Ny meningsmåling: Blå blok rykker tættere på

Socialdemokratiet fortsætter tilbagegang - mister vælgere for tredje uge i træk. DF rammer på ny historisk bundniveau.

Regeringspartiet Socialdemokratiet går igen tilbage.

Partiet får i denne uge til blot 25,6 af stemmerne, og ligger nu under valgresultatet fra 2019. Det er tredje uge i træk, at Socialdemokratiet går tilbage.

Det viser en helt ny meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzaus Bureau.

Hvis der var valg i dag ville Socialdemokratiet få 47 mandater - et mindre end ved valget for tre år siden.

Enhedslisten og De Radikale går også lidt tilbage.

Det betyder, at det eneste parti der har fremgang i rød blok, er SF, der går frem med 1,0 procentpoint til 8,9 procent af stemmerne.

Samlet set står den røde blok til 91 mandater. To færre end de stod til i sidste uges måling fra Voxmeter.

Venstre klart størst i blå blok

Målingen fra Voxmeter viser til gengæld fremgang til Venstre, som lægger afstand til de konservative i kampen om at være det næststørste parti i Folketinget og det største parti i den borgerlige opposition.

Om det er formand Søren Pape Poulsens ageren i sagen om Claus Hjort Frederiksens tiltale og immunitet, der giver udslag, giver målingen ikke svar på, men i hvert fald går de konservative tilbage til 13,3 procent af stemmerne.

En tilbagegang på 0,9 procent i forhold til seneste måling.

0,9 procentpoint er omvendt præcis det samme, som Venstre går frem med. Venstre står i denne måling til 17,2 procent af stemmerne. Venstre står til 32 mandater, mens de konservative står til 24.

DF tilbage på bundniveau

Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt har fået masser af taletid i forbindelse med folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet, men det har ikke givet øget vælgeropbakning.

Dansk Folkeparti står i denne måling til blot 4,3 procent af stemmerne. Det er det laveste siden februar 2022, hvor partiet stod midt i et kæmpe slagsmål.

4,3 procent er samtidig det laveste som Dansk Folkeparti har stået til i al den tid Voxmeter har lavet meningsmålinger.

Samlet set står den blå blok til 84 mandater.

Målingen viser også, at både Moderaterne og Kristendemokraterne står til  hver1,5 procent og altså er et stykke for spærregrænsen.

Det stemmespild er man sikkert ikke helt utilfredse med i rød blok, hvor Alternativet (1,0 procent), Frie Grønne (0,3 procent) og Veganerpartiet (0,0 procent) giver et samlet stemmespild på 1,3 procent.

Om meningsmålingen

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 23. maj 2022, baserer sig på telefoninterview med 1.003 repræsentativt udvalgte personer 18 år+ og er gennemført i perioden fra den 16. maj 2022 til den 22. maj 2022.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,7 procentpoint.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Hvor er det ærgerligt, at så få danskere ønsker et opgør med de påståede "internationale forpligtelser", der tilsiger, at Shuaib Khan og Levakovic skal slippe afsted med 17 og 24 advarsler om udvisning for forbrydelser imod danskere i Danmark. Hvad skal vi sige til vores børnebørn, når de skal arve Danmakistan?

Du har forhåbentlig ikke ynglet!

Kære Jan
Tak for dit svar. Vil du være sød at prøve at forklare mig, hvorfor du mener, at den pakistanske statsborger Shuaib Khan, og den kroatiske statsborger Levakovic, skal slippe afsted med henholdsvis 17 og 24 advarsler om udvisning, for forbrydelser begået imod danskere i Danmark? Jeg forstår det ikke, men jeg vil så gerne prøve at forstå det. Kan du på nogen måde hjælpe mig?

Det har du forhåbentligt heller ikke.
Det vil være synd for børnene
.

Kære Peter, jeg kan varmt anbefale dig en yoga terapi. Den vil få dig til, at finde tilbage til dit sande jeg. Slut med al tvivl, slut med mistro over for fremmede. Bare Peter. Tro mig. Det hjælper.

Yoga terapi er din vej frem til et nyt liv. ❤️❤️❤️❤️

Vi kan med god samvittighed fortælle vores børnebørn, at den store indvandring skyldes fordelingspartierne.DF. som var imod, blev jo kaldt ikke stuerene.

Tak lille tåbe!

Pernille Vermund. Hvad har du på første etage intet. Der er ikke mangel på arbejdskraft, henvend dig til Bertel Harder og Ulla Tørnæs. Sidst nævnte slagtede AMU. Bertel Harder stoppede med uddannelsen af læger og sygeplejersker.
Det var bedre til Skandinavien. Kroner i Statskassen.
Ole Kloster Simonsen

Nu har indvandringen til Danmark været et kæmpe plus for landet. Og det er vist ingen hemmelighed, at Dansk Folkeparties stemme andel er mildest talt styrtdykket. Så store dele af befolkningen er godt klar over det store plus indvandringen har medført.

Ser gerne der kommer mange flere.

"Så store dele af befolkningen er godt klar over det store plus indvandringen har medført"
gid det var så vel

https://www.berlingske.dk/samfund/politiet-trak-kniplerne-under-uro-paa-...

hvor mange gange har Vollsmose fået tilført tre millionbeløb uden nogen effekt
.

Jeppe du lever i drømmeland
.

Viste du vi alle sammen kommer fra Afrika Kurt. Hvad er det du personlig har oplevet med et menneske, som ikke er født i Danmark? Mennesker er mennesker Kurt. Jeg vil anbefale dig at rejse ud i verden og få dig en fantastisk og varm oplevelse. Her i Danmark blandt danskere kan man godt gro fast i et ubehageligt billede af, hvad livet er.

Så køb dig en billet og kom af sted. Og bliv overrasket over, hvor mange dejlige mennesker der er derude.

Det er ikke for sent. ❤️❤️❤️

"Viste du vi alle sammen kommer fra Afrika Kurt". Og?

Jeg behøver ikke at rejse ud i verden for at konstatere at indvandringen fra MENAP landene er en katastrofe for Danmark.

" ... gro fast i et ubehageligt billede af ..."

Børge enten har du været væk fra Danmark i mange mange år eller også lukker du øjnene for virkeligheden
.

Kære Kurt, jeg har lige anbefalet en yoga terapi til Peter Jessen. Bor I tæt på hinanden? I kan få stor fornøjelse ved at gå til yoga terapi sammen. Der svanger gode par rabatter. Det er en vej til et nyt liv med indhold fyldt med næste kærlighed.

Og husk Kurt. Det er aldrig for sent at skabe sig en ny og konstruktiv vej til livet.

Du ønskes hermed en god ny start på livet med yoga terapi. Husk, der er gode rabatter for par.

De bedste hilsner Børge Jensen

Hvor i alverden skulle jeg dog vide fra hvor Peter Jessen bor ????

Din anbefaling minder om et uønsket besøg af Jehovas Vidner.

Min anbefaling til dig: læs flere nyhedsmedier og ikke kun piopio. Så vil du forhåbentligt blive klogere, for husk "Det er aldrig for sent at skabe sig en ny og konstruktiv vej til livet".
.

Kan ikke undre med Socialdemokratiets slikken-roev politik overfor USA!

Annonce