Annonce

Ny rekordmåling: Socialdemokratiet alene er større end hele oppositionen

Socialdemokratiet står i en ny meningsmåling til at få flere mandater end Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative – tilsammen. LA og NB er helt ude.
Socialdemokratiet og statsminister Mette Frederiksen kan fortsat notere en massiv medvind i meningsmålingerne. Partiet er nu større end hele den borgerlige opposition tilsammen.

Det viser en ny meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzau.

Ifølge målingen står Socialdemokratiet til at få 35,6 procent af stemmerne, hvilket er en fremgang på 9,7 procent i forhold til valget sidste sommer.

Socialdemokratiet står dermed til hele 68 mandater, mens den samlede opposition bestående af Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative står til 66.

Det vil være det bedste resultat for Socialdemokratiet siden Svend Aukens kanonvalg i 1990, hvor partiet fik hele 37,4 procent af stemmerne, men hvor en kombination af mistillid fra midterpartierne og stort stemmespild på venstrefløjen gjorde, at Auken ikke kunne veksle det gode valgresultat til en statsministerpost.

Status quo for resten af rød blok

Alternativet er mere eller mindre gået i opløsning. Efter at fire folketingsmedlemmer og en lang række andre tillidsfolk har meldt sig ud, og resterne af partiet, som formand Josephine Fock og folketingsmedlem Torsten Gejl har overtaget, står til blot at få en halv procent af stemmerne. Langt fra spærregrænsen.

Hos de øvrige partier i rød blok, er der status quo hos Enhedslisten, som fortsat står til 13 mandater, mens De Radikale og SF hver står til at tabe et enkelt mandat.

Opposition i frit fald

Meningsmålingen fra Voxmeter er dyster læsning for oppositionen, som er i frit fald. Bortset fra De Konservative, som lige akkurat står til at holde valgresultatet, så står alle partierne til tilbagegang og to vil end ikke komme i Folketinget, hvis der var valg i dag.

Samlet set, så er der flyttet 13 mandater fra den blå blok og over til den røde, siden valget.

Venstre står til at få opbakning fra 20,9 procent af vælgerne, hvilket er 2,5 procentpoint mindre end ved valget. Det vil betyde et tab på tre mandater.

Dansk Folkeparti vinder en lille smule af det tabte tilbage fra sidste uges måling, hvor partiet stod til 6,8 procent af stemmerne. I denne uge ligger Dansk Folkeparti med 7,2 procent fortsat et stykke under valgresultatet og hvis der var valg i dag, ville Kristian Thulesen Dahl miste yderligere to partifæller i folketingsgruppen.

Hverken Liberal Alliance eller Nye Borgerlige står til at krydse spærregrænsen. Heller ikke Rasmus Paludans parti Stram Kurs, der fortsat er opstillingsberettiget, står til at komme ind.

 

placeholder

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jo, det gør jeg!

Thomas, Avid, Rasmus Paludan... du bliver hele tiden dummere at se og høre på... din IQ på størrelse med en våd mursten bliver hele tiden mere tydelig...

Og jeg tror vi ved kommende valg får over de 30 %. Jeg synes V er ved at udvikle sig til et underligt parti. Den afgående formand spiller kong gulerod og den nuværende er ikke chef i eget parti men styres af L banden.

Og jeg tror vi ved kommende valg får over de 30 %. Jeg synes V er ved at udvikle sig til et underligt parti. Den afgående formand spiller kong gulerod og den nuværende er ikke chef i eget parti men styres af L banden.

Jeg har givet Jacob Elleman Jensen en plads i filmhistorien : DEN USYNLIGE MAND

rigtig henrik.hvis han nu går ud og graver sig ned kan vi da heldigvis heller ikke se ham

Politisk meningsmåling Voxmeter, skrives det på google, kommer målingen tydeligt frem, mandat antal også og lige nu har rød stue 112/ 67 til blå. med dem i nord. Jeg ved godt, den nok ikke holder vand,frem til valgdagen, men hvem ved.:)) Mette F gør det fint, og skal nok nå de aftaler med støttepartierne, hun har sagt. Det der tæller hos folk, er hendes ægte politiske engagement, hun mener det hun siger, og tror på det hun står for. Og hun har et godt hold bag sig. Dygtige ministre og embedsfolk.

METTE FREDERIKSEN er det Danmark har brug for. Mette Frederiksen er der bedste kort i bunken. Hun kan det alle de andre ikke kunne. En stærk og særdeles vis statsminister. Hende er der mange ude i landet der har brug for.