Ny minister afløser Søren Pind

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers afløser også Søren Pind som folketingskandidat
I forbindelse med forrige regeringsrokade, hvor Tommy Ahlers afløste forskningsminister Søren Pind (V), sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) at iværksætteren, udover at sige ja til ministerposten, havde sagt ja til at søge opstilling til folketinget for Venstre.

Det er nu sket. Tommy Ahlers afløser ikke bare Søren Pind som minister, men han bliver også ny folketingskandidat i Østerbrokredsen i København. Det skriver han på Twitter.

”Først tog jeg hans ministerium. Nu tager jeg kredsen. Tak til Søren Pind og tak til Venstre Østerbro for at vælge mig som jeres folketingskandidat. Glæder mig til at føre valgkamp i København,” skriver han.

Dermed er der lagt op til en interessant dyst internt i Venstre i København ved det valg, som skal komme senest til næste sommer. Partiet fik ved sidste folketingsvalg valgt to mandater i København, udover Søren Pind, også Jan E. Jørgensen. Og Søren Pinds plads i folketinget er blevet overtaget af Martin Geertsen, som også genopstiller.
Ministre udefra har det svært

Det er ikke første gang, at den 42-årige Ahlers forsøger sig som folketingskandidat. Han var i 1998 opstillet i Sønderjyllands Amtskreds for de konservative, men med bare 436 personlige stemmer blev den daværende stud.jur. ikke valgt.

Inden Tommy Ahlers blev minister, var han offentligheden mest kendt som en af dommerne i tv-programmet Løvens Hule, hvor han delte ud af sine erfaringer som iværksætter og erhvervsleder. Han har iværksat og investeret i flere succesfulde virksomheder, der siden er blevet solgt for store millionbeløb til udlandet, så der skulle være råd til at købe rigeligt med pjecer, plakater og blå balloner til valgkampen.

Ministre, der hentes ind helt udenfor folketinget og partisystemet, har oftest svært ved at bryde igennem som folketingskandidater.

Det gælder blandt andet tidligere forskningsminister Charlotte Sahl-Madsen (K), der blev minister i 2010, men ikke blev valgt for de konservative ved valget i 2011, ligesom tidligere arbejdsminister Ove Hygum, som var minister i Nyrup-regeringen stillede op for Socialdemokratiet ved valget i 2001 og heller ikke opnåede valg.

Der er dog også eksempler på det modsatte. Anne Birgitte Lundholt, der var hentet minister ind i Schlüter-regeringen fra Dansk Møbelindustri i 1989, blev valgt da hun stillede op til valget i 1990.

Foto: Pressefoto/Kim Vadskær

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce