Odds-sætterne spår Socialdemokratiet et godt kommunalvalg

Socialdemokraterne rundt omkring i landet står til et godt kommunalvalg, hvis man skal tro odds fra Dansk Spil.
Socialdemokratiet vil blive det største parti og få flest borgmesterposter ved kommunalvalget i næste måned, i hvert fald hvis man skal tro odds fra Danske Spil, som i dag åbnede muligheden for at man kan spille på forskellige udfald af valget.

Hvis Socialdemokratiet bliver det største borgmesterparti, så får man kun pengene tilbage 1,48 gange, mens flest borgmesterposter til Venstre omvendt giver pengene 3,20 gange igen. Danske Spil regner med at det er mere sandsynligt, at Socialdemokratiet får mere end 39 borgmesterposter, hvilket giver pengene 1,7 gange igen, mens Danske Spil giver samme odds på at Venstre højst får 36 borgmesterposter, mod de 48 de fik ved sidste valg.

Hvis de to store partier får det samme antal borgmesterposter, så får man pengene hele otte gange igen.

Højborge står for fald?
Danske Spil har også valgt at udbyde spil på fem udvalgte kommuner.

”Kommunalvalget kan være De Lange Knives Nat, og kommunalpolitik er ofte mere uforudsigeligt end landspolitik. Vi har dog vovet pelsen og udpeget fem kommuner, hvor der er lagt op til kampvalg, og som er særligt interessante, men vi tør også godt udbyde væddemålet på, hvor mange borgmesterposter de enkelte partier får. Jeg mener, vi har et ret interessant udbud af væddemål for den politiske nørd,” siger Niels Erik Folmann, der er adm. direktør i Danske Licens Spil, der er den del af Danske Spil, der bl.a. udbyder Oddset og Tips, i en pressemeddelelse.

De fem kommuner som der er tale om er København, Frederiksberg, Guldborgsund, Odense og Esbjerg og hvis man skal tro Danske Spil, så står overborgmester Frank Jensen til genvalg og det giver kun pengene 1,40 igen hvis nordjyden får endnu en periode i spidsen for hovedstaden. Det samme er tilfældet for Odenses nye socialdemokratiske borgmester Peter Rahbek-Juhl, der giver pengene 1,55 gange igen.

Omvendt er der mere spænding om den konservative højborg Frederiksberg, hvor borgmester Jørgen Glenthøj giver pengene 1,90 gange igen, hvis han bliver genvalgt og kun 1,80 hvis det ikke sker.

I Guldborgssund kan spille på om Dansk Folkepartis Rene Christensen kan slå borgmester John Brædder, der repræsenterer en lokalliste af pinden og i Esbjerg kommune er Jesper Frost Rasmussen fra Venstre kun svag favorit til at efterfølge bykongen Johnny Søttrup. Skulle socialdemokraten John Snedker, eller en anden fra oppositionen, snuppe borgmesterposten i Esbjerg, så får man pengene 2 gange igen.

Sofaen eller ej. Ved sidste kommunalvalg endte valgdeltagelsen på 71,9, hvilket var det bedste i mange år, og hvis man tror at flere danskere kommer op af sofaen denne gang, så giver det pengene 2,20 gange igen.

Der er som bekendt også valg til regionerne, men det har Danske Spil ikke sat odds på, hvilket ærgrede Danske Regioner, der udsendte et tweet. Det kan være de kommer senere, svarer Danske Spil.

At det ikke altid går som Danske Spil oddssættere tror, fik man et bevis på sidste år. Her gav en sejr til Hillary Clinton kun pengene 1,35 gange tilbage, mens en sejr til Donald Trump gav 3,20.

Du kan se alle odds her.

David Troels Garby-Holm er konstitueret chefredaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook