Overraskende måling: Moderaterne tager tigerspring frem - DF ude 

Lars Løkkes parti er nu tredjestørst, mens Dansk Folkeparti ryger under spærregrænsen.
Foto: Henrik Bjerregrav, Venstre (Flickr)
Lars Løkke og Moderaterne står til et vanvittigt godt valg, men rød blok kan måske klare sig uden ham
Den tidligere statsminister Lars Løkkes Rasmussens parti Moderaterne har nået nye højder. For kun en måned siden lå partiet lige under spærregrænsen med 1,8 procent af stemmerne. I dag har partiet 9,2 procent af stemmerne ifølge den nyeste Voxmeter-måling for Ritzau. Det giver partiet 17 mandater.

Et stort parti 

Med den nye måling er Moderaterne det tredjestørste parti kun overgået af Socialdemokraterne og Venstre. Socialdemokraterne er det største parti med 25 procent af stemmerne, og Venstre er det næststørste med 14,7 procent af stemmerne.

På Twitter skriver Analysedirektør hos Voxmeter Anna Midtgaard Christensen, at der er en "voldsom fremgang til Moderaterne".

placeholder

Kamp mellem røde og blå

Moderaterne har ikke meldt ud, om de støtter blå eller rød blok. Men selv med Moderaternes støtte vil blå blok ikke kunne danne flertal. Det vil rød blok derimod kunne.

Rød blok har 87 mandater, og blå blok har 71. Hvis Moderaterne vælger at støtte rød blok, vil der være et klart flertal med 104 mandater. Men hvis partiet derimod vælger at støtte blå blok, vil blokken have 88 mandater. Det betyder, at de ville mangle to mandater for at nå op på de magiske 90 mandater, som er nok til at vinde regeringsmagten.

Brug for hjælp

Hvis rød blok skal klare sig uden Moderaterne, betyder det, at de skal have støtte fra tre ud af de alt fire nordatlantiske mandater. Ved sidste valg i 2019 var der netop tre røde mandater fra Nordatlanten - to røde fra Grønland og en rød fra Færøerne.

Nedsmeltning i DF 

Ved sidste valg kom DF ind i Folketinget med 16 mandater og fik 8,7 procent af stemmerne. Ifølge den nyeste Voxmeter-måling har partiet nul mandater og 1,8 procent af stemmerne. Det betyder, at hvis der var valg i morgen ville partiet ikke komme i Folketinget.

Den statistiske usikkerhed ligger mellem 2,7 og 0,2 procent. Højest er den for Socialdemokratiet med 2,7 procent og lavest for kategorien “Øvrige”.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio og uddannet cand.mag i analytisk journalistik.


placeholder

Kommentarer

Ja spændingen stiger. Og mon ikke de røde kommer endnu mere i front efter det ret pinlige pressemøde på kastellet i dag. Et er at jeg som rød vælger synes de dummede sig, men når radikale også siger pinligt pressemøde, og Noa R. havde svært ved ikke at grine stor da han skulle kommentere det bagefter på News.
De ville og kunne ikke svare, fordi de var uforberedte, og høre Pape tale om ret og lov, som selv ikke har redegjort for egne møgsager endnu og se den hellige glorie over deres to hoveder, den blev sort inden pressemøde var færdigt, for jo skal der undersøges skal der undersøges til bunds, også under Hjort og pape. Ellemann vrissede og blev sur over kritiske spørgsmål. Nej hvor var de pinlige.

Vælgerhavet i højre vejbane ligner nærmest en flok hjemløse høns, der flakser rundt mellem pinde, der lige er opsat, og hvis bæreevne dårligt er testet.
Og med den besætning på kommandobroen kan man da godt forstå problemet. Først var Pape lige manden, indtil han skulle frem i lyset og vise hvad han bestod af. I hans politik, som vi ser har mindelser om den just afgåede Lis Truss i England, ser vi ikke ligefrem en vindersag. Der er simpelt hen ikke kød nok på mandens format, og han fjumrer fælt for tit. Så er der Inger Støjberg, der også er ved at dampe noget af, efter det har vist sig at der ikke er noget politisk program. Og så er der Ellemann, der som valgkampens store valgtema, sammen med den borgerlige fløj i øvrigt, har valgt Findsens bog, der jo sådan set intet har at gøre med politik.
Og i denne sidste måling ser vi så en tilbagevenden til Løkke, der da ellers godt nok i sin regeringstid har vist visse svagheder i evnen til at samle den borgerlige fløj. De sad jo dengang rundt i skovens træer med ultimative krav, og afviser nu en regering hen over midten. Løkkes projekt hviler derfor på Mette Frederiksen, som han ikke vil pege på som statsminister.
Det vi ser med Pape Pjusk og Fiffig Jensen i spidsen, er ikke et rigtigt alternativ til seriøs politik i den gældende situation, og vi må håbe, at hjemløse vælgere vil sikre Mette grundlag for en handledygtig regering.

Løkke tager vælgere fra alle partier, men dejligt at se blå blog gå så meget tilbage, og da de ikke vil have Løkke DD og DF, så bliver hans eneste mulighed nok, at rød stue fortsætter.

Det eneste gode der er at sige om det er, at hvor Moderaterne går 5,1% frem, så går Konservative, Dansk folkeparti, Nye Borgerlige og Danmarks Demokraterne tilsammen 5,2% tilbage.

Jeg har aldrig forstået hvorfor nogle vælgere sådan falder på halen for Løkke.

Utrolig at news kun gengiver første det af pressemøde, anden del som var tåkrummende pinligt, vises ikke. Hvorfor ikke, er det fox News igen, hvor man dyrker de blå, selv Berlingske kalder pressemødet dybt pinligt. Og mener Pape tabte stort på et, men hvorfor skåne Ellemann som vrissede og blev ret sur

TV2 News burde hedde TV2 Fox News!
Men vent nu på Hans Engell analyse, dagen er ikke omme. Han plejer at være sobber og ikke har de store biases
som andre. Jeg ved godt man ikke må fryde sig. Dog skal den UAFHÆNGIG journalist have et kram og måske også et kys for at gå til stålet. Pape og Ellemann var amatører at man tydelig kunne se i deres ansigter; at de ikke var så forberedte som de prøver at give udtryk for, og hele deres pressemøde var en kæmpe fiasko, ligesom begge deres partiers politik.

Hvor meget var Lars Lykke, som statsminister, indblandet i fredningen af Findsen da forsvarsminister Peder Christensen ville have ham fyret for dovenskab?? Det var jo statsministeriet der var bestemmende om overflytning til F E

Det går jo op og ned i meningsmålingerne, og lige denne finder jeg egentlig ikke specielt opløftende.

Jeg har dog stadig det håb (og den forventning), at Mette Frederiksen ikke vil danne regering, hvis det skal være på uacceptable vilkår dikteret af Løkke eller RV. Så er det trods alt bedre at lade de blå slås med RV og/eller Løkke og se dem floppe for så efterfølgende at tage magten tilbage næste gang.

S klar med skattelettelse til danskerne

Trygt igennem usikre tider

Over 40.000 har fået tilkendt Arne-pension

10 milliarder kroner til inflationshjælp i usikre tider

En bred regering vil være det bedste for Danmark

Nærheden på vej tilbage

Grøn aftale næsten hver anden uge

I alle landets lokalaviser kan man læse hvad Mette Frederiksen vil med Danmark.

4.200 kroner mere om året til hver lønmodtagerfamilie. 5.000kr til en enlig forsørger.

Summasumarum stem på Mette Frederiksen!

Det går godt i det skønne dejlige lille Danmark er Smillende Mette Frederiksens budskab!

Men hvad sker når den røde etparti-regering fortsætter, fordi ingen vil pege på andre end Mette Frederiksen uden et flertal i folketinget vælter vedkommende!

Ja, så kommer der for alvor gang i fødevare-inflationen, der uvilkårligt breder sig til alle andre sektorer!

Hvorfor?

Ja, fordi Mette Frederiksen uden at fortælle om det i alle lokale annoncer for Socialdemokratiet, straks vil indføre en CO2 afgift for landbruget!

Inflationen vil kaloppere derudad og 4.200kr i skattelettelse vil dække højest 40% af den nye inflation!

De små landbrugssamfund vil lide døden og nærheden forsvinde totalt!

Landboerne må søge til storbyerne og huspriserne stiger eksplosivt i forhold til krisens omfang!

Eller campingpladser får kronede tider!

De usikre tider bliver endnu usikrere tider!

Inflationshjælpen må sættes op med yderligere 30 milliarder kroner!

En særlig pension for landmænd må iværksættes:

“ Antallet af landmænd over 65 år er markant. Antallet af landmænd mellem 66-99 år er steget fra 27,1 procent i 2014 til 32,4 procent i 2018. Siden finanskrisen har landbruget haft et efterslæb i forhold til ejer- og generationsskifter, som har betydet en stigende gennemsnitsalder for landbrugets ejerledere”.

CO2 afgifter på landbruget kommer til at koste kassen!

Ikke et ord om det i “Annonce for Socialdemokratiet”!

“ Man risikerer at forværre og forlænge krisen, hvis man begynder at pumpe for mange penge ud i samfundet. Vi skal holde fast ii ansvarligheden.”

Ja, sådan skriver Mette Frederiksen klogeligt i sin landsdækkende lokal-avis valg-annonce!

Problemet er blot at ved at pålægge landbruget CO2 afgifter, ja, så pumpes fødevarepriserne kunstigt op. Alle må skaffe ekstra penge enten ved at spare på fornøjelser, tøj, hårde hvidevarer, you name it! Eller arbejde ekstra! Eller låne! De økonomiske tider bliver usikre for mange! Alle vil forsøge at sætte egne produkter og serviceydelser op i pris for at betale for fødevarerne!

Regeringen puster til inflationen!

Og blot et lille pust til en ild der brænder er skæbnesvangert!

Utryk igennem usikre tider!

Bliver resultatet af Mette Frederiksens CO2 afgifter på landbruget!

Derfor hvis du skatter det nære. Livet ude på landet! Livet i de små byer! Livet i stationsbyerne! Livet i de gamle købstæder!

Ja, så er Mette Frederiksens forlorne annonce og appel til vælgerne “ Stilhed før stormen”

Vil du undgå de kommende CO2 afgifter på landbruget og den deraf følgende ukontrollerbare fødevare- inflation og inflation i almindelighed, ja, så stem på Søren Gade fra Venstre eller Inger Støjberg fra Danmarksdemokraterne.

De har forstået og indset Socialdemokratiets selvmodsigende valg-annonce!

Med CO2 afgifter flytter landboerne til byerne!

Alle de fine nærhedsprojekter kommer til at mangle pengene fra landbrugs-eksport-milliarderne!

Pengene til alt det nære er pist borte!

Dan Jørgensen fatter det ikke!

Mette Frederiksen ej heller!

Lyt til Søren Gade fra det rigtige Venstre!

Og Inger Støjberg fra danskernes nye parti! Det Danmark som var, er og bliver!

Verden sulter! Europa sulter! Englænderne sulter Snart sulter de også i Sverige!

Og alligevel nedlægger Mette Fredetiksen dansk landbrug!

Men ikke et ord herom i annoncen “ Nærheden på vej tilbage!”

Løs Socialdemokratiets kryds og tværs!

Midt i kryds og tværsen:

Hvem taler Pape-gøje-snak?

Det rigtige svar er ARA, altså socialdemokrater, radikale og igen socialdemokrater!

Søren Gade som landets nye statsminister og Inger Støjberg som landbrugsminister og Lars Løkke som integrationsminister og Mette Frederiksen som udenrigsminister eller kulturminister, ja, så var Danmark godt kørende for en stund!

Nærhed og inflationsdæmpende og måske med den arbejdskraft som kan erstatte løsgængerne på pension!

Og med danske velfærdskroner fra landbrugseksporterhvervene i fuld vigør!

Hvem skal ellers betale pædagoger, sygeplejersker, jordemødre, sosuer, etc.

Hvad udad tabes skal indad vindes!

I Danmark stod vi sammen om det nationale kompromis, da Putin erobrede vestligt land!

Jylland er udvidet til Danmark, Norden, EU og NATO!

Men Mette Frederiksen siger nu, trods ekstra 19 milliarder om året til NATO:

“Hvad udad tabes, skal indad tabes!”

Logik for en Ålborg Portland teenage-pige der i moden udgave blev statsminister!

Men, men, men…

Hvorfra stammer udtrykket "Hvad udad tabes, skal indad vindes"? Det bliver ofte tillagt Enrico Dalgas som motto for opdyrkningen af den jyske hede i anden halvdel af 1800-tallet. Men det er ikke den rigtige historie.

Til udsagnet "Hvad udad tabes, skal indad vindes" knytter sig flere myter. For det første hævdes det ofte, at Enrico Dalgas (1828-1894), som efter 1864 blev én af Danmarks foregangsmænd med hensyn til hedeopdyrkning, skulle være manden bag udsagnet. Det er ikke sandt. Udsagnet stammer fra forfatteren H.P. Holst (1811-1893), hvis talent ofte blev brugt ved festlige lejligheder. Udover det kendte citat er han i dag måske mest kendt for sangen Slumrer sødt i Slesvigs Jord, der blev skrevet i 1850 under Helstatsborgerkrigen; også kaldet Treårskrigen (1848-1850).

For det andet har hans berømte udsagn, der i sin helhed lyder "For hvert et Tab igjen Erstatning findes, hvad udad tabes, det maa indad vindes", intet med hedesagen at gøre, men derimod med dansk industri. Det stammer fra en skuemønt, der blev præget i anledning af Industri- og Kunstudstillingen i København 1872. Den mentale og økonomiske 'oprustning' efter 1864 var ikke forbeholdt landbruget.

For det tredje er det tvivlsomt, om tanken bag udsagnet i det hele taget er dansk. Nogle hævder, at det stammer fra den preussiske kong Friedrich Wilhelm 3., som skal have brugt det i forbindelse med det tyske genrejsningsarbejde efter Slaget ved Jena 1806, hvor Napoleon besejrede Preussen. Andre tilskriver den svenske digter Esaias Tegnér æren for at have bragt det på bane. I 1811 skrev han i digtet Svea, at det gjaldt om at erobre Finland tilbage inden for Sveriges grænser. Finland var gået tabt i 1809, og i skuffelsen herover, der var mindst lige så stærk i Sverige som tabet af hertugdømmerne var det i Danmark, stod Tegnérs digt som en opfordring til svenskerne om at rebe sejlene igen og genvinde tidligere tiders styrke inden for rammerne af en mindre, men nu 'ren' svensk nation. I Sverige figurerer Tegnérs udsagn ofte i lærebøger og videnskabelige behandlinger af svensk nationalisme, men det er aldrig blevet folkeeje som det danske.

Godt vi nu kender Mette Frederiksens politik!

Men vil Lars Løkke i det hele taget “noget”?

Ud over at landet snart “sander til”!

“Moderaterne tager tigerspring frem”!

Er det et nyt biodiversitetsparti med socialdemokratiske naturnationalparker og 30.000 hektar ny vild natur og udsættelse af naturfolk fra alverdens lande?

Lars Løkke peger ikke på “nogen”, men “ noget “!

Altså “noget” er i gære!

Eller Lars Løkke vil blive til “noget”! Måske statsminister igen!

Eller om Mette Frederiksen: du skal ikke tro du er “noget”!

Hvad det er for “noget” at Lars lLøkke peger på i stedet for “nogen”, er svært at vide.

Manden har ikke råd til “Annonce for Moderaterne”

Engang betale landbrugsrådet og Venstre for mandens strømper og det gav medieomtale!

Nu er strømperne blevet til “noget”!

Og det giver gid mening for Lars Løkke og snart 10% af vælgerne!

Lars Løkke har været igennem “noget” af en forandring! Og måske ligger der “noget” gemt heri!

Som når Mette Frederiksen igen vil smile som den gode gamle Mette!

Måske har Lars Løkke fundet lille Lars frem fra før han meldte sig ind i Venstres Ungdom!

Måske er der “noget” her som han deler med Mette Frederiksen. Nærheden og trygheden!

“Noget” af en forandring for to garvede politikere!

Hvis man ikke har “noget” at byde på, ja, så bliver man som en af folket! Som en fra alle de sociale medier! Er man der er man “noget”! Det er da i det mindste “noget”! Med makrelmadder osv.

Ikke for “noget”, men har Lars Løkke i det hele taget “noget” at byde på?

Men hvorfor spørge om sådan “noget”?

Ikke for “noget”, vil mange en vælger svare!

Thi vi ved jo ikke “noget”!

Og det udnytter Lars Løkkes spindoktor!

Thi han blev aldrig selv til “noget”!

Men det er selvfølgelig “noget” helt andet!

Men “noget” må der jo være imellem Lars Løkke og vælgerne eftersom vælgerne stemmer på “noget” i stedet for nogen!

Moderaterne!, det lyder af “noget”! Lars Løkke har altid rost svenskerne og Moderaterne har lige fået statsministerposten i Sverige.

Så det kan da “noget”! Altså navnet!

Moderaterne, det lyder af “noget” og det ser ud af “noget”! Bare ordet “mode” og “rater”! Det lyder som en afbetalingsordning på modetøj! Sikke “noget”!

Moderaterne! Det ser da ud af “noget”!

I det mindste bilder Lars Løkke sig ikke “noget” som helst ind!

“Noget” for “noget” er vist hans nye motto! Og sygeplejersker skal vist til at have løn som alle andre der kan “noget”!

Var det ikke “noget”?

Lars Løkke vil vist til at være “noget” for andre!

Men om Lars Løkke er “ noget” for socialdemokrater? Tja, sådan “noget” er svært at svare på!

Det er vist “noget” vælgerne må sove på!

Lars Løkke taler mest om “noget”, fremfor nogen%!

Og det kan der selvfølgelig være “noget” om!

Men i gamle dage var der “noget” ved at gå til vælgermøder!

Det synes alle de gamle vist at der kan være “noget” om!

I gamle dage hed det valgflæsk eller sådan “noget”!

Løkke kan sit kram!

Præcis som Mette!

Slette det man vil og charme sig til resten!

Eller “noget” i den stil!

CO2 afgifter på landbruget giver fornyet Mette-inflation!

Søren Gade og Inger Støjberg vil fortsat “noget” med dansk landbrug og eksportmilliarderne!

Betale danskernes regninger i usikre tider!

Regeringen støtter med 10 milliarder ifølge valg-annonce.

Landbruget spiller en meget væsentlig rolle i dansk økonomi med eksportindtægter på 162 mia. kr. og en beskæftigelse på ca. 186.000 personer inklusiv relaterede og afledte erhverv.

Landbruget er dermed en meget betydende sektor i dansk økonomi, der uanset konjunkturerne i verden sørger for store eksportindtægter og beskæftigelse til mange mennesker, især i områder af landet hvor det ellers kan være vanskeligt at finde job.

Søren Gade og Inger Støjberg ved hvad de taler om!

“Noget” om dansk landbrug!

“Noget” som by-Danmark ikke anser for “noget” i valgkampen!

Din pengepung bliver tom!

“Noget” så enkelt er det!

Kunne vi ikke være enige om, at vi stemmer på Mette`s hold, hvis vi syntes, at det de gør, gør Mette og holdet så godt det er muligt.
Jeg har været offentlig ansat i 36 år, og sidst tresserne startede de blå med at rationalisere min gruppe på min arbejdsplads. Jeg må jo have holdt af mit arbejde, for selv om der blev skåret helt ind i knoglerne gennem alle årene holdt jeg af gode kollegaer og patienter.
Så det skurer fælt i mine ører, når der bliver snakket besparelser i det offentlige fra højre og venstre.
Der er i dag som i går for få hænder og tænk jer godt om hvem der gerne vil fortsætte lavinen fra tresserne

Bliver det ikke lidt uinteressant med denne bogudgivelse placeret i dette forum?

Annonce