Opgørelse: Mette F tre gange så produktiv som Løkke

En optælling af Socialdemokratiet og Venstres udspil viser, at Socialdemokratiet har produceret tre gange så mange udspil, som Venstre gjorde da de var i opposition. Ifølge Socialdemokratiet aflyser det myten om, at partiet har placeret sig i den politiske hængekøje.
Journalister og kommentatorer har ikke holdt sig tilbage med at sige at Socialdemokratiet og Mette Frederiksen ikke er synlig nok og at hun har overtaget Løkkes hængekøje.

Hun fedtspiller og er så usynlig i den offentlige debat, at hun burde være med i et afsnit af ”forsvundne danskere” lyder kritikken. Hvad vil hun egentlig med magten, spurgte eksempelvis Berlingske nye debatredaktør Anne Sophie Hermansen, i et blogindlæg forleden.

”Mette Frederiksen må alligevel have en underlig smag i munden. Var det dét, de socialdemokratiske vælgere lige havde regnet med? Var det hængekøjens komfort, de så flamme i horisonten, da Thorning skred, og Røde Mette overtog roret til bragende klapsalver sidste år,” skrev chefredaktør Poul Madsen tidligere på året i en leder i Ekstra Bladet

Også i Børsen savnede man politiske udspil fra Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. ”Nu ligger S-formand lunt i Løkkes hængekøje,” skrev politiske kommentator Helle Ib i en kommentar, hvor hun beskyldte S-formanden for at ”fedtspille”.

Politik på alle hylder
En opgørelse over politiske udspil fra henholdsvis Venstre og Socialdemokratiet tegner dog et noget andet billede, end det som kommentatorerne forsøger at fremmane.

Socialdemokratiet har i sit første halvandet år i opposition haft over dobbelt så travlt med at producere politiske udspil. som Venstre havde i deres første halvandet år i oppositions.

Optællingen viser, ar perioden fra 15. september 2011 til 15. marts 2013, altså halvandet år, kom Venstre med fire nye politiske udspil og et finanslovsoplæg.

Til sammenligning, så er Socialdemokratiet siden folketingsvalget sidste år udkommet med 12 politiske udspil, samt et finanslovsoplæg og et oplæg til 2025-forhandlingerne.

Venstres politiske udspil (2011-2013)

1. Europa videre i fællesskab
2. Skatteplan
3. Kontanthjælpsreform
4. Vækstplan med byrdestop

+ Finanslovsudspil 2013

Socialdemokratiets politiske udspil (2015-2016)

1. Fingrene væk-reform
2. Europæisk solidaritetspagt
Styrket veteranindsats
4. Flere faglærte – Nye arbejdspladser
5. Mere hjemrejsehjælp til flygtninge
6. Vækstinitiativer
7. Bekæmpelse af skattely
8. Bekæmpelse af radikalisering
9. Velfærd, boliger og integration
10. Håndtering af flygtningekrise
11. Ingen børn skal vokse op i fattigdom
12. Flere læger til Udkantsdanmark og udsatte boligområder

+ finanslovsoplæg 2016 og oplæg til 2025-plan.

S: Mette er i arbejdstøjet
Ifølge Socialdemokratiets politiske ordfører, så viser denne optælling af udspil, at kritikken om at Mette Frederiksen skulle have placeret sig i den politiske hængekøje, er helt fejlagtig.

”Det her viser jo med alt tydelighed, at der er opstået en myte i kommentatorkøbing om, at Mette Frederiksen ikke skulle være i arbejdstøjet. Vi har en formand i Socialdemokratiet, som rejser land og rige rundt, tager debatterne i Folketingssalen, indgår konstruktivt i politiske forhandlinger og byder ind med konkret socialdemokratisk politik,” siger politisk ordfører Nicolai Wammen til Netavisen Pio.

Han mener heller ikke, at Socialdemokratiet mangler bud på hvad det er partiet vil med magten, hvis Mette Frederiksen en dag kommer til magten.

”Når vi for eksempel fremlægger udspil til en vækstpakke, en reform af den offentlige sektor og en 17-punktsplan til bekæmpelse af skattely, så er det fordi, vi ønsker at give vores konkrete løsningsforslag på de udfordringer, Danmark står overfor,” slutter han.


Artiklen er rettet den 6. dec. kl. 12.45: Der var byttet rundt på Helle Ib og Poul Madsens citater. Vi beklager. Tak til Peter Søndergaard for at gøre opmærksom på det.

David Troels Garby-Holm er konstitueret chefredaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook