Om Jeppe, Dan og alle grisene

I stedet for at forsøge at blive dyrenes nye beskytter, burde Jeppe Kofod i stedet for dyrke den politik, han er bedst til.
”25.000 grise dør hver dag, og 99% får rutinemæssigt klippet halen af. Det mener Socialdemokraterne ikke er i orden. Hvad mener du? Chat med Socialdemokraternes spidskandidat til Europa-Parlamentet Jeppe Kofod om problemet i dag mellem kl 13.45 og 14.30 her på Socialdemokraternes Facebook-side.”

Denne besked poppede i formiddags op på både Socialdemokraternes twitter- og facebookprofil. Der var som sædvanlig hurtig respons fra brugerne. Især på facebook. Men det var ligesom ikke til Jeppe Kofods favør, kan man sige:

”Godt, at Dan Jørgensen er tilbage fra EU”, ”Gør noget ved det, Dan!” ”Jeg synes, at Dan har de perfekte intentioner.”

Ja, det var sjovt nok ikke Jeppe Kofod, som facebookbrugerne henvendte sig til på Socialdemokraternes side, men den ny fødevareminister Dan Jørgensen.

Fordi er der ikke noget med, at ham Jeppe Kofod er på vej til EU, som Dan Jørgensen lige er kommet hjem fra? Og er det egentlig ikke Dan Jørgensen, som har markeret sig som socialdemokraternes store dyrevelfærdsbeskytter?

Jo, det er det.

Billeder af Dan Jørgensen med små pattegrise i favnen og store røjsere på fødderne står i frisk erindring hos vælgerne. Han er dyrenes beskytter. Hvad har Jeppe Kofod med det at gøre? Andet end han er på vej til at overtage Dan Jørgensen plads i EU? Har Jeppe Kofod egentlig nogensinde besøgt en svinestald?

Ikke ifølge billederne på Google.

Jeg forstår godt, at partiet ønsker at profilere Jeppe Kofod – Socialdemokraternes spidskandidat til det kommende Europaparlamentsvalg - så meget som muligt. Men at forsøge at gøre ham til den nye Dan Jørgensen er pænt sagt forfejlet.

På Jeppe Kofods hjemmeside står der ikke et ord om dyrevelfærd. Hans mærkesager er et ansvarligt Europa, hvor hvert enkelt medlemsland tager ansvar for sin egen økonomi, et Europa, hvor alle kan bidrage, og hvor man gør op med den finansielle sektors grådighed og sidst, men ikke mindst et internationalt og grønt Europa, hvor menneskerettigheder er i fokus, og hvor man samarbejder tæt om fremtidens miljø- og klimaudfordringer. Se, det er, hvad man kan kalde en profil, der ikke ligner Dan Jørgensens.

Hvis Jeppe Kofod ønsker at fremstå som en troværdig og engageret europaparlamentariker, burde han i stedet forsøge sig med en profil, der var hans egen. Den socialdemokratiske spidskandidat har i årevis være udenrigsordfører, han har en uddannelse fra Harvard University i udenrigspolitik, og han har beskæftiget sig med emnet hele sit voksne liv.

Det ville ærlig talt fungere bedre - frem for det her forsøg på at slå sig op på noget, som vælgerne ikke forbinder ham med.

Hvis Jeppe Kofod virkelig ønsker at gøre op med den finansielle sektors grådighed og bekæmpe skatteunddragelse, som han skriver på sin hjemmeside, så kan jeg da i hvert fald komme på en oplagt sag, han kan give sig i kast med. Salget af DONG til Goldman Sachs.

Men nå nej, ups… Det taler vi jo ikke om. Schyyy….

God weekend.


placeholder

Annonce