Ny meningsmåling: Historisk forspring til rød blok

De røde partier er mere end 20 procentpoint foran de blå. Venstre står til dårligste resultat i tre årtier, viser ny meningsmåling.
Foto: Pressefotos
Mette Frederiksen (S) og Jakob Ellemann-Jensen
Med en forskel på 23 procentpoint er rød bloks forspring til blå blok det største nogensinde i en måling fra Voxmeter.

Rød blok (Socialdemokratiet, Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet) står tilsammen til at få 60,2 procent af stemmerne, mens den blå blok (Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Nye Borgerlige) står til 37,2 procent.

Målt i mandater er rød bloks forspring på 39 mandater

Målt i mandater er rød bloks forspring på 39 mandater. 107 til rød blok og 68 til blå blok. Dertil skal lægges de fire nordatlantiske mandater fra Grønland og Færøerne, som normalt fordeler sig med 3 til de røde og en til de blå.

placeholder

Venstre tager dyk

Den store forskel mellem rød og blå blok skyldes at de normalt to store partier i blå blok - Venstre og Dansk Folkeparti - begge står til voldsom tilbagegang.

Venstre endnu en gang går tilbage og står i denne måling til blot 19,1 procent af stemmerne.

Det vil betyde en tilbagegang på otte mandater for Venstre.

Det vil betyde en tilbagegang på otte mandater for Venstre

Dansk Folkeparti står til 6,4 procent, hvilket er en tilbagegang på 2,3 procentpoint i forhold til valget. Det vil betyde en tilbagegang på fire mandater.

Eneste lille lyspunkt i oppositionen er de konservative, der står til 7,1 procent, en fremgang på et halvt procentpoint i forhold til valget, og fremgang på et enkelt mandat til i alt 13.

Tilbage til 90'erne

Både for Venstre og Socialdemokratiet skal man tilbage til 90’erne for at finde tilsvarende resultater.

Med Venstre på 19,1 procent betyder det, at hvis der var valg i dag, så ville Jakob Ellemann-Jensens parti ende under de 19,5 procent, som Lars Løkke Rasmussen fik ved sit dårligste valg i 2015 og man skal helt tilbage til folketingsvalget i 1990, hvor Venstre med Jakob Ellemann-Jensens far, Uffe, for at finde et dårligere resultat for Venstre.

Socialdemokratiet fortsætter fremgangen og ligger lige nu til at få 35,8 procent af stemmerne. Meget tæt på dobbelt så meget som Venstre står til.

Det er en fremgang på 1,1 procent i forhold til sidste uges måling og hele 9,9 procentpoint mere end ved folketingsvalget. Det vil give Socialdemokratiet 65 mandater - 17 mere end ved valget.

Socialdemokratiet fortsætter fremgangen og ligger lige nu til at få 35,8 procent af stemmerne

De 35,8 procent er i øvrigt kun 0,1 procentpoint mindre end Socialdemokratiet, med Poul Nyrup Rasmussen i spidsen, fik ved folketingsvalget i 1998.

Voxmeters politiske meningsmåling baserer sig på telefoninterview med 1.027 repræsentativt udvalgte personer og er gennemført i perioden fra den 18.-24. maj 2020. Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,9 % point.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Hvorfor tæller man de blå/sorte Radikale med i rød blok, de ligger jo til højre for både konservative og Venstre, på en masse områder.

Df har sådan set ikke en samlet økonomisk politik, hvis de har er den svær at blive klog på, men de har fulgt den borgerlige trofast gennem 20 år og har været tungen på vægtskålen i de værste nedskæringer i mands minde.

