OK-kannibalisme fra den yderste venstrefløj

Leder: Mens forhandlerne kæmper bravt for at få en aftale i hus, så maksimerer Enhedslisten stemmefiskeriet og går til angreb på Socialdemokratiet.

’Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget’.

Sådan siger vi ofte på godt dansk og sådan synes store dele af venstrefløjen også at betragte OK18. Hvis man kigger på handling og tale fra dele af venstrefløjen, så er det ikke tabt arbejdstid, lukkede institutioner eller kaotisk familieliv, der optager sindene under OK18.

Den enes død, er den andens brød.

Det er tværtimod fremgang i meningsmålingerne, der holder humøret højt hos især Enhedslisten. Den enes død, er den anden brød. At Socialdemokratiet taber opbakning på deres stålsatte kurs for at holde hånden over den danske model bliver set som en politisk flanke, hvor de dybe stød skal sættes ind.

BZ-metoder og drøm om fagforeningskontrol
I sidste uge slap Weekendavisen gækken løs med en artikel der beskrev, hvordan Fagligt Landsudvalg i Enhedslisten forsøger at blande sig direkte i fagbevægelsen interne magtkampe, hvor koordinator Anders Olesen direkte pointerede, hvem han foretrækker som fagforeningsformand i forbund, som er årevis fra at skulle vælge ny ledelse.

Fronterne bliver trukket op fra Enhedslistens side, når de forsøger at styrke deres position og få mere direkte kontrol over fagbevægelsen

Fronterne bliver trukket op fra Enhedslistens side, når de forsøger at styrke deres position og få mere direkte kontrol over fagbevægelsen. Målet om større magt over fagforeninger er blevet afsløret flere gange under de aktuelle overenskomstforhandlinger.

Enhedslisten ambitioner er kommet til udtryk gennem direkte angreb på Socialdemokratiet i medierne, ved pludselig at forelå en ligelønspulje, som ikke bare splitter Ø fra S og SF, men som også risikerer at splitte fagbevægelsens musketered og sidst men ikke mindst ved at lancere en direkte kampagne, der skal udstille Socialdemokratiet, som et højrefløjsparti.


Kilde: Facebook-kampagne fra Enhedslisten

I samme ånd som Enhedslisten, har grupperingen Marxistiske Studerende uden det store held forsøgt at besætte Socialdemokratiets partikontor på Vester Voldgade, hvor de ville forhindre Socialdemokratiets ansatte i at komme på arbejde. Det er god gammeldags BZ’erstil, som de fleste af os  troede var blevet efterladt i 70’erne.

Det er god gammeldags BZ’erstil, som de fleste af os troede var blevet efterladt i 70’erne.

Kilde: Opfordring fra grupperingen SNAS til at blokere Socialdemokratiets partikontor.

Enhedslistens friendly fire
Personligt ryster jeg ikke på hånden, når det handler om at stække Moderniseringstyrelsen og bekæmpe den muterende virus i velfærdssamfundet, som New Public Management har forvandlet sig til. Når vi er kommet igennem OK18, så skal vi straks kræve et ambitiøst politisk indgreb, der redder Den Danske Model på det offentlige område fra en langsom kvælning. Der skal ryddes op og ryddes ud i teknokratiets rækker.

Men det er bare ikke nogen undskyldning for hverken friendly fire eller konfliktoptrappende adfærd

Men det er bare ikke nogen undskyldning for hverken friendly fire eller konfliktoptrappende adfærd på venstrefløjen, som kan føre til at Løkke beholder nøglerne til Statsministeriet også efter næste valg.

Det er således en farlig kurs Enhedslistens chefideolog Pelle Dragsted begiver sig ud på, når han kalder Socialdemokratiet for hyklere og velvilligt ser til mens venstrefløjens stormtropper fortsætter deres landkrig mod Socialdemokratiet.

Og helt tvetydigt bliver det, når Pelle Dragsted samtidig erklærer, at man ønsker at politikerne blander sig udenom, som han formulerede det i Det Røde Felt på Radio 24Syv: ”Vi fra Enhedslisten har først og fremmest slået på, at vi ønsker en depolitisering af det her. Vi ønsker sådan set, at forhandlingerne kan foregå i fred og ro mellem parterne”.

Vi fra Enhedslisten har først og fremmest slået på, at vi ønsker en depolitisering af det her

Ønsket om depolitisering er vist ikke feset ind på lystavlen hos Marxistiske Studerende, Enhedslistens Faglige Landsudvalg eller de af Enhedslistens egne folketingsmedlemmer, der midt under OK-forhandlingerne, stillede forslag om direkte statslig indblanding. Der er noget, der ikke hænger sammen.

OK-kannibalisme vil koste dyrt
Hvis man vælger at udnytte OK18 til at føre intern borgerkrig på venstrefløjen, så hjælper man kun Sophie Løhde og Lars Løkke. VLAK-regeringen gnider sig i hænderne, hver gang Enhedslisten begiver sig udi stemmefiskeri og politisk kannibalisme.

Den frådende OK-kannibalisme kan komme til at koste rigtig dyrt for alle os, der ønsker et stærkt velfærdssamfund.

De utallige angreb fjerner fokus fra regeringens krav og metoder, underminerer fællesskabet blandt de partier, der bakker op om velfærdssamfundet og så svækker det den danske forhandlingsmodel. Maksimal strid, maksimal forvirring og maksimal indblanding er allerede nu med til at gøde jorden for de næste højrefløjsangreb på vores danske forhandlingssystem og dermed vores velfærdssamfund.

Den frådende OK-kannibalisme kan komme til at koste rigtig dyrt for alle os, der ønsker et stærkt velfærdssamfund.

Jens Jonatan Steen er chefredaktør på Netavisen Pio

Jens Jonatan Steen er chefredaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce