Ny måling: Mette er Danmarks bedste partiformand

Mette Frederiksen er den partiformand, der klarer sig bedst, siger danskerne i en ny måling. Lars Løkke Rasmussen er den dårligste.
Socialdemokratiets formand er i sprudlende storform og har slår Kristian Thulesen Dahl i kampen om titlen som vælgerfavorit. Til gengæld styrtbløder de borgerlige frontfigurers aktier blandt vælgerne. Det er konklusionen på en ny meningsmåling foretaget af Wilke for Jyllands-Posten.

Her er vælgerne blevet bedt om at bedømme, hvordan de forskellige partiledere klarer sig, og konklusionen er klar: Mette Frederiksen er den partileder, der klarer sig bedst.

Til gengæld er målingen dyster læsning for statsminister Lars Løkke Rasmussen, der bliver vurderet af vælgerne til at være den partileder, der klarer det absolut dårligst.

Generelt er målingen ikke munter læsning for regeringen og dens støttepartier. Udover, at Lars Løkke Rasmussen bliver vurderet til at klare sig dårligst af vælgerne, kommer Søren Pape Poulsen (C) og Anders Samuelsen (LA) ind på de næste pladser over de partiledere, vælgerne vurderer klarer sig ringest.

Samtidig må den borgerlige lejrs vælgercharmør, Kristian Thulesen Dahl indse, at vælgerne mener, at både Mette Frederiksen og Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) har overhalet ham som vælgernes favoritter, og han slår kun lige akkurat SF’s Pia Olsen Dyhr.

Flere gode meningsmålingsnyheder
Hvis der sidder en enkelt socialdemokrat og plejer tømmermænd efter gårsdagens 1. maj-festligheder, er der flere gode nyheder at hente fra meningsmålingsland, nærmere betegnet dagens måling fra Voxmeter. Her står Socialdemokratiet til at få 26,7 % af stemmerne, hvilket er en fremgang på næsten 2 %-point i den sidste måned.

Samtidig fortsætter Venstre deres tilbagegang, og blot 17,9 % af vælgerne ville ifølge Voxmeter-målingen sætte deres kryds ved det gamle bondeparti, hvis der var valg i dag. Den konservative tragedie har heller ikke nået sin afslutning endnu – i dag står de til blot 2,3 % af stemmerne og er således faretruende nær spærregrænsen.

Men måske vigtigst af alt: Hvis der var valg i morgen, ville Danmarks statsminister ifølge Voxmeter-målingen hedde Mette Frederiksen.

Mads Havskov Hansen er cand.jur. og tidligere pressekonsulent i Socialdemokratiet


placeholder

Annonce