Hvis de radigale bliver ved med at lade som om at aftalepapiret ikke eksisterer, risikerer det plaprende pattebarn Morten Østergaard at Statsministeren udskriver valg i utide... Østergaard har åbenbart ikke styr på Jens "det løsgående missil" Rohde eller Sofie Carsten Nielsen som dog taler samme tåbelige sprog som Østergaard.
Som det ser ud nu, ville de for alvor sætte de radigale udenfor døren.
Vi skal heller ikke glemme at Bondepartiets usynlige mand i partilederdebatten krævede skattestop, altså forsøge at lave samme fejl som Anders Fogh, der advokerede for at de mere end 600 afgifter der så blev lavet, ikke var skat.
Jeg tror den usynlige mand er kravlet op i Anders Samuelsens berømte træ, og der kan han så blive siddende og surmule indtil han ved næste valg må træde tilbage som formand, ligesom sin far, Ufferigsministeren i skræktiden under Schlütter... ham med gulvtæppet !!!

Thomas... Bevis det !!!

Hvornår er forslag blevet til færdigbyggede øer... Indtil videre er det kun kinesere der bygger øer !

Bevis at simpelt tyveri af skattekroner i skattely ikke er at snyde den danske stat for skat på fortjenester gjort i Danmark !!!

Thomas... Alle ved at du er en idiot, Jeg har bevist det !!!

Thomas... Du kunne jo la' vær' med at te dig som en tosse....
Alle ved at du er en idiot... og de beviser du fremlægger har aldrig bevist andet end at Lagkagehuset handler mad sig selv, og fremtryller et underskud som snyder staten for skat... så Detektor har tilbagevist dine idiotier...

Det ville være en drøm, at kunne danne en ren "venstrefløjsregering" uden RV's indflydelse og så vil det være op til S at få luget ud og gennemført reformer på en lang række områder, i samarbejde med de to andre venstrefløjspartier, man skulle tage chancen og udskrive valg nu.

Thomas... Bevis det !!!

Et valg nu i denne vanskelige tid vil være Verdens dårligste idé. Nej, det er meget bedre, at Folketinget - med Mette Frederiksen i spidsen - samler kræfterne om at kæmpe for at klare krisen.
Det giver den største respekt - også på lang sigt!

Thomas... Bevis at S ikke samarbejder med alle folketingets partier !!

Thomas Thomas Thomas... Partilederne er sure over at det ikke er dem der har gjort hvad regeringen har gjort... at du er så blind, at du ikke forstår, at den usynlige mand fra dit bondeparti, ikke kunne få et tåbeligt skattestop, og leger "vi prøver at få tåberne hos de radigale til at samarbejde med os" hvor det hidtil kun har været "det løsgående missil" der vil lege alvorligt med.... Det ender såmænd nok med at han forlader husmandspartiet, til fordel for bondepartiet...
Og i øvrigt er du stadig en idiot !!!

Helt enig med Kaj M. Mette F skal stille og roligt fortsætte den strategi der er lagt, få Arne på plads, og en sundhedsreform,klima m.m.m.m som lovet. OG samarbejde med begge sider i folketinget. Bredest muligt. Vi ligger som nr. 1 mht. den der har tacklet coronakrisen bedst, og er nu parat til et økonomisk opsving igen. Valg nu er at spille hasard, dels koster det, dels er der så mange ting, der skal klares efter corona, så et trin ad gangen. Is i maven.

Thomas... Bevis det !!

Der er ingen dame der fører sig frem, der er en leder, som har klaret det her kaos som Covid-19 har forårsaget, langt bedre end man kunne forvente, og ingen blå politiker kan matche hende p.t.Alt er lavet med brede flertal,og man har involveret erhvervsliv, fagforeninger og alle som har været nødvendige i denne krise. Og at sige som nogle gør her, vidner kun om, de ikke har fattet en brik af hvad eller hvor alvorligt det er, og hvor heldige vi har været. Folk har fået respekt for statsministeren. Og ja det vender, men ikke til borgerligt styre igen. Hverdagen vil ære anderledes i lang tid endnu.

Thomas... Bevis det !!

Du udtaler dig stadig som en idiot...

Corona-virus=Verdens omspændene Corona-Krise
Klima-Virus= Verdens omspændene Klima-Krise
Dette er spin,lad olien blive i jorden
Brug Vind-energi,Sol-energi,og Brint
Lad jorden beholde smilet og det gode humør
KLIMAET er langt vigtiger på den lange bane
OG det er alle verdens lande der skal samarbejde ved det kommende klimatopmøde (COP26)
Corona-krise,,,Klima-krise,,, det omhandler hele moder jord

Thomas jeg tror at dit efternavn er idiot, selvom jeg ved at du tidligere legede nazizt ..
Rent faktisk er jeg helt hvidhåret, og er stolt af det, selvom det er klippet helt kort.
Prøv at se dig i spejlet og sige til dit spejlbillede at du er klog... men pas på, jeg tror dit spejlbillede vil hyle af grin, stakkels idiotiske Thomas !!
Men hvad har min hårfarve med dine tåbeligheder at gøre... Det må du også lige bevise... hidtil har du ikke bevist en eneste af dine påstande som ikke kunne tilbagevises med det samme ...

Nu skal man jo ikke undervurdere den danske befolkning. De kan også se, høre, og forstå. Og målingerne, allemålinger giver rødt massivt flertal, og vil også gøre det ved valget. Mette F vil sidde mindst to perioder, fordi oppositionen ikke har nogen reel leder og ikke en rimelig fælles politik, andet end være imod. Indbyrdes er de uenige. På sigt vil Pap nok vokse og måske blive en ny Poul Schluter. Ellemann vil nok som HTS, blive en overgangs figur. Løkke ødelagde hans tid. LA, DF, Nye B. vil ligge på spærregrænsen. DF er på vej. Og de radikale skifter ikke side, nok vil Østergård det gerne, men ikke baglandet. De radikale er ikke blå. De er radikale blæser med vinden og med en selvforståelse af egen genialitet. Den der er genial i det parti er og var blot Vestager, og hun har også af S fået den post, hun fortjente. De kunne have været smålige og valgt en S kandidat, de valgte den bedste til EU. Gik i de store sko.

Thomas ????? så længe du optræder anonymt, er du ikke interessant. Så enig med henrik

Hvis man eller kunne få ørenlyd i denne ophobning af mishagsytringer og uoverlagte bemærkninger, så er det interessant at notere sig, at det ser ud til, at funktionærlaget, som traditionelt er Venstrefolk, Konservative eller Liberal Alliance, nu for en dels vedkommede er gået til socialdemokratiet. Det er efter min opfattelse fordi, dette opinionslag efterspørger en fast ledelse i en vanskelig tid, og dér har Socialdemokratiet leveret. Realistisk bedømt må der være en del af disse stemmer, som er til låns. Men Mette Frederiksen har en usædvanlig evne til at sætte sig ind i, hvad folk tænker. Der har i fortiden været socialdemokratiske ledere, som udelukkende interesserede sig for at manøvrere. Tag for eksempel de mange tilfælde, hvor de på tv er blevet spurgt om A, og har svaret på B. Det er også godt, at Mette Frederiksen har fået sat en stopper for det der show, hvor journalister, uden mandat, troede, at de skulle regere landet. Af samme grund er jeg ikke 100% sikker på, at mørklægningsloven er et éntydigt onde. Det kommer helt an på, hvad der rent faktisk finder sted i ministerierne. De regerende politikere står jo til enhver tid til ansvar for vælgerne på valgddagen – det kan de ikke sætte sig ud over. Og det må bevirke, at de tager beslutninger, som de kan begrunde og forsvare overfor vælgerne. Bjarne Corydon var en usurpator, og Morten Østergaard er lavet af samme stof. I samme øjeblik en politiker sætter sig ud over demokratiets idé, så har vi allesammen et problem. Det er udmærket, at alle de borgerlige fars sønner for en tid er rangeret ud på et sidespor. Menneskeligt har de aldrig været noget at samle på.

Det kan du ikke konkludere.

Joh, det har der nu nok.

Anonyme tosser er der mange af, flere kokser rundt som THOMAS der skriver en masse vrøvl !

Thomas er en Trold.

Annonce