OK20-kritikere: Afviser tyvstart på nej-kampagne

Talsmand for “Arbejdere i Bevægelse”: “Jeg synes industriforliget er magert”
OK20-kritikere i netværket “Arbejdere i Bevægelse” afviser, at bevægelsen er tyvstartet på en nej-kampagne.

På netværkets Facebook-side kan man ellers onsdag se, at netværket med en knyttet næve hylder 3F Industrigruppen Randers’ nej til industriforliget, der blev indgået mellem CO-Industri og Dansk Industri søndag. Nej'et har så stor prioritet hos Arbejdere i Bevægelse, at nyheden får et tre gange "Breaking" med på vejen.

placeholder

 

Tirsdag hyldede Arbejdere i Bevægelse på sin Facebook-side 3F Aalborg for deres nej til industriforliget:

“Stærkt Aalborg. Det er fandme solidaritet. Vi skal have en markant højere løn til de lavest lønnede. Direktørerne fylder i lommerne, uagtet succes eller dundrende fiasko. Selvfølgelig er der råd til at vi hæver bunden,” hedder det i facebook-opslaget.

placeholder

 

I et tredje Facebook-opslag onsdag eftermiddag hylder Arbejdere i Bevægelse både 3F Aalborg og 3F Industrigruppen i Randers for deres nej til industriforliget:

"Det er stærkt, at kollegerne i industrien sætter sig ind i deres forlig og tager stilling, trods den massive "JA-kampagne", der er iværksat.
Det er befriende, at kollegerne inden for industrien har slået auto-piloten (fra og) tager stilling ud fra hvad de syntes og ikke deres fagtop," hedder det blandt andet i opslaget.

Modsat er der ingen opslag på Arbejdere i Bevægelses Facebook-side om, at 3F Industrigruppen’s forhandlingsudvalg, HK Privats sektorbestyrelse, Dansk Metals hovedbestyrelse og CO-Industris centralledelse har godkendt industriforliget.

“Et magert forlig”

På den baggrund har Netavisen Pio spurgt talsmand for Arbejdere i Bevægelse, murer Emil Olsen, om netværket har tyvstartet en nej-bevægelse:

Men jeg tror da helt sikkert, at vi mener, at industriforliget er et magert forlig

“Nej. Vi venter li’som med at se, hvad der sker på alle de andre områder. Men jeg tror da helt sikkert, at vi mener, at industriforliget er et magert forlig. Hvis vi sammenligner med, hvad virksomhederne fik udbetalt sidste år i overskud efter skat, nemlig 315 milliarder kroner. Og så ser man på det her forlig, hvor det nok kommer til at koste et sted mellem to til to en halv milliarder kroner over de næste tre år. Så kan man i al fald ikke sige, at man har gjort noget ved uligheden.”

Emil Olsen oplyser, at netværket har møde hver eneste søndag under overenskomstforhandlingerne. Af samme grund har netværket endnu ikke haft mulighed for at drøfte holdningen til industriforliget endnu. Det sker først på søndag:

“Så vi mødes hver søndag for at drøfte fremskridt, tilbageskridt, aktiviteter og sådan noget,” siger Emil Olsen. Han forventer dog ikke, at Arbejdere i Bevægelse tager særskilt stilling til industriforliget nu på søndag.

Netværket tæller 'en 70 mennesker eller deromkring'

Søndagsmøderne er foregået i København, Aalborg, Horsens og Aarhus. Netværket tæller 'en 70 mennesker eller deromkring'.

Bedømt ud fra blandt andet Facebook-opslaget tirsdag, hvor Arbejdere i Bevægelse hylder 3F Aalborg for deres nej til industriforliget, får man indtryk af, at I allerede har startet en nej-kampagne…

“Jeg tror, at det man med opslaget vil signalere er, at der i industriforliget ikke rigtig er noget om social dumping og den slags ting, der kan bygges videre på af andre i de kommende forhandlinger. Og derfor mener vi, at det er solidaritet dén melding, der er kommet fra 3F i Aalborg i forhold til den konkrete melding om social dumping.”

“Vi er meget optimistiske”

Vil Arbejdere i Bevægelse melde noget ud efter mødet søndag?

“Det tror jeg bestemt ikke, vi har noget behov for. Jeg tror vi venter på, hvad der kommer sådan samlet set, før vi melder ud. Vi arbejder stadig benhårdt på et forlig, vi kan stemme ja til, i særdeleshed i byggeriet. Vi er meget optimistiske omkring, at vores topforhandlere kommer med noget, der er brugbart.”

Jeg tror vi venter på, hvad der kommer sådan samlet set, før vi melder ud

Stadigvæk kan jeg godt få det indtryk fra jeres Facebook-side, at Arbejdere i Bevægelse siger nej på forhånd?

“Nej, vi kommenterer på dét Aalborg melder ud.”

“Stærkt Aalborg. Det er fandme solidaritet.” Det lugter lidt af, at solidaritet, det er, når man siger nej...

“Nej, det er det ikke. Det lugter af, at Industrigruppen i Aalborg har tilkendegivet, at der ikke er nok i den økonomiske ramme til tilfredsstillende resultater i de kommende forhandlinger. Det er så baggrunden for at Industrigruppen i 3F Aalborg siger nej. Det er solidaritet, at de gør det. Så man kan ikke derudaf læse, hvad vi i sidste ende mener. Vi arbejder benhårdt på et resultatet, vi kan stemme ja til.”

Om netværket fortæller Emil Olsen, at det tæller kollegaer fra forskellige brancher, fra forskellige dele af landet:

“Vi favner efterhånden rigtig bredt. Vi har brugt de sidste tre år på at bakke op i forbindelse med konflikter.”

Arbejdere i Bevægelses Facebook-gruppe har på nuværenden tidspunkt cirka 9600 følgere, men ifølgen talsperson er altså kun omkring 70 faglige at regne for aktive i netværket.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Ja tosserne ønsker at flere arbejdspladser flytter til udlandet, bare se på den klimavenlige virksomhed Danfoss, som Mette Fup Frederiksen plejer at fremhæve!
Emil burde sætte sig bare en lille smule ind i hvordan tingene ude i virksomhederne fungerer!

Annonce