Ny meningsmåling: K fordobler stemmetallet

Socialdemokratiet står til den laveste opbakning i år i en ny meningsmåling. Til gengæld har De Konservative fordoblet opbakningen det seneste halve år.
Foto: Pressefoto, Andreas Houmann, Det Konservative Folkeparti
Midt i splittelsen i blå blok fortsætter De Konservative fremgangen.

En meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau, afslører, at hvis der var folketingsvalg i morgen, så ville det tidligere regeringsparti få 16 procent af stemmerne.

Hvilket er en fordobling på blot et halvt år og skal ses i forhold til, at De Konservative ved folketingsvalget i juni 2019 fik 6,6 procent af stemmerne. I den forrige meningsmåling fik De Konservative 14,4 procent af stemmerne.

placeholder

Magtforhold ændret mellem V og K

Den konservative fremgang kommer dog på bekostning af den tidligere regeringspartner, Venstre.

Venstre står til at ville få 12,7 procent af stemmerne, hvis der var folketingsvalg i morgen, mod 23,4 ved folketingsvalget. Dengang hed formanden som bekendt Lars Løkke Rasmussen, mens han i dag hedder Jakob Ellemann-Jensen (førstnævnte er nu løsgænger).

Senest, De Konservative var større end Venstre ved et folketingsvalg, var i 1990, hvor partiet netop fik 16 procent af stemmerne mod regeringspartnerens 15,8 procent.

Dengang hed De Konservatives formand, Poul Schlüter, mens han i dag hedder Søren Pape Poulsen, som ikke lægger skjul på, den tidligere statsminister, som i Påsken fyldte 92, er hans forbillede. Omend Søren Pape Poulsen - foreløbig - afviser enhver snak om at være blå bloks statsministerkandidat.

placeholder

LA balancerer på kanten

Samtidig afslører meningsmålingen, at styrkeforholdet mellem Nye Borgerlige og Dansk Folkparti i blå blok også har ændret sig.

Hvis der var folketingsvalg i morgen, ville Nye Borgerlige få 8,7 procent af stemmerne mod 2,4 ved folketingsvalget. Hvorimod Dansk Folkeparti ville få 5,6 procent mod 8,7 ved valget. Med 2,1 procent af stemmerne balancerer Liberal Alliance fortsat på kanten af spærregrænsen.

Samlet vil blå blok få 46,4 procent af stemmerne, og 82 mandater, hvis der var folketingsvalg i morgen. Hvilket er en tilbagegang procentvis i forhold til folketingsvalget, hvor tallene var henholdsvis 47,7 procent og 79 mandater (når blå blok alligevel går frem i mandater skyldes det, at Alternativet ikke klarer spærregrænsen i den seneste meningsmåling).

S går tilbage

I meningsmålingen får Socialdemokratiet samtidig den laveste opbakning i år med 30,9 procent af stemmerne mod 33,4 i den forrige af slagsen. Hvilket dog stadig er fem procent flere end ved folketingsvalget.

Til gengæld går den tidligere mangeårige regeringspartner, De Radikale, tilbage. De Radikale vil få 5,3 procent, hvis der var folketingsvalg i morgen, mod 8,6 procent ved folketingsvalget.

Enhedslisten og SF ligger, med henholdsvis 7,7 procent af stemmerne og 7,8, stort set på valgresultatet.

Samlet vil rød blok få 93 mandater, hvis der var folketingsvalg i morgen, mod 96 ved valget.

Tre under spærregrænsen

Hverken Alternativet, Veganerpartiet eller Kristendemokraterne ville komme over spærregrænsen på to procent, hvis der var folketingsvalg i morgen.

Meningsmålingen baserer sig på telefoninterview med 1.019 repræsentativt udvalgte personer på 18 år eller derover og den er gennemført i perioden fra den 29. marts og til den 4. april 2021.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på 3,1 +/- tre procentpoint.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Men nu er der ikke valg i morgen. Og jeg tror ikke Pape får 16 %, han er rar og hyggelig, men han er desværre også populist, og jeg er imod hans forhastede genåbningskuller. Sådan rigtig konservativ ny politik har man ikke set fra han side i denne corona-tid. R går tilbage, klart, med det bøvl der har været, og med Sofie C.N. mine, når hun truer, det er dum strategi at true en regering, som man dog får nogen politik igennem med, hvis det var de blå, så glem det R.
S går tilbage, ja det var også forventet med al den medie kritik og angreb MF har været udsat for med de syriske børn og deres mødre og sådan er det herhjemme, når nogen får for megen succes så skal de pilles ned, så det er så jantelovs dansk som noget. V går lidt frem igen, og det har været forventet og ellers er alt jo som det plejer. At NB får 8 % fatter jeg ikke. Deres politik er jo ikke realistisk.
Så summsumarum, lad nu covid 19 forsvinde mest mulig, lad os alle der vil, blive vaccineret, lad KVL blive godt overstået, tror S vil klare sig godt her, og så kan vi få normale forhold, tilbage.

At du ikke fatter at NB får 8% har da intet med analyse at gøre. Jeg tror snarere at NB får over 12 ved et kommende valg

At du ikke fatter at NB får 8% har da intet med analyse at gøre. Jeg tror snarere at NB får over 12 ved et kommende valg

Alt synes at være forventeligt !
Sikken indsigt at have !
At S går kraftigt tilbage kunne alle jo forudse efter at have overvære den tidligere kommunist og murersvends optræden og umennskelige udtalelser på vegne af S. Lad os blot høre flere - så kan jeg ogs være så klog som dig p forudsigelser !

Nu må du ikke være så vred, blot fordi en vælger har fået en bedre ide,
murersvenden kan være kommet til fornuft, og fundet vejen til et bedre samfund,
end det han havde i tankerne, da han stemte på et kommunistisk parti.
Vi har alle sammen en indre Socialdemokrat i os.

Jeg har ikke nogen "indre socialdemokrat" i mig.

Alt synes at være forventeligt !
Sikken indsigt at have !
At S går kraftigt tilbage kunne alle jo forudse efter at have overvære den tidligere kommunist og murersvends optræden og umennskelige udtalelser på vegne af S. Lad os blot høre flere - så kan jeg ogs være så klog som dig p forudsigelser !

Det er nu alligevel bemærkelsesværdigt med en regering, som stadig står så stærkt, på trods af at den har hele den samlede presse imod sig med ganske få undtagelser.

Og den del af regeringens tilbagegang, som ikke kan tilskrives statistisk usikkerhed, har nok meget at gøre med, at der fra netop pressens side er opbygget en forventning om, at Mette Frederiksen og co vil give sig på spørgsmålet om ISIS-familierne.

S skal i hvert fald til at passe ikke at overfodre den indre svinehund. Det er en invasiv art!

K- opruster til et kommende valg. Pape Poulsen er "kørt i stilling " for en Statsministerpost. Med Ny borgerlige og det øvrige blå komplot som støttestativ. Det kommer da vel ikke som en overraskelse for nogen ?
Oh skræk og ve.

Førhen talte man de røde lejesvende,vi hører ikke om de blå lejesvende? De huserer meget på TV2.
Det er en billig omgang med alle de genoplukninger fra de blå`s side.

Annonce