Annonce

Ny rystende måling for Ellemann: Indhentet af Pape

Efter endnu en nedtur i meningsmåling er det nu kun marginalerne der skiller Venstre og Konservative.

Venstre er blå bloks ledende parti og partiets formand er blokkens statsministerkandidat.

Sådan har det været i årtier, siden Venstre overtog storebror-rollen fra de konservative i slutningen af 80'erne. Nu er styrkeforholdet mellem de to partier imidlertid udlignet.

I en ny meningsmåling står Venstre nemlig til blot 12,5 procent af stemmerne, mens de konservative står til 12,1 procent af stemmerne. To resultater, som ligger inden for den statistiske usikkerhed.

Det viser den seneste meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau.

Ved folketingsvalget i 2019 fik Venstre 23,4 procent af stemmerne og de konservative 6,6 procent.

Venstre står til en tilbagegang på 10,9 procentpoint

Venstre står til en tilbagegang på 10,9 procentpoint, hvilket vil koste partiet 20 af de nuværende 41 mandater i Folketinget. Omvendt kan de konservative varme sig ved tanken om at partiets nuværende 12 mandater kan blive vekslet til 22.

Konservative fik 12 mandater ved valget, men har siden fået Markus Knuth og mistet Orla Østerby, som nu er løsgænger).

Nye Borgerlige fortsætter optur

Det er ikke blot de konservative, der puster Venstre i nakken i kampen om at være "det største dyr på savannen" i blå blok. Nye Borgerlige står i målingen til 7,9 procent af stemmerne - svarende til 15 mandater. Der er således kun otte mandater, der skiller det gamle borgerlige parti fra det nye.

Selv om Venstre, der brander sig selv som Danmarks Liberale Parti, går tilbage, så har det næsten ingen positiv effekt for Liberal Alliance, der i denne måling står til 2,9 procent.

Et tab på fire i forhold til de 16 mandater partiet fik ved valget i 2019

Dansk Folkeparti, der i store annoncer har bejlet til utilfredse Venstre-vælgere med behandlingen af Støjberg, har ikke vundet alverden på det. Partiet står fortsat til en tilbagegang - i denne uge på 2,4 procentpoint. Svarende til 12 mandater. Et tab på fire i forhold til de 16 mandater partiet fik ved valget i 2019.

Fortsat rødt flertal

Socialdemokratiet, der i de seneste uger har ligget på 33 procent af stemmerne, går i denne måling et enkelt procentpoint tilbage til 32,2 procent, hvilket er en fremgang i forhold til valget på 6,3 procent.

De 32,2 procent svarer til 59 mandater - en fremgang på 11 i forhold til havd Socialdemokratiet opnåede ved valget for halvandet år siden.

Der er også fortsat rødt flertal, 98 mod 77 mandater. Det er en forbedring for blå blok på 2 mandater i forhold til sidste uges måling.

Blå bloks samlede mandat fremgang skyldes blandt andet, at Alternativet tager et pænt hop opad fra 0,9 procent i sidste uge til 1,7 procent i denne uge. Sammen med Veganerpartiet, der står til 1,1 procent.

Det betyder et stemmespild i rød blok på næsten tre procent

Det betyder et stemmespild i rød blok på næsten tre procent.

Meningsmålingen baserer sig på telefoninterview med 1.028 repræsentativt udvalgte personer på 18 år eller derover og den er gennemført i perioden fra den 25. til den 31. januar 2021.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,9 procentpoint.

Se hele målingen her.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg håber venstre går mere tilbage,nu kom Jakob med en sviner til Mette,var den raport ikke lavet så man kunne lære af de fejl man havde begået undervejs i pandamien,jeg trode da Jakob havde mere hjerne.. end min handicappede dreng,han viste godt at det var regeringen som lukkede Danmark ned,da borstrøm mente at pandamien ikke kom hertil.Godt vi havde en handle kraftig og fornuftig Statsminister som ville tage hånd om de svageligste,godt det ikke var venstre der styrede landet.

Rapporten konkluderer, at Mette valgte den linie som virologen fra SSI tilrådede og ikke den slappere linie, som gynækologen Brostrøm anlagde. Dette er kendt allerede. Rapporten påstår så, at SSI ikke er en MYNDIGHED men en SundhedsINSTANS. Ellemann erklærer sig enig i, at lukningen skulle ske. Blå blok vil nu bruge tid på at forklare, at MF har løjet, fordi hun ikke har nævnt, at hun lagde mest vægt på det juristen betegner som en INSTANS, men kun sagde FORSIGTIGHEDSPRINCIP. Dette lyder som en dårlig vittighed - men det er det, den nye blodrus i Blå Blok basere på.