Hvilket pegede på, at både Sjælland og Nordjylland kunne blive indlemmet i større, stærkere naboer. Men sådan gik det ikke helt.
Denne spekulation fik yderligere næring, da Socialdemokratiets daværende sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen, der tidligere har forsøgt at vende den politiske næse hjem til Aalborg, annoncerede, at han ikke ville stille op som spidskandidat til regionsrådet i Nordjylland.
I stedet ville han fortsætte som folketingsmedlem og fokusere på sundhedspolitikken.
På Socialdemokratiets nyligt afholdte kongres skulle der have været banet vej for, at folketingsmedlemmer fremover kan stille op til både by- og regionsråd, og dermed bryde med årtiers forbud mod dobbeltmandater.
Tiltaget kunne have bragt profiler som Mette Reissmann tilbage i københavnsk politik, men vigtigere er det, at det giver partiet mulighed for at satse på kendte ansigter i regionsvalg, uden at de mister fodfæstet på Christiansborg.
Nordjylland er traditionelt socialdemokratisk hjerteland, men Venstre har formået at tage formandsstolen i regionsrådet
Denne strategiske rokade kunne have givet partiet et stærkt kort i Nordjylland, hvor en lokalpolitisk sværvægter var nødvendig for at generobre regionen.
Flemming Møller Mortensen, som har fået betydelige stemmetal i området, kunne have været det kort, men hans beslutning om at blive på Christiansborg har indtil nu efterladt partiet uden en stærk kandidat kun 13 måneder før valget.
Nordjylland er traditionelt socialdemokratisk hjerteland, men Venstre har formået at tage formandsstolen i regionsrådet, hvilket er en torn på den Socialdemokratiske rose og selvforståelse.
Sundhedsstrukturkommissionens arbejde har samtidig kastet usikkerhed over regionernes fremtid, hvilket kan have afholdt potentielle kandidater fra at stille op.
Situationen har skabt et politisk vakuum i Nordjylland, som nu skal fyldes.
Hvis Flemming Møller Mortensen stiller op, vil han stå overfor en række udfordringer
I denne uges ordførerrokade blev Flemming Møller Mortensen flyttet fra posten som sundhedsordfører og erstattet af Lea Wermelin fra Bornholm.
Dette træk kan ses som en åbning for Mortensen til at kaste sig ind i kampen om regionsformandsposten i Nordjylland – noget, der måske snart vil blive officielt annonceret.
Hvis Flemming Møller Mortensen stiller op, vil han stå overfor en række udfordringer.
DR's afsløringer om skandalen med Alles Lægehus har illustreret det komplekse dilemma, regionerne står overfor: et stop af samarbejdet kunne have efterladt titusindvis af nordjyder uden lægedækning.
Derudover, selvom lægestudiet i Aalborg har hjulpet med at fastholde læger i regionen, er der stadig en markant sundhedskløft mellem Nordjylland og hovedstadsområdet.
Socialdemokratiet har brug for en stærk kandidat, hvis de skal bryde Venstres dominans og generobre regionen
Men én ting er helt sikkert.
Socialdemokratiet har brug for en stærk kandidat, hvis de skal bryde Venstres dominans og generobre regionen.
Flemming Møller Mortensen kunne være nøglen, men om han kan navigere de politiske udfordringer, der venter, og bytte rollen som én, der har en holdning ud med én, der skal løse problemerne, står endnu tilbage at se.
Det bliver helt sikkert svært at finde en kandidat, der brænder mere for sundhedspolitik og er bedre kendt i det nordjyske end Flemming Møller Mortensen. Og valget nærmer sig med hastige skridt.