Paludan kræves fængslet, kvotekonger for retten og Biden har kæmpeforspring

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Velkommen til Netavisen Pios nyhedsoverblik, hvor vi hver dag samler en lille håndfuld af døgnets vigtigste nyheder.


Anklager kræver fire måneders fængsel til Rasmus Paludan

Rasmus Paludan, der er partileder for Stram Kurs, bør ifølge anklageren i sagen få op til fire måneders ubetinget fængsel, hvis han dømmes for alle 14 lovovertrædelser han er tiltalt for. Det skriver Ritzau.

Rasmus Paludan er blandt andet tiltalt for at være kommet med forhånende udtalelser, ærekrænkelse og for at bringe en anden persons liv eller førlighed i fare.

Og så skal Paludan frakendes retten til at arbejde som advokat "indtil videre", lyder det.

Der falder dom i sagen i morgen.

Læs hele historien her.

 

Kommentator giver topkarakter til S

Socialdemokraterne får topkarakter og tre partier bundkarakter, når politisk kommentator Jarl Cordua giver partierne karakterer i anledning af afslutningen på det første folketingsår efter valget.

"Det forgangne år har været én lang succesfuld vandring for regeringen, der endte med en forholdsvis lykkelig udgang på den potentielle coronakatastrofe, hvor statsminister Mette Frederiksen stadig ligner en romersk triumfator," skriver han om partiet, der får seks A'er.

Omvendt får Venstres leder Jakob Ellemann-Jensen ikke pæne karakterer for sit første år som leder:

"Indtrykket på Borgen er, at det er andre folk – den såkaldte L-bande med Sophie Løhde, Troels Lund Poulsen og Karsten Lauritzen – der styrer løjerne mere end formanden selv. L-banden ses som meget optaget af taktik, proces og det daglige hundeslagsmål med regeringen fremfor at indse behovet for en langsigtet strategi for partiet."

Læs hele analysen her.

 

Kvotekonger skal for retten

Bagmandspolitiet, SØIK, har tiltalt en af Danmarks storfiskere for overtrædelse af reglerne om fiskekvoter. Det skriver Berlingske.

SØIK har i alt rejst tiltale mod ti personer i den såkaldte kvotesag.
Tiltalen bygger på en forudsætning om, at reglerne for fiskekvoter i en lang række tilfælde er blevet omgået, så en enkelt fisker reelt har haft flere kvoter end tilladt.

Det er Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), der har efterforsket sagen.

Udover en række fiskere er en revisionsvirksomhed og en advokatvirksomhed desuden tiltalt i sagen. Anklagemyndigheden stiller krav om konfiskation af op mod en kvart milliard kroner.

Læs hele historien her.


Biden har kæmpeforspring i målinger

Hvis der var præsidentvalg i Amerika i dag, så ville Demokraten Joe Biden få 50 procent af stemmerne, mens modkandidaten, præsident Donald Trump ville få 36 procent. Det viser en ny meningsmåling som New York Times har lavet i samarbejde med Siena College.

”Både Trump og Biden har støtte fra 90 procent af vælgerne af deres eget parti, men uafhængige vælgere foretrækker Biden med 18 procentpoint.
Mænd er næsten jævnt delt, mens kvinder foretrækker Biden med 22 procentpoint, og både blandt vælgere over 45 år og hvide vælgere står det lige, mens yngre vælgere og både sorte og latino-vælgere er overvejendede med Biden,” fortæller direktør Don Levy fra Siena College Research Institute.  

På hjemmesiden realclearpolitics.com, der laver et gennemsnit af alle målinger, er Biden foran med 10,2 procentpoint - det højeste siden Biden sikrede sig nomineringen tilbage i april.

Læs hele historien her.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce