Oprør mod Samuelsen: Unge liberale foretrækker Simon Emil

Op til Liberal Alliances landsmøde i weekenden er stemningen omkring Anders Samuelsens lederskab helt i bund hos partiets ungdomsorganisation
Blandt medlemmerne i Liberal Alliances Ungdom er der en udbredt utilfredshed med Liberal Alliances nuværende politiske leder, Anders Samuelsen. Det fortæller flere kilder til Netavisen Pio.

Kritikken kommer op til weekendens landsmøde i Liberal Alliance, der begynder i morgen lørdag i København. Utilfredsheden er kommet til udtryk på Liberal Alliances Ungdoms landsmøde den 3.-4. marts, men også via en efterfølgende afstemning i ungdomsorganisationens lukkede Facebook-gruppe.

Et medlem, som ønsker at være anonym, fortæller Netavisen Pio, at mange medlemmer råbte ”formand, formand, formand” til Simon Emil Ammitzbøll-Bille og gav ham store klapsalver, da han havde holdt gæstetale til forsamlingen. Modsat blev Anders Samuelsen ikke mødt med jubel, da han holdt sin tale foran de unge medlemmer. Tværtimod var der nærmest tavshed, fortæller kilden.

Teknisk set har du ret i, at det var det, der skete

Den kritiske stemning over for Anders Samuelsen understreges af en Facebook-afstemning blandt Liberal Alliances Ungdoms medlemmer, som blev igangsat oven på organisationens landsmøde. I organisationens lukkede Facebook-gruppe stemte medlemmerne om, hvorvidt Anders Samuelsen eller Simon Emil Ammitzbøll-Bille burde være politisk leder for partiet. Et stort flertal ville gerne se Simon Emil Ammitzbøll-Bille som ny leder. Det bekræfter et skærmbillede, som Netavisen Pio er kommet i besiddelse af.

Billedet viser, at 192 medlemmer har deltaget i afstemningen på tidspunktet, hvor billedet er taget. 117 (114 + 3) peger på Simon Emil Ammitzbøll-Bille, mens kun 55 (52 + 3) ønsker, at den nuværende leder Anders Samuelsen fortsætter. 20 medlemmer (17 + 3) har svaret ”ingen af dem”. Blandt dem, der peger på en af de to, er det således hele 68 procent af medlemmerne, der vil af med Samuelsen.

Lokalformand: Ja, folk råbte ”formand” efter Simon Emil
Esben Klindt, der er formand for Liberal Alliances Ungdom i København og deltog i landsmødet i starten af marts, bekræfter over for Netavisen Pio, at der var stor applaus og jubeltilråb til Simon Emil Ammitzbøll-Bille på landsmødet i starten af marts, hvor Anders Samuelsen stik modsat nærmest blev mødt med tavshed:

”Teknisk set har du ret i, at det var det, der skete. Men de holdt også tale på forskellige tidspunkter. Anders holdt tale på et tidspunkt, da folk var trætte, mens Simon Emil holdt tale under festens åbning, så der var en anden stemning,” siger han til Netavisen Pio.

Var du en af dem, der råbte ”formand” efter Simon Emil Ammitzbøll-Bille?

”Nej, det tror jeg ikke.”

Men folk råbte ”formand” efter ham?

”Ja, det gjorde de nok.”

Esben Klindt ønsker ikke at svare på, om han deltog i afstemningen i organisationens Facebook-gruppe om, hvem der burde være politisk leder for partiet.

”Den gruppe burde du slet ikke have adgang til. Jeg vil ikke kommentere noget fra vores lukkede gruppe, som kun er for vores medlemmer,” siger han til Netavisen Pio.

Liberal Alliances Ungdoms landsformand Carl Andersen har over for Netavisen Pio ingen kommentarer til, hvem af Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Anders Samuelsen der fik størst bifald under landsmødet. Han ønsker heller ikke at kommentere, hvad der foregår i de unge liberales lukkede Facebook-gruppe.

Artiklen er opdateret kl. 13.08 med oplysning om, at Liberal Alliances Ungdoms landsformand ikke ønsker at kommentere sagen.

Public affairs- og pressekonsulent hos Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Tidligere student på Netavisen Pio


placeholder

Annonce