Overvismand: V og K erklærer mistillid til sundhedsmyndighederne

Sundhedsminister Magnus Heunicke rystet over at blå partier kræver en second opinion: “Farlig tilgang at så tvivl om sundhedsmyndighederne”
Foto: De Økonomiske Råd
Carl-Johan Dalgaard, Overvismand
Der blev ikke nogen bred politisk aftale om en forlængelse af de coronarestriktioner, som udløb søndag. I stedet forlængede regeringen - med de tre støttepartier De Radikale, SF og Enhedslistens tilslutning - restriktionerne til og med 13. december.

Venstre og De Konservative krævede for at tilslutte sig en forlængelse af restriktionerne, at sundhedsmyndighedernes sundhedsfaglige anbefalinger skulle underlægges en ‘second opinion’ fra et såkaldt sundhedspanel.

Det rystede sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), der mener, at det er en  “farlig tilgang at så tvivl om sundhedsmyndighederne":

Jeg finder det rystende

“Jeg finder det rystende. De lande, hvor der er en sådan politisk diskussion om de sundhedsfaglige anbefalinger, klarer sig dårligst i den her pandemi, og det har vi ikke brug for i Danmark,” sagde ministeren til Ritzau ifølge flere medier.

Overvismand: Entydig mistillidserklæring

Nok så bemærkelsesværdigt er det at overvismand Carl-Johan Dalgaard tilsyneladende er mindst lige så rystet over udmeldingen fra Venstre og De Konservative. I hvert fald skrev han i weekenden på Facebook, at forslaget om en second opinion i realiteten er lig med en mistillidserklæring til sundhedsmyndighederne:

“Vi har institutioner som SSI til at skabe overblik over den viden der foreligger på et område, og derfra rådgive landets politikere. Det økonomiske råd har samme funktion, i øvrigt. Hvis man *ikke* mener de er i stand til dét (deraf behovet for "second opinon") er det *entydigt* en mistillidserklæring til institutionen. Punktum.”

placeholder

 

I regeringspartiet Socialdemokratiet understreger sundhedsordfører Rasmus Horn Langhoff, at det er Trumps metode, at så tvivl om sundhedsmyndighedernes vurdering:

Der er ikke brug for en alternativ sandhed. Det er sådan noget, som Trump arbejder med

“Der er ikke brug for en alternativ sandhed. Det er sådan noget, som Trump arbejder med,” siger han og tilføjer:

“At så mistillid omkring vores myndigheder hører ingen steder hjemme. Slet ikke fra et parti, der drømmer om en dag at komme til at sidde i regering. Det er meget alvorligt for håndteringen af den her alvorlige krise, som Danmark står i,” siger han til DR.

Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Petersen, er helt på linje.

På Twitter skriver han, at “Venstre reagerer med uansvarlighed”:

“Epidemien er her stadig. Øget alvor i disse uger, hvor vi prøver at undgå den samme kritiske udvikling og smitte i kaliber med andre europæiske lande. Venstre reagerer med uansvarlighed. Format much?”

placeholder

 

SF: "Uhørt"

Han får tilslutning fra sundhedsordførerne fra regeringens tre støttepartier De Radikale, SF og Enhedslisten.

SF’s sundhedsordfører, Kirsten Normann Andersen, finder det “uhørt, at Venstre stiller spørgsmål ved sundhedsmyndighedernes anbefalinger”:

“Jeg kan ikke se det som andet end grundlæggende mistillid til sundhedsmyndighederne, og det er virkelig alvorligt. Det er et potentielt regeringsparti, der udtrykker mistillid til sundhedsmyndighederne, og jeg har aldrig kendt mage,” siger hun til DR.

Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund, er enig:

“Vi skal selvfølgelig læne os op ad de fremmeste eksperter. De deltager også i en international debat. Derfor har jeg ikke noget behov for at finde en second opinion,” siger han til DR.

De Radikales sundhedsordfører, Stinus Lindgreen, finder det altafgørende, at befolkningen har tillid til myndighedernes anbefalinger.

Det er farligt for epidemikontrollen

“Hvis der begynder at være politiske diskussioner om, hvorvidt myndighedernes anbefalinger er korrekte, så risikerer man at miste befolkningens tillid. Det er farligt for epidemikontrollen.”

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Hvis det lå i min hånd ville jeg udskrive valg nu. Gi' de blå det valg de ønsker sig LIGE NU. Jo før jo bedre. Debatterne nærmest uanset hvad de handler om, bliver mere og mere forplumrede og afsporede. Det bliver kun værre af at vente og trække det ud. Tag tyren ved hornene. Jeg kunne ønske mig en regering, der bestod af nogle fornuftige voksne fra socialdemokraterne, venstre og konservative. Regeringerne skulle altid sidde i 4 år og de skulle ikke kunne væltes og ikke udskrive valg.

Jeg kan ikke se hvad et valg skulle kunne løse, det vil være
de samme personer som ville blive valgt for de enkelte partier.
De er partierne som stille kandidaterne op til et valg.
Der er ingen det stiller spørgsmål ved, at en hønseavler skal
have alle høns aflivet fordi der er kommet fugleinfluenza i
deres hønsehold, men fordi der er mink er det noget andet, fordi
det er medlemmer af landbrug og fødevarer som ejer minkfarmene.
Det har intet med SSI eller sundhedsstyrelsen at gøre, de har
et højt faglig niveau i disse enheder. Det handler om politik
og erhvervsinteresser for Venstre og Konservative, og fordi de to
partier kan genere regeringen med at stille mistillid til SSI
og Sundhedsstyrelsen, lige som V og K har stillet Fødevarestyrelsen
håndtering af minksituationen under anklage for manglende overblik.
At der er begået fejl fra regeringens side er indlysende, men regeringen
har reageret på anbefalinger fra deres rådgivende myndigheder, at
den anbefaling ikke passer V og K kan da ethvert fjols se.

Arne hvornår har vi aflivet raske høns!

Det er virkelig en ynkelig omgang udenoms snak du har gang i;-)

Findes der fugleinfluenza i en bestand, bliver HELE bestanden aflivet!

personligt mener jeg, at Statsministeren skal vente med at udskrive valg... Børnene i blå stue skal ha' lov til at lave nogle mudderkager som de selv kan sidde fast i... hvis det fortsætter som det målingerne tyder på, så vil venstre være halveret om et halvt års tid, og vi ved jo at venstre har tradition med at straffe deres tabere, så ryger både Ellemann og støjsenderen og Sophie Fløde... og ingen vil savne dem, altså undtagen minkavlerne som de forråder ved ikke at deltage i forhandlingerne om erstatning... nu får minkejerne det som enhedslisten vil gi' dem, og det bliver ikke meget !
De konservative er der alligevel ingen der regner med efter Jarlovs tåbelige udmeldinger... jeg havde eller hørt at skulle være intelligent, men man kan jo ikke altid regne med hvad mødre siger !!!

Ja, og en Søren Pape, der i sin tid som justitsminister ikke ville følge en EU dom mod ulovlig logning af alle danskeres tele og internet-data og derfor ikke bad teleselskaberne stoppe ulovlighederne. (https://ulovliglogning.dk)

Henrik har du overhovedet nogen som helst for dokumentation for dine påstande?

Det virker som om du bare er en sølle Troll, der forsøger at skabe splid og splittelse!

Klassisk Metteist!

Mærkeligt at nogen som helst har tillid til sundhedsmyndighederne, efter regeringen har givet dem skylden for alle regeringens fiaskoer!

Men jeg kan godt forstå Socialdemokraterne forsøger at skabe splid og splittelse, de har virkelig lavet lort i det for Danmark og danskerne!

Ih ja, myndighederne har ALTID ret! 🙄🙄🙄

Annonce