Annonce

Paludan koster danskerne formue og rød opbakning til S

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Tirsdag kom den frem, at Rasmus Paludan har kostet danskerne en mindre formue. Penge som Liberal Alliances Laura Lindahl nok havde foretrukket blev øremærket til plastikkirurgi. Mere om det længere nede.

Blandt dagens øvrige nyheder kan nævnes, at venstrefløjen bakker op om Socialdemokratiets velfærdsløfte, mens Dansk Folkepartis ledelse nu møder kritik internt i partiet. Her er vores nyhedsoverblik.

Paludan har kostet danskerne 41 millioner

Politiets udgifter i forbindelse med Rasmus Paludans demonstrationer er steget eksplosivt på få uger. Det viser en aktindset, som TV2 har fået hos Rigspolitiet

I begyndelsen af april viste en opgørelse fra Rigspolitiet, at udgifterne til demonstrationerne fra årsskiftet frem til 7.april var på cirka seks millioner kroner. 29. april var det beløb steget til næsten 41 millioner kroner. Det svarer til cirka en syvdobling og til mere end halvanden millioner kroner om dagen fra 7. april til 29. april. Beløbet dækker over cirka 30 demonstrationer fra nytår frem til 29. april.

Rasmus Paludan mener dog ikke, at beløbet er stort:

Det er ingenting at bruge 41 millioner kroner på at beskytte demokratiet

”Det er ingenting at bruge 41 millioner kroner på at beskytte demokratiet. Det er en dråbe i havet. Om det så havde været 41 milliarder kroner, havde det været pengene værd” siger Rasmus Paludan til TV 2.

 

Venstrefløjen støtter velfærdslov, men kritiserer status quo

Den velfærdslov, som Socialdemokratiet foreslog mandag, får en overvejende positiv modtagelse fra Folketingets røde fløj. Den historie bringer vi på Netavisen Pio i dag.

SF’s formand, Pia Olsen Dyhr mener, at forslaget tydeligt viser forskellen mellem Mette Frederiksen og Lars Løkke, men peger dog på, at der skal findes endnu flere penge til velfærd.

Enhedslistens Pernille Skipper melder, at partiet er klar til at lave en sådan lov sammen med Socialdemokratiet, men kritiserer samtidig på Twitter loven for blot at være et løfte om status quo.

placeholder

 

LA-profil vil have skattelettelser til nye bryster

Liberal Alliances Laura Lindahl er kommet i modvind efter, at hun i et Facebook-opslag opfordrer til skattelettelser for at flere kan få råd til silikonebryster efter amning. Flere mener, at opslaget er udtryk for en dårlig prioritering.

mens vi knokler hårdt i sundhedsvæsnet, så er din bekymring skattelettelser til dine synkende patter?

”Imens vi knokler hårdt i sundhedsvæsnet, så er din bekymring skattelettelser til dine synkende patter? Virkelig fed prioritering, skal nok sige det videre på min afdeling,” lyder det i én af mange lignende kommentarer til opslaget.

Laura Lindahl har efterfølgende været ude og sige, at han fortryder opslaget. Siden har hun dog vendt på en tallerken. Det kan du læse i artiklen på Netavisen Pio.

 

Historisk uro i Dansk Folkeparti

Det er "historisk", at medlemmer af Dansk Folkepartis folketingsgruppe i Politiken kommer med åben kritik af partiets linje og ledelse.

Det mener politisk kommentator Hans Engell.

”DF har jo haft en intern disciplin, så uanset hvilke meldinger der kom fra ledelsen, og uanset hvor partiet placerede sig, så har der været fuldstændig ro i rækkerne,” siger Engell til Ritzau.

Hans Engell hentyder til, at flere menige medlemmer af Dansk Folkepartis folketingsgruppe i Politiken åbent kritiserer partiledelsen for ikke at have vist mere kant i forhold til Lars Løkke-regeringen.

Det vil være nøjagtig samme situation i alle andre partier, hvis man står foran et mega-valgnederlag

”Kritikken er også et tegn på, at Dansk Folkeparti er blevet et helt almindeligt parti. Det vil være nøjagtig samme situation i alle andre partier, hvis man står foran et mega-valgnederlag,” mener Hans Engell.

Du kan læse historien på Netavisen Pio.

 

DF stiller retskrav om plejehjemspladser

Dansk Folkeparti vil gøre det til et retskrav, at danskere over 80 år får ret til en plads på plejehjem. Det skriver TV2.

”Der er for mange historier om ældre mennesker, som får afslag på plejehjemspladser, fordi der ikke er pladser nok”, siger Dansk Folkepartis partiformand Kristian Thulesen-Dahl til TV 2.

Pengene til de retssikrede plejehjemspladser skal, ifølge Dansk Folkeparti, være yderligere én milliard kroner tilført de midler, der de kommende år reserveres til ældreområdet. Venstres Kristian Jensen modsætter sig dog. Det kan du læse i artiklen.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet