Nye ejendomsvurderinger, bedste corona-tal i lang tid & comeback til partihopper

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Velkommen til onsdagens udgave af Netavisen Pios nyhedsoverblik Aktuelt med en lille håndfuld af døgnets vigtigste nyheder.

 

Nye ejendomsvurderinger på vej

Efter flere års venten er de første ejendomsvurderinger fra nyt system klart til at blive sendt ud. Det er første gang siden 2011, at der bliver lavet nye ejendomsvurderinger.

"Der er ingen tvivl om, at det har været et langt sejt træk at nå hertil, men så meget mere positivt er det, at vi nu er, hvor vi skal være. Nu kan vi se frem til, at de nye vurderinger bliver udsendt til danskerne," udtaler skatteminister Morten Bødskov (S).

Det skriver DR på baggrund af en Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

I første omgang er der tale om 50.000 boligejere, der får en ny vurdering. De vil blive udsendt i september, og der er tale om ejere af villa- og rækkehuse.

Resten af vurderingerne vil blive udsendt i etaper fra 2022.

Skatteministeriet vurderer at omkring 700.000 nuværende og tidligere boligejere skal  have 14 milliarder kroner tilbage for for meget indbetalt boligskat.

Læs hele historien her.


Bedste coronatal i ni måneder

Antallet af indlagte med coronavirus falder til det laveste niveau i ni måneder. Det viser de nyeste tal fra Statens Serum Institut.

Det seneste døgn er 353 registreret smittet med coronavirus. Ingen er døde med coronavirus.

Samtidig er antallet af corona-indlæggelser faldet med 8 til 93. Det er det laveste antal siden september.

20 coronapatienter indlagt på en intensivafdeling, mens 14 ligger i respirator.

Samtidig er der fart på vaccinationerne. 77.195 fik et stik i går, det er det højeste antal på én dag udover Store Stikkedag 2.0. Knap 60 procent af danskerne 16 år+ har modtaget i hvert fald 1. stik.

placeholder


Minister bekræfter: Medieforhandlinger går i gang i år

Det har længe været forventningen, at forhandlingerne om et nyt medieforlig ville finde sted i år.

Og i dag har kulturminister Joy Mogensen bekræftet det, skriver MediaWatch.

Det gjorde hun på vej ud fra et møde, hvor hun kort leverede ordene “Medieforhandlingerne går i gang i år” og efterfølgende svarede, at hun forventer dem afsluttet inden eller omkring årsskiftet.

Det var oprindeligt meningen, at forhandlingerne skulle være startet allerede sidste år, men som så meget andet blev de udskudt som følge af coronapandemien.

Læs hele historien her.


Partihopper gør comeback

Tidligere folketingsmedlem Per Ørum gør nu politisk comeback. Han vil være spidskandidat for Det Konservative Folkeparti til kommunalvalget i Herning. Det skriver Altinget.

I 2010 endte uenigheder med ledelsen og en dom for spirituskørsel med, at politikeren Per Ørum (K) meldte sig ud af Det Konservative Folkeparti.

Efter sin afsked med Det Konservative Folkeparti blev han formand for Kristendemokraterne for en tid, og derefter stiftede han partiet Det Demokratiske Parti.

I 2015 meldte han sig dog ind igen, og nu er han så blevet valgt som spidskandidat for Herning Kommune til det kommende kommunalvalg.

Læs hele historien her.


I morgen begynder Folkemødet i Allinge på Bornholm, som i år er tilbage som en fysisk begivenhed.

Tak fordi du læser med.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce