Og så vil en række fagforeninger tvinge Folkekirkens provster og biskopper til at føre tilsyn med menighedsrådenes ledelse af de enkelte kirker. Kravet kommer efter , at en undersøgelse har vist, at mere end hver tredje ansatte i kirkerne døjer med et endog meget dårligt psykisk arbejdsmiljø.
Men først skal vi rundt om Christiansborg.
Folketingets Granskningsudvalg vil inden for den næste halvanden måned indkalde tre socialdemokratiske ministre, justitsminister Mattias Tesfaye (S), miljøminister Lea Wermelin (S) og fødevareminister Rasmus Prehn (S) til møde om en række topembedsmænd, som ifølge Minkkommissionen begik fejl ved beslutningen om aflivning af mink i november 2020.
Det fremgår af breve på udvalgets hjemmeside, skriver TV2.dk.
I alt ti topembedsmænd har begået tjenesteforsømmelser af sådan en grad, at man kan stille dem til ansvar ifølge Minkkommissionen, der offentliggjorde sin beretning i juni i år.
Der er endnu ikke foretaget hjemsendelser af embedsmænd i sagen, som lige nu undersøges af Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, der på et tidspunkt skal afgive sin anbefaling.
Læs mere her.
Fagforbundet 3F kræver sammen med syv andre faglige organisationer, at kirkens øverste ledelse af provster, biskopper og deres sekretariater skal forpligtes til at føre tilsyn med de lokale menighedsråd, som er arbejdsgiver for de ansatte i Folkekirken.
DR kunne i sidste uge afdække, at hver tredje ansatte i landets kirker er plaget af ekstremt dårligt psykisk arbejdsmiljø, hvor ansatte oplever at blive chikaneret, mobbet og nedgjort på deres arbejde.
Billedet, der tegnes af folkekirken, som arbejdsplads er bestemt ikke nogen overraskelse for de faglige organisationer.
“Nogle gange får vi grædende medlemmer i røret, fordi hverdagen er ved at kollapse for dem, siger Karin Schmidt Andersen, formand for Dansk Organist og Kantor Samfund (DOKS), til DR.
I DR’s undersøgelse svarer 39 procent af de ansatte, at de ikke mener, at menighedsrådene har de rette ledelsesmæssige kompetencer.
Det skaber udfordringer, fordi menighedsrådene ikke kender de love og regler, der gælder for deres egne ansatte.
Fagforeningerne har møde med kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i slutningen af august, hvor de skal drøfte problemerne med det psykiske arbejdsmiljø i folkekirken.
Læs mere her.
Trafikselskabet Movia vil sammen med en rækker andre selskaber hæve bødetaksten for at køre uden billet i den kollektive trafik, så det fremover skal koste 1.000 kroner at køre uden billet mod tidligere 750 kroner.
Det skriver DR.
For Movia, der kører bus og lokaltog på Sjælland, sker det fra 1. oktober, mens Arriva allerede har gjort det. De jyske trafikselskaber, Midttrafik, Fynbus og Nordjyllands Trafikselskab, indfører bødeforhøjelsen fra 1. september.
Movias ressourcedirektør, Eskil Thuesen, forklarer ifølge DR, at forhøjelsen af kontrolafgiften sker, fordi den ikke er blevet justeret siden 2011.
- Der skal jo være en sammenhæng mellem, hvor meget det koster at købe en almindelig billet, og hvor meget det koster i kontrolafgift, hvis man ikke køber en billet, siger han.
Læs mere her.