Nye corona-tiltag, udlændinge testes i danske værdier og Pia K. fyldt med energi

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
I indfødsretsprøven skal udlændinge nu besvare spørgsmål, der går på ‘danske værdier’, Pia Kjærsgaard erklærer sig ‘fyldt med energi’ på sin Facebook-profil, og coronasmitten er blevet for høj i flere af landets kommuner.

Samtidig kan der være nye restriktioner på vej i kølvandet på den stigende smitte.

Vender vi blikket mod nabolandet Sverige, har de fået et historisk valg, med den første kvindelige statsminister på posten.

Dermed velkommen til dagens Aktuelt.

 

Nye corona-restriktioner på vej 

Sundhedsordførerne fra Folketingets partier skal drøfte nye restriktioner i Sundhedsministeriet, for at begrænse smitten med corona.

Det skriver TV 2.  

Mødet tager udgangspunkt i Epidemikommissionens anbefalinger, som TV 2 har fået indsigt i.

Anbefalingerne ligger blandt andet op til mundbind i både kollektiv trafik og i detailhandlen, coronapas i offentlig transport og en kortere varighed af en negativ test.

Der er indkaldt til pressemøde i Sundhedsministeriet klokken 16.00.

Læs hele historien her

 

Corona-smitten er for høj i flere kommuner 

Det nye restriktioner skyldes blandt andet, at coronasmitten buldrer derudaf der i over halvdelen af de danske kommuner. Og det anbefales, at man indføre tiltag for at inddæmme smitten.

Det skriver Berlingske ifølge den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI).

I 54 ud af landets 98 kommuner, opfordres der til at indføre tiltag for at bringe smitten ned.

Tidligere blev kommuner og sogne lukket ned automatisk, så snart coronasmitten blev for høj, men dette blev ændret fra september måned.

Smitten er særligt høj i den sjællandske kommune Greve, hvor der er vanskeligt at få vendt udviklingen om:

“Lige nu står vores borgere i lange køer og kan ikke få tider. Det er en kæmpe udfordring for at bryde smittekæderne,” siger borgmester Pernille Beckmann (V) til avisen.

Læs hele historien her
 

Nu skal udlændinge testes i ‘danske værdier’ 

Når der onsdag bliver afholdt indfødsretsprøve for udlændinge, der gerne vil have dansk statsborgerskab, er der en række spørgsmål om danske værdier som prøvedeltagerne ikke kan forberede sig på.  

Det skriver DR.

Det gælder fem nye spørgsmål om ‘danske værdier’, som kan omhandle ytringsfrihed, ligestilling mellem kønnene eller forholdet mellem religion og lovgivning.

Spørgsmålene er blevet tilføjet som en del af den lovændring, der er trådt i kraft i går, den 23. november.

Dermed er der nu 45 spørgsmål i indfødsretsprøven, og prøvedeltagerne har samme antal minutter til at besvare prøven - nemlig 45 minutter.

Det er den samme tid, som da prøven bestod af 40 spørgsmål.

Hertil skal man have 36 rigtig svar ud af de 45 spørgsmål, og svare korrekt på mindst fire af de fem spørgsmål, der handler om danske værdier, for at bestå prøven.

Læs hele historien her 
 

Pia Kjærsgaard er “fyldt med energi” på trods af valgnederlag

I en Facebook-live udsendelse direkte fra Pia Kjærsgaards Facebook-profil, erklærer DF-veteranen sig for “fyldt med energi”, selvom partiet fik en grundig omgang vælger-tæsk til kommunalvalget.

“Jeg kan love jer, at jeg er fyldt med energi. Jeg er her stadig. Jeg skal nok gør alt, hvad jeg kan stadig for Dansk Folkeparti,” siger hun i videoen.

Kjærsgaard erkender dog nederlaget og understreger, at partiet skal evaluere på resultaterne:

“Selvfølgelig skal vi evaluere på det valg, som var for en uge siden, det siger sig selv,” siger hun.  

placeholder

 

Sverige får første en kvindelig statsminister 

I dag blev en historisk dag for Sverige. Den svenske rigsdag har nemlig stemt den socialdemokratiske Magdalena Andersson igennem og dermed bliver hun den første kvinde på posten.

Det skriver DR og andre medier.

Magdalene Andersson overtager statsministerposten efter Stefan Löfven (S), som har siddet for bordendenbordenen som Sveriges statsminister i syv år.

Læs hele historien her 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Sarah Victoria Gratløv er studentermedarbejder på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Jeg tog prøven og havde 42 ud af 45 rigtige, jeg aner ikke hvor højt Danmarks højeste sted er, tror det er Ejer Baunehøj, men hvor højt ?? De fleste spørgsmål var okay, med den viden jeg har uden at være forberedt, men noget af det var irrelevant viden.

Annonce