Pape presser Ellemann i ny meningsmåling

Efter Inger Støjbergs farvel til Venstre er De Konservative nu større end "storebroderen" i ny meningsmåling
Jakob Ellemann-Jensen (V) og Søren Pape Poulsen (K)
For første gang er siden daværende statsminister Poul Schlüters (K) velmagtsdage i 1980'erne er Det Konservative Folkeparti nu større end Venstre.

Det viser en ny meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau, hvor De Konservative får 12,9 procent af stemmerne mod Venstres 11,8 procent. Hvilke samtidig er første gang, at De Konservative er større end Venstre i en meningsmåling fra analyseinstituttet.

I takt med, at De Konservative er gået frem i de seneste meningsmålinger - og Venstre tilbage – stiller flere og flere da også spørgsmålet om, De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, efterhånden reelt er blå bloks statsministerkandidat. Ved folketingsvalget i 2019 fik De Konservative 6,6 procent af stemmerne.

Senest, De Konservative var større end Venstre, var ved folketingsvalget i 1990, hvor partiet fik 16 procent af stemmerne mod regeringspartnerens 15,8 procent.

Ydmyg

Selv om Søren Pape Poulsen har sagt, at den største fejl, den konservative formand kan begå, vil være at begynde at tænke på det, er han dog ”glad og ydmyg” over fremgangen i meningsmålingerne.

”Det har været en lang rejse, siden jeg i 2014 blev formand for Det Konservative Folkeparti,” skriver Søren Pape Poulsen på Facebook.

Gå flot frem

”Det har været svært og en stor udfordring. Men gennem hårdt politisk arbejde er vi nået langt. Ved det seneste valg blev vi fordoblet, og meget tyder i meningsmålingerne på, at var der valg i dag, ville vi også igen gå flot frem.”

placeholder

Kan koste kendte pladsen

Venstres 11,8 procent i meningsmålingen er til gengæld en halvering i forhold til folketingsvalget i 2019, hvor det tidligere regeringsparti fik 23,4 procent af stemmerne. Dengang hed formanden Lars Løkke Rasmussen, mens han i dag hedder Jakob Ellemann-Jensen (førstnævnte er nu løsgænger).

I sidste uge viste en såkaldt geografisk prognose, at hvis Venstres vælgerkrise fortsat raser, når vælgerne skal til stemmeurnerne, kan flere profilerede folketingsmedlemmer være fortid på Christiansborg.

Venstres tilbagegang især mærkes i København og Nordsjælland, hvor partiet i begge storkredse står til at miste to ud af tre nuværende mandater.

Det kan koste Venstres mangeårige folketingsmedlem, den tidligere minister og partistrateg Claus Hjort Frederiksen pladsen i Folketinget. I Nordsjælland har Claus Hjort Frederiksen nemlig udsigt til en svær kamp mod partiets politiske ordfører Sophie Løhde, som er storfavoritten til at hapse det ene mandat i kredsen. Sophie Løhde har en historik for at sikre sig markant flere personlige stemmer, og i 2019 fik hun næsten dobbelt så mange personlige stemmer som Claus Hjort Frederiksen.

Støjberg smækkede med døren

Voxmeters meningsmåling er foretaget i perioden fra den 8. og til den 15. februar, og er dermed den første, hvor Venstre i hele målingsperioden har været uden den tidligere næstformand Inger Støjberg. Inger Støjberg gik og smækkede med døren ved at erklære, at hun ikke tror, at Jakob Ellemann-Jensen nogensinde bliver statsminister.

I den forrige meningsmåling fik Venstre 12,3 procent af stemmerne.

Samtidig får Nye Borgerlige med 8,4 procent af stemmerne den bedste meningsmåling i partiets historie og nærmer sig efterhånden ”storebrødrene” i blå blok.

placeholder

Rød blok fortsætter føringen

I forhold til den forrige meningsmåling går blå blok samlet frem til 44,1 procent af stemmerne mod tidligere 42,2 procent.

Men det er stadig mindre end de 47,7 procent af stemmerne, Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Nye Borgerlige fik ved folketingsvalget.

Socialdemokratiet må notere en mindre tilbagegang i meningsmålingen til 32,9 procent af stemmerne, mod 33,1 procent i den forrige måling, hvilket dog stadig er syv procent flere end ved folketingsvalget.

I mandater giver den seneste meningsmåling 76 mandater til blå blok mod 99 til rød.

Hverken Alternativet, Veganerpartiet eller Kristendemokraterne ville komme over spærregrænsen på to procent, hvis der var folketingsvalg i morgen.

Meningsmålingen baserer sig på telefoninterview med 1.040 repræsentativt udvalgte personer på 18 år eller derover og den er gennemført i perioden fra den 8. til den 15. februar 2021.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/- tre procentpoint.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Er der nogle der kan fortælle hvad forskellen er på en der blev langtidsledig
før corona-krisen,og en der er blevet langtidsledig under corona-krisen ???

Venstre er på 11,3% Pape på 12,8 %, og DF på 6,6 = VKO har samlet nu 31%. S alene har 32,9%. Og også flertal med SF og Ø uden R. Og Støjberg laver eget firma om danske værdier, men det er falsk varebetegnelse, for IS har ikke patent på danske værdier, hun kan have egne værdier, men de behøver ikke være det samme som mange andre danskeres.. Så det er noget fis rent ud sagt.
V er i panik, de kommer med politik, det gør K ikke, de lurepasser, men V har bare nogle politikere som ikke brænder igennem. Når Martin Gertzen igen og igen brokker sig, eller Ellemann arrogant fører sig frem, så virker det ikke. Eneste Vmand, p.t der sige rnoget fornuftigt er Søren Pind.

blå blok kalder igen Mette i samråd omkring sine udtagelser da hun lukkede ned,men det har Henrik Dahl fra la.jo skrevet at de var blevet indviet i på møder med de blå partier,de er da nogle sørgelige størrelser at høre på,hvis jeg var Mette udskrev jeg valg,så kan vi se om ellemann og tulle drengen kan gøre det bedre,ligesom ham der lurepasser Søren Pape,som gerne vil være statsminister da vil vi få åbnet hele Danmark.Gud bevare Danmark godt vi har Mette Og regeringen de gør det nemlig godt

Når savannens største dyr møder skyggen af en elefant, ses i det fjerne en giraf, der når de grønne blade på de højeste træer.
“At hvile sig i skyggen og drømme om de gazeller, der for længst er borte.”
Løvernes konge i coronaens skær.

Annonce