Ole Birk: Hyggesnak over ligusterhækken er vigtigere end fri og lige adgang til sundhed

Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance mener, at et godt naboskab er vigtigere, end at alle danskere er med til at bidrage til vores fælles velfærd.
Der snydes for enorme beløb herhjemme hvert år. Det koster statskassen mindst 50 milliarder kroner årligt, når danskerne får udført sort arbejde, fifler med selvangivelsen eller uretmæssigt sikrer sig ydelser fra det offentlige.

Det er langt over, hvad vi årligt giver for at drive folkeskolen. Den koster omkring 41 milliarder kroner om året. Ved udfasningen af efterlønnen regner man med at spare omkring 17 milliarder kroner om året. Hele sygehusvæsenet koster cirka 99 milliarder.

Hvis vi kunne få udryddet skattesnyd, kunne vi altså give vores børn markant bedre undervisning. Vi kunne øge sygehusvæsenets budgetter med 50 procent og helbrede og forebygge langt mere, end vi har mulighed for i dag. Vi kunne også give nedslidte borgere mulighed for at få efterløn efter et lang arbejdsliv.

Desværre er det ingen overraskelse, at det ikke interesserer ultraliberalisten Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance:

”Jeg sætter mit gode naboskab højere end, at Skat får nogle ekstra håndøre i kassen”, siger han til BT.

Udtalelsen falder efter, at Skat vil gøre det nemmere at anmelde sort arbejde anonymt. Ole Birk Olesen mener åbenbart, at naboer er vigtigere end velfungerende velfærdsinstitutioner, som udbreder det gode naboskab til hele samfundet.

"Det offentlige skal ikke gå ud og promovere ideer, der er til skade for det almindelige sammenhold blandt danskerne. Og derfor skal Skat ikke opfordrer danskerne til anmelde hinanden for en smule sort arbejde eller lignende”, siger Ole Birk Olesen yderligere til BT.

Hvordan det bliver ”til skade for det almindelige sammenhold blandt danskerne” at betale den skat, man skylder, for at sikre vores fælles sundhedsvæsen, at vores børn kan komme gratis i skole, at der bliver lappet huller i vejen og fanget forbrydere, skal man vist være skatte- og finansordfører i Liberal Alliance for at få til at hænge sammen.

Lad os udsætte Ole Birks udtalelser for en simpel test. Lad os prøve at bytte ”Skat” ud med ”politiet” og ”sort arbejde” ud med ”kriminalitet”:

"Det har en større værdi for samfundet, at man har det godt med hinanden i et lokalområde, og at man ikke behøver gå rundt og frygte for, at ens naboer holder øje og anmelder dig til politiet."

Og andet citat:

"Det offentlige skal ikke gå ud og promovere ideer, der er til skade for det almindelige sammenhold blandt danskerne. Og derfor skal politiet ikke opfordrer danskerne til anmelde hinanden for en smule kriminalitet eller lignende."

At naboen banker au-pairen eller kører spritkørsel, skal man da ikke blande sig i. Og staten bør da ikke opfordre danskerne til at ringe til politiet, når de ser noget kriminelt? Det skal i hvert fald ikke være det, som ødelægger det gode naboskab.

Næ nej, så længe Ole Birk Olesen kan high five med sin egoistiske nabo, er det fuldstændig lige meget med alle os andre, som betaler vores til, at vi trygt kan stole på både vores naboer og alle andre medborgere for den sags skyld.

For vi har alle i fællesskab betalt til, at vi kan få gratis lægehjælp, når vi bliver syge, og at brandmændene rykker ud, når ulykken er ude. Også selvom man har mistet sit arbejde, og bankkontoen er tom. Og selvom man måske går i social deroute, så bliver man ikke henvist til rendestenen. Derfor er der ingen ekstrem fattigdom eller stor grad af kriminalitet i Danmark, og vi kan trygt sende vores børn i skole gennem kvarteret. Uanset om naboen er overlæge eller kontanthjælpsmodtager .

Men det kræver en fælles betalingsvilje, og at man ikke ser igennem fingre med dem, som hopper over, hvor gærdet er lavest.

Derfor er det grotesk, at et folketingsmedlem foreslår at holde hånden over de få, der bevidst prøver at omgå reglerne og unddrage sig at betale til fællesskabet.


placeholder

Annonce