Oppositionen siger nej til ultimative medie-krav

Kulturministeren udgik med nød og næppe sammenbrud i medieforhandlingerne ved i sidste øjeblik at udskyde forhandlingerne til fredag
Oppositionen vil ikke acceptere regeringens ultimative krav på medieområdet. Derfor stod medieforhandlingerne over for et reelt sammenbrud i dag. Kulturminister Mette Bock (LA) afværgede med nød og næppe sammenbruddet ved at udskyde dagens forhandlinger om et medieforlig til fredag.

Kulturminister Mette Bock (LA) har brug for at "overveje det videre forløb i forhandlingerne" om et nyt medieforlig, hedder der i en mail til medieordførerne fra Kulturministeriet.

Socialdemokratiet vil ikke acceptere regeringens ultimative krav

"Socialdemokratiet vil ikke acceptere regeringens ultimative krav. Regeringen har stillet som ultimativt krav, at man skal acceptere en besparelse på public service-området over fem år på 1,1 milliarder kroner for at være med i medie-forhandlingerne. Det kan vi simpelt hen ikke acceptere. Ministeren har indset, at hun stod over for et forhandlingssammenbrud  i dag - og har derfor udsat forhandlingerne," siger den socialdemokratiske medieordfører, Mogens Jensen, til Netavisen Pio.

"Jeg formoder, at kulturministeren og regeringen nu overvejer, om man skal bløde op og droppe de ultimative krav. Eller stå fast. Jeg kan kun opfordre til, at hun og regeringen kommer til fornuft og bløder op. Det er helt-helt forkert at spare 1,1 milliard kroner på public serice og dansk indhold i en tid, hvor det vælter ind med udenlandsk TV og fake news," siger Mogens Jensen.

SF og Enhedslisten er helt på linje med S:

”Regeringen vil massive besparelser på public service. Det er 20 procent på DR, det er besparelser på TV2-regionerne, og det er besparelser på Radio24syv. Vi vil ikke være med til så massive besparelser på public service. Og slet ikke børne- og ungeområdet,” siger SF's formand, Pia Olsen Dyhr, til Ritzau.

Enhedslistens medieordfører, Søren Søndergaard, mener, at kulturministeren har taget konsekvensen af, at det så ud til, at forhandlingerne ville bryde sammen tirsdag:

Vi håber, at hun vil bruge tænkepausen fornuftigt

”Vi håber, at hun vil bruge tænkepausen fornuftigt. Hvis hun vil bruge den til at komme med et udspil, der sikrer, at public service ikke bliver beskåret, så er vi med,” siger Søndergaard til Ritzau.

Regeringen har forud for medieforhandlingerne aftalt de ultimative krav med Dansk Folkeparti.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce