Ny podcast vil hylde de kvindelige pionerer

Helle Thorning-Schmidt og Lizette Riisgaard er blandt gæsterne i en ny podcast-serie om de kvindelige pionerer, der brød mændenes magtmonopol.
En ny podcast-serie, Pionererne, vil sætte fokus på danske kvinder, der brød igennem politisk.

Bag podcasten står to af Socialdemokratiets folketingsmedlemmer, ligestillingsordfører Rasmus Horn Langhoff og bæredygtighedsordfører Lea Wermelin, som i en række podcasts vil sætte fokus på de kvinder, som brød mændenes monopol på magten.

Blandt dem Danmarks første kvindelige statsminister Helle Thorning-Schmidt og LO’s første kvindelige formand Lizette Risgaard.

”Det er en podcast, hvor vi stiller skarpt på den indflydelse som kvinder i og udenfor arbejderbevægelsen har tilkæmpet sig og skabt gennembrud, som de første. Den første kvindelige minister, den første kvindelige parlamentsformand, den første kvindelige statsminister og den første kvindelige LO-formand,” fortæller den ene af podcastens bagmænd, Rasmus Horn Langhoff.

”Vi ville gerne dykke ned i et lidt overset kapitel. Historien har det nemlig med at fremhæve mændene, der stod forrest, både når det gælder den rigtige kongerække og den politiske, men man glemmer ofte, at der stod kvinder ved deres side,” fortæller Rasmus Horn Langhoff, der ved siden af folketingshvervet også er uddannet historiker.

Skal skabe debat om nutidens ligestillingsproblemer
Formålet med Pionererne er dog ikke kun en historisk fortælling, men også at sætte nutidens ligestillingsproblemer i debat, fortæller podcastens anden bagmand, Lea Wermelin.

”Selv om der er kommet flere kvinder på de ledende poster, så er der stadig en udfordring. at tallene for eksempelvis kvinders repræsentation i politik ikke har rykket sig de seneste 20 år. Vi vil derfor også bruge podcasten, som en anledning til at tage en debat om nutidens ligestillingsspørgsmål, med nogle af de kvinder som selv gik forrest. Og der håber vi vil sætte nogle tanker i gang blandt dem der lytter med,” siger hun.


Podcasten Pionererne er produceret i samarbejde med Netavisen Pio og udkommer i løbet af efteråret.

 

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce