Henter indhold

7. september 2017

Annonce:
Nyheder
Nyt job til 24 fyrede serbiske teknikere
Det er lykkedes Dansk El-forbund at finde ny beskæftigelse til teknikere, som TDC fyrede, da de stod frem om social dumping
7. september 2017

60 serbiske teknikere blev fyret af TDC i august måned, efter de havde fortalt Dansk El-forbund om nogle stærkt kritisable arbejdsforhold: De arbejdede ofte 80 timer ugentligt uden overbetaling og modtog gentagne trusler om hjemsending, hvis ikke de arbejdede hurtigt nok.

TDC valgte at opsige samarbejdet med Roaming Networks som underleverandør, efter at teknikerne havde fortalt om deres arbejdsvilkår. De serbiske teknikere blev hermed fyret og smidt ud af den bolig, de var blevet stillet til rådighed.

34 af teknikerne var medlem af El-forbundets afdelinger i København og Jylland og forbundet gik derfor aktivt ind i sagen.

Det er nu lykkedes at finde ny beskæftigelse til 24 elektrikere ud af i alt 44.

 

Højst usædvanligt forløb
El-Forbundet kritiserede dengang TDC i meget højlydte vendinger, de kritiserede blandt andet virksomheden for at ’sparke nedad’.

Forbundet arrangerede efter masseafskedigelsen et møde mellem de serbiske elektrikere og vikarbureauet Viktech, med hvem der er indgået en lokalaftale, som sikrer rimelige arbejdsforhold.

Opsigtsvækkende, at TDC valgte bare at opsige så mange medarbejdere så hurtigt, i stedet for lige at klappe hesten og undersøge andre muligheder først.

24 af elektrikerne arbejder nu for Stofa, hvor de ligeledes arbejder med internetopgradering.

Ole Tue Hansen, forbundssekretær i El-forbundet forklarer, at det har været et højst usædvanligt forløb:

”For det første var det opsigtsvækkende, at TDC valgte bare at opsige så mange medarbejdere så hurtigt, i stedet for lige at klappe hesten og undersøge andre muligheder først. For det andet er det opsigtsvækkende, at det er lykkedes at organisere så mange af teknikerne. Og for det tredje er det meget positivt, at vi har kunnet samarbejde med et vikarbureau og så hurtigt kunnet finde ny relevant beskæftigelse for en stor andel af elektrikerne.”

Enkelte af serberne arbejder fortsat for Roaming Networks i Serbien og de resterende skal enten finde beskæftigelse i Danmark forholdsvist hurtigt eller forlade landet.

 

 

 

 

 

Netavisen Pio anvender cookies med det formål at genkende den besøgende, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Ved at klikke videre rundt på Netavisen Pio accepterer du vores cookie politik.
Få Netavisens PIOs nyhedsbrev
Designed by SKARP & GACELA 2016 PIOPIO
Designed by SKARP & GACELA 2018 PIOPIO