OECD i kæmpe kursskifte: Nu skal landene bruge flere penge

OECD der de seneste år har været en af de allerfremmeste fortalere for, at medlemslandene skulle føre en stram sparepolitik, ændrer nu radikalt kurs og opfordrer medlemslandene til at bruge flere penge.

Annonce

OECD, den internationale organisation for økonomisk samarbejde og udvikling, opfordrer nu i deres seneste rapport medlemslandene til at øge det offentlige forbrug med 3 procent om året. Ifølge OECD, vil det være den bedste medicin for at få landene ud af den økonomiske lavkonjunktur og det vil sparke betydeligt gang i privatforbruget.

OECD’s cheføkonom, Cathrine Mann, udtaler blandt andet, at et øget offentligt forbrug vil kunne øge den globale vækstrate til 3,5 procent i 2018 og at hvis de europæiske lande lemper deres planlagte finanspolitik, vil det gavne både den nationale og internationale vækst.

De europæiske lande synes dog langt fra at være villige til at øge det offentlige forbrug. Især den store tyske økonomi, har været en af frontkæmperne for en stram sparepolitik. I Danmark har den nye trekløverregering også vist sig knap så villige til at øge det offentlige forbrug. I det nye regeringsgrundlag lægger regeringen op til kun at øge det offentlige forbrug med sølle 0,3 procent. Samtidig vil regeringen forlænge mindrereguleringen af de offentlige overførsler.

Kilde: The Independent


placeholder

Annonce