sin fremfærd end den almindelige dansker er i stand til at håndtere.

Coronapasset bygger endvidere på at vaccinerede ikke kan medtage smitten fra en familie til en anden. Eller blot fra en person til en anden.
Coronapasset bygger på at en smittet og syg ikke kan blive smittet igen og videreføre smitten til en anden ved en senere lejlighed.

Coronapasset er et farligt element, som bevirker at indehaveren tror, at den hellige grav er velforvaret.

Og det tyder de europæiske landes corona-smittetal på at den langtfra er. Se Norge, Tyskland og Sverige.

Coronapasset er rødt blår i øjnene på folk. At rette bager for smed. Coronaen narrer pas-gængerne.
I Israel, hvor coronapas ideen kommer fra, er allerede 50% af befolkningen vaccineret.

Coronapasset kunne måske være en god ide senere i forhold til festivaler, natklubber, diskoteker, og udenlands flyrejser.
Men små danske byer uden smittede i uger, der skal hr. Ramani og fru Hansen skaffe et coronapas før turen går til frisøren. Det er at rette bager for smed.

12-talspigen kæmpede bravt. Karakter 03. Danmark mangler i den grad håndværkere. Så måske slipper vi for endnu en cand. scient. pol. Der vedtager landets love.
Et tegn for at vise at man må komme ind. På bestemte steder. Det fandtes vist tidligere syd for grænsen. Hvad var det dog det hed?

At rette smed for bager.

HA HA HA HA HA HA HA .....Kan kun grine højt. At regeringen klarer sig fremragende kan redde enhver dag. Jubiii.

Annonce