Ny måling: Vælgerne flygter fra Venstre

Venstre står til at tabe 10 mandater, viser ny meningsmåling.
Foto: Venstre - pressefoto
Jakob Ellemann-Jensen (V)
Krisen kradser for alvor i Venstre, som står til det dårligste valgresultat siden 1990.

Det viser en ny meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau.

Venstre fik 23,4 procent af stemmerne ved folketingsvalget sidste år efter en stærk slutspurt.

Men efter folketingsvalget skiftede partiet formand, og siden er meningsmålingerne nærmest kun gået en vej.

Og i den nye meningsmåling fra Voxmeter, som er offentliggjort mandag den 28. september, står partiet til blot 18,4 procent af stemmerne. Eller fem procentpoint færre end ved folketingsvalget.

Det vil i givet fald være det dårligste valgresultat siden 1990, hvor Venstre, med Uffe Ellemann-Jensen i spidsen, fik 15,8 procent af stemmerne og blot 29 mandater.

De 18,4 procent af stemmerne, som Venstre står til, vil udløse blot 33 mandater. Eller 10 færre end ved folketingsvalget for halvandet år siden.

Dermed er Venstre knap halvt så stort som Socialdemokratiet, som står til 60 mandater. Men Venstre er dog godt dobbelt så stort som De Konservative, som står til 15 mandater.

placeholder

Socialdemokratiet fastholder fremgang

Socialdemokratiet står i meningsmålingen for Voxmeter til 33,1 procent af stemmerne eller 7,2 procentpoint mere end ved det seneste folketingsvalg. I forhold til den seneste uges meningsmåling er det en minimal fremgang på 0,2 procentpoint.

Meningsmålingen er til gengæld godt nyt for både Liberal Alliance og Kristendemokraterne. Liberal Alliance går 0,2 procentpoint frem til 2,1 procent, og kravler dermed lige nøjagtigt op over spærregrænsen.

Det gør Kristendemokraterne ikke. Men partiet går frem til 1,8 procent og er dermed meget tæt på spærregrænsen.

Veganerpartiet, der er det seneste parti til at blive opstillingsberettiget, ser endnu ikke ud til at have det helt store vælgertække. Partiet står til blot 0,2 procent af stemmerne.

Ser man på styrkeforholdet mellem rød og blå blok, så fører rød blok med 104 mandater, mens blå blok står til 71 mandater. En forbedring på to mandater for blå blok i forhold til den seneste uges måling.

Voxmeters meningsmåling baserer sig på telefoninterview med 1.032 repræsentativ tudvalgte personer over 18 år og er gennemført i perioden fra d.21. september 2020 til d. 27. september 2020. Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,9 procentpoint

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Dagens måling i voxmeter siger 107 til de røde ,72 til de blå med nord.Venstre var på 17.3 i epinionmålingen. DF på en trediedel af tidligere storhed, men smart Tullesen, har droppet KO udvalg.

Det lyder umiddelbart meget positivt med Venstre. Men når de så bare vandre til Konservative, Liberal Alliance, Nye Borgerlige og Kristendemokraterne, så er vi desværre ikke kommet længere.

Efter min mening har DKsliberale parti (længe det eneste) været unaturligt stort. Partiet har været smart og lusket og Kons har været alt for ringe. Det er partiet stadig med banale krav og dårlige folketingsmedlemmer. Men jeg er i tvivl om tilbagegangen også kan skyldes, at flere vælgere er blevet bevidste om alle de love, som Venstre har stået bag, og som har nedbrudt vores samfund. Listen r lang, men f.eks. SKAT og forfejlede landbrugshensyn på klimaområdet.
Støjberg bør ikke kunne politisk overleve kommissionen ,

Blå blok taber generelt vælgere. Nok går nogle til K og måske R, mens resten da er gået til røde partier eller nye. Det skyldes ikke Ellemann, men generelt Løkkes dårlige håndtering af regeringsmagten i al for lang tid. Og så er V ikke enige i alt, hvad Støjberg står for, partiet er splittet. Den nye leder får ikke arbejdsro, den gamle vil ikke slippe taget. Det går kort og godt ikke. Løkke må passificeres med en post et sted, så han er beskæftiget. Men klart det styrker jo kun rød stue, at de er uenige, så bare fortsæt.

Løkke, Ham er der ingen der vil have. De tør ikke.

Annonce