Østergård burde lytte til Danmarks Statistik

Morten Østergaard overser i sin støtte til dagpengereformen, at der ikke kommer flere i arbejde, blot fordi der er færre på kontanthjælp og dagpenge.
Folk, der hverken får dagpenge eller kan få kontanthjælp, tæller nemlig ikke med i ledighedsstatistikken. Det gør dog på ingen måde situationen for de mange, der må gå fra hus og hjem, mindre tragisk, men måske det kan give verdensfjerne folk som Morten Østergård et mere roligt ophold i sit elfenbenstårn.

Videnskabsminister Morten Østergård afviser i en artikel i Jyllandsposten al tale om bristede forudsætninger for dagpengereformen. Det bliver åbenbart nemt for de over 28.000 ledige at finde jobs. Morten Østergaard udtaler blandt andet, at:

"Virkeligheden er, at de ledighedsskøn, der er nu, er lavere end dengang, man lavede dagpengereformen".

Morten Østergaard glemmer dog lige at nævne at beskæftigelsen i samme periode er raslet ned! Alene fra juni til august forsvandt, ifølge Danmarks statistik hvad der svarer til 8.000 fuldtidsstillinger.

I Danmarks Statistiks seneste opgørelse s. 1 kan man læse følgende, som burde være dybt foruroligende for enhver ansvarlig minister:

"Den samlede lønmodtagerbeskæftigelse faldt i andet kvartal med 8.000 i forhold til første kvartal. Faldet er det største i et enkelt kvartal siden 2009. Der er nu 2.144.000 lønmodtagere.  Tallene er omregnet til fuld tid og korrigeret for normale sæsonudsving".

Det kan altså godt være, at der en lille smule færre personer på dagpenge og kontanthjælp, men der er altså ikke kommet flere i arbejde.

Siden Arbejdsmarkedsreformen blev vedtaget i 2010, er der forvundet ikke mindre end 29.067 jobs. Derfor må det stå hen i det uvisse, hvordan Morten Østergaard kommer frem til, at det netop nu er et godt tidspunkt at piske de ledige endnu hårdere.

Når de Radikales arbejdsmarkedsform her til nytår smider op imod 28.000 personer ud af dagpengesystemet, vil ledigheden med garanti falde. Folk, der hverken får dagpenge eller kan få kontanthjælp, tæller nemlig ikke med i ledighedsstatistikken. Det gør dog på ingen måde situationen for de mange, der må gå fra hus og hjem, mindre tragisk, men måske det kan give verdensfjerne folk som Morten Østergård et mere roligt ophold i sit elfenbenstårn.


placeholder

Annonce