Ny måling: Mette F. er den mest populære partiformand

Mette Frederiksen topper listen som den mest populære partiformand i Danmark. Sidstepladsen indtages af den nye udenrigsminister, Anders Samuelsen, fra Liberal Alliance. Det skriver Ugebladet A4.

Annonce

I dag bringer Ugebrevet A4 deres årlige karakterbog, hvor de har bedt vælgerne om at bedømme, hvor godt de synes, at de forskellige partiformænd gør det. På denne liste topper Mette Frederiksen suverænt som danskerne foretrukne partiformand. På andenpladsen finder man Enhedslistens Pernille Skipper, hvorimod Pia Olsen Dyhr fra SF indtager fjerdepladsen.

Samuelsen skraber bunden
Anders Samuelsen snupper en suveræn sidsteplads, og bliver dermed af vælgerne kåret til Danmarks absolut dårligste partiformand.

Som tidligere beskrevet på Netavisen Pio og en række andre medier, så har det været en ganske udfordrende uge for Liberal Alliance, efter de betrådte ministerkontorene.

Til Ugebrevet A4 har valgforsker Rune Stubager denne forklaring på Anders Samuelsens ringe karakter: ”Når de så selv bliver en del af regeringen og flytter sig markant på mærkesager som skattepolitik, går det ud over troværdigheden.”

Blå blok halter betydeligt efter rød blok
Hvor Mette Frederiksen er topscorer med en karakter på 5,8, så står det noget sløjere til på blå blok, hvor partiformændene halter noget bagefter. Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen, får af vælgerne karakteren 3,8 og halter dermed hele 2 karakterer efter Mette Frederiksen. Gennemsnitligt får rød bloks partiformænd en karakter på 4,48, hvorimod blå bloks partiformænd må nøjes med en gennemsnitskarakter på 3,6.

Til Ugebrevet A4 udtaler valgforsker Kasper Møller Hansen: ”For Lars Løkke Rasmussen er det endnu en måling, der viser, at han ikke er i en førerposition, og at det bliver op ad bakke for ham at kæmpe mod Mette Frederiksen.”

Den seneste meningsmåling fra Voxmeter bakker da også op om, at rød blok er betydeligt foran blå blok. Ifølge den får rød blok 52,2 procent af vælgerne og blå blok 47,6 procent.


Kommentarer fra Facebook