Annonce

Over en halv million danskere er i fare for at blive alvorlig syge af COVID-19

Er du blandt dem? Sundhedsministeren har opgjort, hvor mange der er i risiko for ”et alvorligt sygdomsforløb”, hvis de bliver smittet med corona.
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) sætter nu tal på, hvor mange danskere, der risikerer ”et alvorligt sygdomsforløb”, hvis de bliver smittet med COVID-19.

I en opgørelse til Folketingets sundheds- og ældreudvalg oplyser Magnus Heunicke således, at 568.000 personer skønnes at have en øget risiko for at blive alvorlig syge, hvis de bliver smittede.

Tallet dækker over, at 233.000 er i risikogruppen, fordi de i forvejen er svækkede og for eksempel har KOL, diabetes eller kræft. Derudover er 275.000 over 80 år. Og endelig er 60.000 gravide.

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, som har bedt om opgørelsen, er glad for, at der nu sættes tal på risikogruppen.

Det er dem, som vi skal passe på

 

”Risikogruppen er måske mindre, end mange tænker,” siger Liselott Blixt til Netavisen Pio. ”Men omvendt er det jo hver tiende dansker, vi skal passe på og som er sårbare. Hvilket også gælder, når vi taler om en mulig vaccine og genåbning, hvor det er dem, som vi skal passe på.”

Sundhedsminister arbejder hjemme

Sundhedsministeren understreger dog, at tallene er ”behæftet med betydelig usikkerhed” og at det altid vil bero på en konkret lægefaglig vurdering, om en person vurderes at have en øget risiko for at blive alvorlig syg.

Magnus Heunicke arbejder i disse dage selv hjemmefra, fordi et nært familiemedlem til en af hans nærmeste embedsmænd er smittet.

placeholder

Mette F. er bekymret

Gennem september og starten af oktober har smittetallet, og altså hvor mange hvor mange personer en smittet person i gennemsnit vil smitte, været under eller omkring én procent. Tirsdag var smittetallet præcist ét.

Ifølge Statens Serum Institut (SSI) er der det seneste døgn er registeret 529 nye smittetilfælde. Det er det højeste antal siden starten af måneden.

Antallet af test er dog gået ned i samme periode fra omkring 50.000 daglige test til 30.000-35.000 den seneste uge.

Statsminister Mette Frederiksen (S) kalder smittetallene for bekymrende, fordi der netop testes færre.

Vi går ind i en mere alvorlig fase

 

"Derfor er den relative andel, der testes positive, stigende," lød det fra statsministeren ved et improviseret pressemøde på Christiansborg. "Det er bekymrende, og det er vores vurdering, at vi går ind i en mere alvorlig fase."

Når man ser på antallet af positive tilfælde, er Danmark langt fra de lande i Europa, som har flest smittetilfælde.

På Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Sygdomskontrols (ECDC) liste over 31 lande i Europa har 22 lande haft højere smitte end Danmark de seneste to uger, når man tager højde for antallet af indbyggere.

Lande som Spanien, Frankrig, Storbritannien, Holland og Belgien har haft mellem tre og syv gange så mange smittetilfælde.

Tallene kan dog være svære at sammenligne en til en på tværs af landegrænser, fordi der er stor forskel på, hvor meget de enkelte lande tester.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Folk fra "risikogrupperne" lever som skræmte dyr i øjeblikket. Allerværst må det være for dem der skal på job.
HVEM TÆNKER PÅ DEM ????? Skrøbelige er vi mennesker. Og ingen skal føle sig for sikre. Eller føle sig frelst.
Virus kan ramme enhver. Men,der BURDE gøres meget mere for at dem fra "risikogrupperne" kan undgå at DØ af virus. PT må disse personer leve med dyb dyb rædsel. Omtrent isoleret.