Omvendt beskæftigelsesminister kaster sin kærlighed på fagbevægelsen

Jeg er blevet pinlig bevidst om, hvor glad vi skal være for den danske model, lyder det fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.
”Således skal der være glæde i Himmelen over een synder, som omvender sig, mere end over nioghalvfemsindstyve retfærdige, som ikke trænge til omvendelse,” står der i Lukasevangeliet.

I den danske fagbevægelse, kan man glæde sig over at en af bevægelsens tidligere markante kritikere, nu kaster armene omkring dem og den danske model.

Vi skal være stolte og glade for den danske model og fagbevægelsen, lyder det fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen i et længere interview med Ugebrevet A4.

Det er en længere ideologiske rejse, som den 42-årige minister har været ude på. I sine yngre dage var han ideologisk kriger og bekæmpede ”fagforeningstyranni”. Og han guffede for få år siden stegt flæsk og persillesovs på Restaurant Vejlegården til støtte for restauratøren Amin Skov i protest mod LO-fagbevægelsen.

I Danmark kan vi løse svære sager ved at bede arbejdsmarkedets parter om at forholde sig til dem.

Pinlig bevidst om den danske models styrke

Den danske model er ikke længere en hæmsko, men noget vi skal være stolte af, lyder det fra ministeren.

”Jeg er blevet meget mere pinlig bevidst om, hvor stolt - og glad for - vi skal være af den danske model. Ikke kun fagbevægelsen, men også arbejdsgiverne. I Danmark kan vi løse svære sager ved at bede arbejdsmarkedets parter om at forholde sig til dem. Og de kommer nogle gange med løsninger, som vi ikke kan komme på, på Christiansborg,” siger han i interviewet.

Det er tiden som beskæftigelsesminister, der har ændret Troels Lund Poulsens syn på både fagbevægelsen og den danske model.

”For at du skal forstå styrken og se hvilket bundtræk, som den danske model og arbejdsmarkedets parter kan levere, skal du nærmest have været beskæftigelsesminister, finansminister eller statsminister,” pointerer han.

Jeg synes selv, at jeg har et fantastisk samarbejde med dansk fagbevægelse på kryds og tværs.

Fantastisk samarbejde med fagbevægelsen

Men selv om han ikke er enige med fagbevægelsen i alt, så betegner Troels Lund Poulsen samarbejdet med fagbevægelsen som intet mindre end ”fantastisk”.

”Jeg synes selv, at jeg har et fantastisk samarbejde med dansk fagbevægelse på kryds og tværs. Nogle af dem, som jeg er mest uenige med, er nogle af dem, jeg sætter mest pris på at arbejde sammen med,” lyder det fra ministeren.

Han nævner specifikt arbejdet i regeringens Disruptionrådet, som et af de steder hvor fagbevægelsen har bidraget med at lave aftaler om dele- og platformsøkonomi, teknologipagt og ikke mindst, hvilke kompetencer, der bliver brug for på fremtidens arbejdsmarked.

Den hemmelige socialdemokrat

Folketingsvalget rykker som bekendt nærmere, og i interviewet bliver Troels Lund Poulsen spurgt om hvad han gerne vil nå, inden Lars Løkke trykker på den berømte valgknap.

Her nævner han et nyt sanktionssystem overfor de ledige, en ny aftale om arbejdsmiljø og endelig vil han gerne vil give a-kasserne mulighed for at få en del af samtaleindsatsen over for dagpengemodtagerne.

”Det er et nybrud, at det er en venstremand, nærmest sådan en hemmelig socialdemokrat, der skal give a-kasserne den her nye mulighed,” siger den omvendte synder, med slet skjult henvisning til den nok så berømte bog.

Kald det kærlighed

Troels Lund Poulsen selv er ikke bange for at understrege sit nye "kærlighedsforhold" til fagbevægelsen. "Kald det kærlighed, kald det lige hvad du vil," skriver han på Twitter, med henvisning til Lars Lilholts udødelige klassiker.

David Troels Garby-Holm er konstitueret chefredaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook