Annonce

Nyt lovforslag om identitetstyveri og regeringen vil sende regning til banker

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Regeringen er netop kommet med et nyt lovforslag, der skal hjælpe de mennesker, som oplever svindel med deres NemKonto, og taber for eksempel deres folkepension eller SU.

Flere end 100 sager skal gennemgås, efter det er kommet frem, at jobcenteret i Esbjerg kommune har handlet i uoverensstemmelse med forvaltningsloven, og et nyt lovforslag vil have banker og selskaber til at betale for Arne-pensionen gennem selskabsskat.

Dermed velkommen til dagens udgave af Netavisen Pios korte nyhedsovernlik Aktuelt.
 

Lovforslag vil sikre hjælp til ofre for identitetstyveri 

Hvis du bliver offer for identitetstyveri, får ændret din NemKonto og for eksempel mister din pension eller din SU, kan der være hjælp at hente.

I et nyt lovforslag foreslår finansminister Nicolai Wammen (S) en kompensationsordning, der betyder at borgere, der udsættes for svindel, kan få tilbagebetalt de penge, de har mistet.

Det skriver DR.  

“Vi synes det er så alvorligt og så urimeligt, det mange mennesker er blevet udsat for her. Det er i vores opfattelse rimeligt, at vi dækker det bagudrettet, fordi vi ikke har haft en god nok beskyttelse af borgerne indtil nu,” siger Nicolai Wammen til DR.

Læs hele historien her

 

Regeringen sender Arne-regning til bankerne

I et andet nyt lovforslag fra regeringen, skal selskaber i den finansielle sektor betale en højere selskabsskat, for at finansiere tidlig tilbagetrækning - det der i folkemunde er kendt som Arne-pension.

Det skriver Berlingske, som er i besiddelse af lovforslaget.

Hvis regeringen får sin vilje, vil det helt konkret betyde, at banker og selskaber fra 2023 skal betale et såkaldt “samfundsbidrag” for at sikre Arne-pensionen, et af regeringens største mærkesager.

Læs hele historien her 
 

Hundredvis af sager skal gennemgås efter ulovlig praksis

Hele 130 sager i Esbjerg kommune skal gennemgås, efter kommunen har handlet i uoverensstemmelse med forvaltningsloven.

Det skriver JydskeVestkysten.

Sidste år kom det frem, at borgere i Esbjerg kommune, med henvisning til corona-pandemien, fik fortalt, at de ikke havde mulighed for at have en bisidder med til møder med Jobcenteret om rehabilitering.

På den baggrund har Ankestyrelsen netop kommet med en tilsynsudtalelse i sagen, der gør det klart, at kommunen har handlet i strid med forvaltningsloven.

Læs hele historien her

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Sarah Victoria Gratløv er studentermedarbejder på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

HVIS regeringen / Folketinget sender regningen for Arne-pensionen (m.m.) til pengeinstitutterne, sender pengeinstitutterne garanteret regningen videre per gebyr til den danske befolkning, som jo fortsat er tvunget til at have en konto i et pengeinstitut....

OG dertil kommer, at gebyrerne for Arne-pensionen dels vil være ugennemsigtige / skjulte for offentligheden, dels vil være forskellige fra pengeinstitut til pengeinstitut, medmindre Finanstilsynet har ensrettet gebyrerne....

Samlet set vil danskerne, også de på overførselsindkomster, komme til at betale for, at nogle (få) kan få Arne-Pensionen.

ER DET socialt eller demokratisk?

Uanset hvordan Arne-pensionen skal finansieres, bliver det befolkningen via skatter og afgifter, direkte eller indirekte via en ekstra skat på en del af erhvervslivet, som så lægger udgiften på den vare (penge) de sælger i det omfang det er muligt.

Man må da kunne se på den "regning" man modtager fra
det pengeinstitut som man har som bank, om de har "trukket"
et ekstra gebyr, eller ændret på satserne, det skal "banken"
oplyse dig omkring, ellers er det tyveri.
Og det kan vi jo ikke have.