Ny mand i spidsen for Blik & Rør

Henrik W. Petersen er ny forbundsformand for Blik- og Rørarbejderforbundets. Han afløser Max Meyer, som går på pension efter 11 år på posten.
Landets godt 9.000 blikkenslagere, rørlæggere og skorstensfejere har fået en ny formand.

Det bliver Blik- og Rørarbejderforbundets næstformand gennem 11 år, Henrik W. Petersen, der afløser Max Meyer, som går på pension. Det blev afgjort på en kongres i weekenden.

Valget foregik uden modkandidater.

Uddannelse, arbejdsmiljø og organisering

Den 48-årige Henrik W. Petersen slog på tre emner, som han vil satse på som formand: Uddannelse, arbejdsmiljø og organisering.

Arbejdsmiljø er forudsætningen for et godt og langt arbejdsliv og for fastholdelse af medlemmerne

”Uddannelse er forudsætningen for, at vi har et fag og et forbund i fremtiden. Arbejdsmiljø er forudsætningen for et godt og langt arbejdsliv og for fastholdelse af medlemmerne. Organisering er forudsætningen for, at vi fortsat har styrke og indflydelse til at sikre vores fag og fornuftige løn- og arbejdsforhold,” sagde han til kongressen.

Den nyvalgte formand føler sig ikke usikker på, om Blik og Rør har en plads i fremtiden.

”Ligegyldigt, hvor meget man prøver, så kan man ikke digitalisere vand og luftarter. Der vil altid være nogle medier, de skal transporteres igennem – og dem skal vi stå for! Dele af fremtidens arbejde vil blive varetaget af robotter, intelligente komponenter og digitale sikringssystemer. Så er det os, der skal styre robotten, servicere komponenterne og overvåge styringssystemet og vejlede forbrugerne,” sagde han.

Forbund med vokseværk

Henrik W. Petersen kunne desuden glæde sig over, at der var kommet lidt flere medlemmer til siden sidst Blik & Rør holdt kongres i 2014.

Medlemstallet er i den periode steget fra 9.139 til 9.315 medlemmer, hvilket svarer til en fremgang 1,9 procent. Det er VVS-medlemmer som står for stigningen, mens der er sket et fald i antallet af skorstensfejere. I 2014 var der 517 skorstensfejere blandt medlemmerne, i 2018 er der 465. Det er et fald på 10 procent.

Blik & Rørs medlemmer udgør langt den største faglærte gruppe i VVS-branchen, som er en del af den danske byggebranche.

Forbundet organiserer blikkenslagere, rørlæggere, VVS-montører, VVS- og energimontører, VVS-, tag- og facademontører, klima- og miljøteknikere, rustfast industriblikkenslagere og skorstensfejere.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce