Nyt om corona, EU udskyder minimumsløn og Kofod indkalder ambassadør

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Velkommen til onsdagens udgave af Netavisen Pios nyhedsoveblik, på en dag hvor #metoo på Christiansborg for alvor satte sine spor. De Radikale har hele dagen holdt krisemøde om krænkelser af folketingsmedlem Lotte Rod. Det kan du læse mere om her.

Ellers er der blandt andet nyt om corona, forslaget om EU-minimumsløn og så har udenrigsminister Jeppe Kofod kaldt en ambassadør til møde.

Tak fordi du læser med.

 

Regeringen forlænger coronarestriktioner

Restauranter, barer og caféer skal fortsat lukke klokken 22, og der er stadig et forsamlingsforbud for over 50 personer resten af oktober.

Med andre ord forlænger regeringen de gældende coronarestriktioner, der er indført for at standse spredningen af coronavirus i Danmark, til 31. oktober.

Det siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde.

Den gode nyhed er, at kontakttallet, der beskriver pandemiens udvikling, er i løbet af den seneste uge faldet 1,1 til 0,8. Det betyder at smitten i samfundet ikke længere stiger.

Den dårlige nyhed er til gengæld, at Magnus Heunicke vurderer at smitten i hvert fald vil være iblandt os frem til nytår.

Læs hele historien her.


EU udskyder forslag om minimumsløn

Udspillet om en fælles mindsteløn i EU-landene kommer efter planen i midten af december og ikke som først varslet slut oktober. Det skriver Fagbladet 3F.

Et flertal af EU-lande er modstandere af lovgivning på området.

“Mens et fåtal ville støtte et juridisk bindende instrument, er et flertal for et juridisk ikke-bindende instrument, som vil gøre det muligt at tage hensyn til nationale kompetencer og arbejdsmarkedets parters rolle,” lyder det i konklusionerne fra et møde blandt repræsentanter fra EU-landenes beskæftigelses- og socialministre ifølge Altinget.

Her fremgår det, at mindst 15 af de 27 EU-lande hellere vil have EU-Kommissionen til at fremlægge en såkaldt rådshenstilling end et egentligt bindende direktiv, altså en lovgivning, om mindsteløn.

Læs hele historien her.

 

Kofod vil have forklaring af iransk ambassadør

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) har indkaldt Irans ambassadør til møde, efter der har været forlydender om, at den iranske ambassade i København angiveligt er involveret i sager om religiøse skilsmisser. Det skriver TV2.

“Vi vil selvfølgelig på ingen måde acceptere, hvis en ambassade er involveret i sager, der strider mod dansk lovgivning og strider mod vores grundlæggende demokratiske værdier i Danmark,” udtaler Jeppe Kofod i en pressemeddelelse.

“Den form for religiøs kontrol, som vi har hørt om i medierne, hører ikke hjemme i Danmark. Derfor har jeg indkaldt den iranske ambassadør for at få en forklaring.”

Det bliver den politiske direktør i Udenrigsministeriet, der skal mødes med Irans amba

Læs hele historien her.


Konservative overtager lukrativ post

Konservative overtager nu den statsrevisorpost, som Villum Christensen fra Liberal Alliance har siddet på siden 2016. Det skriver Altinget.

Mai Mercado (K) er tiltrådt som ny statsrevisor den 1. oktober og passer opgaven, indtil Mette Abildgaard (K) kommer tilbage fra barsel og får posten i resten af perioden.

Villum Christensen fratræder frivilligt efter aftale med Konservative.

Det er en eftertragtet post at være statsrevisor. Ikke mindst på grund af lønnen, som svarer til halvdelen af det vederlag, et folketingsmedlem får.

Læs hele historien her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce