Annonce

Nyt Elbæk-parti laver navnefinte

Afhopperne fra Alternativet har lavet en lille finte, for at få deres nye partinavn godkendt. Det er mega dårlig stil, mener formand for andet grønt parti.
De tidligere Alternativet-medlemmer og nuværende folketingsmedlemmer Sikandar Siddique, Uffe Elbæk og Susanne Zimmer danner et nyt parti kaldet Frie Grønne.

Eller det hedder det faktisk ikke. Partiet hedder nemlig officielt "Frie Grønne, Danmarks Nye Venstrefløjsparti" for ikke at komme i karambolage med det allerede godkendte parti De Grønne.

Valgnævnet har nemlig afgjort, at navnet Frie Grønne ligger for tæt på De Grønne. Det skriver formanden for sidstnævnte, Jonas Holm, i en kommentar på Twitter, hvor han også gengiver valgnævnets afgørelse,

"Tillykke til Sikandar Siddique og Uffe Elbæk med det nye parti. Men skuffende at se, de omgår afgørelsen fra valgnævnet, som afviste partinavnet “Frie Grønne”, som kan give anledning til forveksling med “De Grønne”," skriver Jonas Holm, der er formand for partiet De Grønne, der selv kalder sig Danmarks Grønne Liberale Parti.

placeholder

Jonas Holm mener at det er "mega dårlig stil" af det nye parti.

For at kunne samle underskrifter sammen for at blive opstillet til folketingsvalg, skal man først have sit partinavn godkendt af Valgnævnet.

Valgnævnet er et uafhængigt nævn, som består af en formand, en højresteretsdommer og tre jurister.

Det fremgår af Valgnævnets oversigt, at "Frie Grønne, Danmarks Nye Venstresfløjsparti" fik godkendt deres partinavn allerede den 8. juni.

Om der kommer flere partier, der har ordet grønne i navnet, på stemmesedlen er nok mere tvivlsomt.

Jonas Holm og hans udgave af de Grønne har ved den seneste optælling kun indsamlet 850 ud af de 20.000 vælgererklæringer, det kræver for at bliver opstillet.

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet