Organisationer er uenige om opfordring til hjemmearbejde

Sundhedsministeren opfordrer igen virksomhederne til at arbejde hjemme i videst muligt omfang.
Foto: Colourbox
Hjemmearbejde
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) opfordrede på tirsdagens pressemøde på det kraftigste til, at virksomheder i de 17 berørte kommuner i og omkring København i højere grad sender de ansatte på hjemmekontoret. Magnus Heunicke opfordrede i samme forbindelse til, at opgaver, der kræver fysisk fremmøde, udsættes til det nye år.

Beskeden kom i forbindelse med præsentationen af nye restriktioner i 17 hovedstadskommuner samt Helsingør på grund af høje smittetryk.

Men ifølge Berlingske forstår Dansk Industri (DI) og Dansk Erhverv (DE) dog den nye opfordring forskelligt og er uenige om effekten af den.

Dansk Erhvervs administrerende direktør, Brian Mikkelsen, forventer ikke, at de nye opfordringer om at arbejde mere hjemme og udsætte opgaver, der kræver fysisk tilstedeværelse, vil gøre en stor forskel på den nuværende situation.

Har allerede sendt dem hjem

"Virksomhederne har allerede sendt dem hjem, som de kunne. De tilbageværendes tilstedeværelse er nødvendig for, at virksomhederne kan overleve, hvilket samfundet har interesse i," siger Brian Mikkelsen til avisen.

Ifølge den administrerende direktør opfordrer Dansk Erhverv til, at virksomhederne overholder myndighedernes anbefalinger. Men Brian Mikkelsen mener, at virksomhederne har strammet det ind, de kan.

Den opfattelse deles dog ikke af Emil Fannikke Kiær, der er politisk direktør i DI. Den politiske direktør mener, at regeringens opfordring til virksomhederne om at gøre mere brug af hjemmearbejde er gået fra blot at være en opfordring til at være en kraftig opfordring. Og det vil betyde, at virksomhederne handler.

Så må vi bakke op om det

"Jeg er sikker på, at virksomhederne vil sende flere hjem. Virksomhederne gør allerede rigtig meget, men nu er der så behov for, at de gør noget mere. Jeg kan ikke vurdere, om de nye retningslinjer er proportionale, men hvis det er det, myndighederne kræver, så må vi bakke op om det," siger Emil Fannikke Kiær til Berlingske.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce