På trods af bededagsballade: Jeg bliver og kæmper

Det har været svært at være både socialdemokrat og 3F-tillidsmand og overvære afskaffelsen af store bededag. Det skriver Morten Ryom i dette debatindlæg.
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Morten Ryom, formand for 3F Ungdom
Det er hverken en hemmelighed eller særlig nemt at skjule, at det at være både 3F-tillidsmand for næsten 45.000 medlemmer, og samtidig socialdemokrat ikke er helt nemt for tiden.

Jeg er utrolig skuffet og vred over, at det parti som jeg holder utroligt kært, kan opføre sig på den måde, og være ved at smide både den danske model, og 150 års samarbejde med fagbevægelsen ud med badevandet.

Det har virkelig gjort ondt

Det har helt fysisk været en utrolig træls periode, og jeg har som tidligere sagt haft ondt i maven over alle dem, som stemte på mig, har lagt stemmer til at de nu mister en fridag.

Det har virkelig gjort ondt.

Man må aldrig blindt uden kritik og selvstændig tankevirksomhed være medlem af et parti. For som en god kammerat sagde til mig, så skal man mærke det ned i maven, for det er der god politik kommer fra.

Overvejede at forlade partiet

Derfor overvejede jeg også at følge trop med andre gode kammerater, og forlade partiet på baggrund af alt det her med store bededag. Men jeg har besluttet, at jeg bliver i Socialdemokratiet og kæmper.

så længe der er gode kammerater, der kæmper, så vil jeg også være her og kæmpe med dem

For selvom jeg nu nok vil møde kritik, fordi kampen virker umulig, og at vi de seneste 10 år intet har rykket, da vi står med præcis selvsamme fodfejl og forstokkede politik, så må jeg også bare erkende, at det jo faktisk kunne have set betydeligt værre ud, hvis jeg meldte mig ud dengang.

Det er altid svært at spå om fremtiden, men så længe der er gode kammerater, der kæmper, så vil jeg også være her og kæmpe med dem.

Meget mere end Mette

For mig er det også vigtigt at sige, at Socialdemokratiet er så meget mere end Mette (Frederiksen, red.) og folketingsgruppen.

Det er et parti, der har formet mig og mit virke i over halvdelen af mit liv, og jeg nægter simpelthen at lade det dø hen i hænderne på Excel-regnedrenge og nødvendighedspolitik.

Vi redder nok ikke store bededag denne gang, men vreden og frustrationen er for stor til ikke afføde en reaktion

I hvert fald ikke uden kamp til stregen, for de har ikke og får aldrig patent på at være Socialdemokrater.

Hvad der skal ske ved jeg ikke, men noget sker der. Vi redder nok ikke store bededag denne gang, men vreden og frustrationen er for stor til ikke afføde en reaktion.

Sund kritik

Til alle jer gode kammerater, der har, eller er i gang med at melde jer ud, jeg har den dybeste respekt for jeres beslutning, den er ikke nem. Nogle af jer har været medlem og aktive, fra før jeg blev født.

det sundt altid at tage kritisk stilling til, hvad man ligger navn til

Jeg håber bare, I på et tidspunkt vil komme tilbage og hjælpe, for vi har bestemt brug for alle jeres gode kræfter.

Til jer, der overvejer at melde sig ud, så kan jeg kun sige, at det sundt altid at tage kritisk stilling til, hvad man ligger navn til.

Men jeg håber du bliver, vi har mere end nogensinde før brug for dig.

Betonarbejder, formand for 3F ungdom og socialdemokratisk folketingskandidat i Nordjylland.


placeholder

Kommentarer

som medlem af S siden 1978, har jeg, som andre, altid sagt, men skal ikke true med at gå, men med at blive, det er den eneste måde man får indflydelse på, i politik.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣Stakkels dig.

SÅ TRO VI OGSÅ PÅ DEN MED STORKEN !!!!!!

Som vi siger i Jylland

Mette Bededag har valgt side, hun kæmper, nu for de rige børn.

De skal også have kæledyr, og det er ikke hamster.

Nej, det er rideheste til mange mange penge

Godt skrevet, men de tilbageværende socialdemokrater hylder alligevel BLÅ-mette.🤢🤢🤢

Annonce