Nye Borgerlige hijacker lystigt videre

Nye Borgerlige hijacker Ellemanns, Thulesens og Abildgaards Facebook-opslag om nattens genåbningsaftale - Nye Borgerlige står som eneste parti uden for aftalen
For 14 dage siden skrev Netavisen Pio om, hvordan især politikere fra Nye Borgerlige i stort omfang hijacker mediernes kommentarspor.

En opgørelse  fra analysebureauet Analyse & Tal viste således, at Lars Boje Mathiesen og Mette Thiesen fra Nye Borgerlige er de to politikere, der har skrevet flest kommentarer på mediernes hjemmesider.

Nye Borgerlige afviste ved den lejlighed, at der var tale om en bevidst strategi fra partiets side:

“Der er mange, der spørger mig, fordi min facebookside er så stor. Jeg siger det, jeg mener, der er ingen stor, forkromet strategi bag,” sagde Lars Boje Mathiesen ved den lejlighed til DR Nyheder og fastslog, at Nye Borgerlige ikke “har siddet på et møde og aftalt, at det var sådan her, vi skulle gøre det”.

Nye Borgerlige popper op

Lars Boje eller ej så hijacker Nye Borgerliges politikere lystigt videre. Tilmed i en forfinet form, hvor både partiformand Pernille Vermund tirsdag melder sig i kommentarsporene hos både Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, og Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

Begge steder gælder debatten nattens genåbningsaftale, som samtlige partier - undtagen Nye Borgerlige - står bag.

Hos Dansk Folkeparti har man bemærket, at hijackerne fra Nye Borgerlige - uanset om det er partiets leder, Pernille Vermund, eller indfødsretsordfører, gruppenæstformand Mette Thiesen, benytter fuldstændig ens tekster, når de angriber andre partiers partiledere.

Kristian Thulesens Dahls politiske konsulent, Susie Jessen, skriver således på Twitter:

Lidt FOR åbenlyst koordineret fra jeres presseafdeling

“Til Nye Borgerlige når I laver målrettede angreb på politikernes FB sider, kan I så i det mindste ikke være LIDT mere opfindsomme med teksterne? Lidt FOR åbenlyst koordineret fra jeres presseafdeling. Her kommentarer på Jakob Ellemann og Kristian Thulesen Dahls Facebooksider.”

placeholder

"Regeringens frygtregime"

På Jakob Ellemanns opslag om genåbningstalen skriver Pernille Vermund:

“Coronapas for at gå i fitnesscenter og i biografen og fortsatte nedlukninger på en række områder? Det er jo det rene vanvid.

Sidste år åbnede vi, uden at smittetallet steg, og dengang var ingen vaccineret, vi kendte meget lidt til sygdommen, brugte ikke mundbind og danskerne skulle vente på at få tid til test i flere dage, hvis de havde mistanke om, at de var blevet smittet."

Og:

"Alligevel vil man ikke give danskerne livet og friheden tilbage.

Vi skal stadig gå rundt med bind for munden. Vi begrænses i vores ret til at være sammen. Og borgere uden symptomer tvinges til at stå i kø i timevis for at blive testet for en sygdom, der er så ufarlig for de yngste aldersgrupper, at en vaccine (der angiveligt har lavere risiko for blodpropper, end kvinder har ved at tage p-piller) er mere farlig.

Det er jo helt ude af proportioner.

Jeg er stolt af, at Nye Borgerlige ikke lægger stemmer til fortsættelsen af regeringens frygtregime

Jeg er stolt af, at Nye Borgerlige ikke lægger stemmer til fortsættelsen af regeringens frygtregime.”

Tulle, Ellemann, Abildgaard

På Kristian Thuelsen Dahls Facebook-opslag om genåbningsaftalen fra i nat skriver Mette Thiesen akkurat det samme som Vermund på Ellemanns Facebook-side.

Den Konservatives politiske ordfører Mette Abildgaard har også fået besøg af hijackerne fra Nye Borgerlige.

Mette Abildgaard lægger et opslag op på Facebook kl 7.15 om de konservatives aftryk på genåbningsaftalen.

Kl. godt 8 popper Mette Thiesen op med samme opslag, som hun og Pernille Vermund har lagt på Jakob Ellemann Jensens og Kristian Thulesen Dahls Facebook-opslag om genåbningsaftalen.

placeholder

 

Dukker op i kommentarsporet hos mediernes omtale

På mediernes omtale af nattens genåbningstale er hijackerne fra Nye Borgerlige også på stikkerne.

Således har Pernille Vermund delt den førnævnte tekst i kommentarsporet på mediernes omtale af genåbningsaftalen både hos Jyllands-Posten (Delt kl. 6.57), DR Nyheder (Delt kl. 7.03), Ekstra Bladet (Delt 7.07) og Berlingske et minut senere.

Formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, tager afstand fra Nye Borgerliges hijacker-adfærd. Læs mere her.

Netavisen Pio arbejder på at få en kommentar fra Nye Borgerlige

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce