Henter indhold

7. august 2017

Annonce:
Nyheder
Parti næsten klar til comeback
Økonomi- og indenrigsministeriet har offentliggjort tallene for hvor mange underskrifter nye partier har samlet sammen.
7. august 2017

Økonomi- og indenrigsministeriet har i dag offentliggjort den opdaterede liste for, hvor mange vælgererklæringer partierne, der ikke sidder i folketinget, har samlet sammen. Tallene viser, at Kristendemokraterne er meget tæt på at nå målet på de 20.109 vælgererklæringer det kræves.

Kristendemokraterne mangler nemlig kun 2.117 underskrifter for at være opstillingsberettigede til næste folketingsvalg. Dermed får partiformand Stig Grenov og hans partifæller endnu engang chancen for at komme tilbage i folketinget, hvor Kristendemokraterne ikke har været siden valget i 2005.

Kristendemokraterne, partiet der tidligere hed Kristeligt Folkeparti, stillede op ved folketingsvalget i 2011 og fik 29.000 stemmer, hvilket svarede til 0,8 procent. Partiets bedste resultat var i Ringkøbingkredsen, hvor partiet med 6,5 procent af stemmerne blev det fjerdestørste parti.

Partiet er i øjeblikket repræsenteret i fire kommunalbestyrelser. Partiet har tre medlemmer i Ringkøbing-Skjern kommune og en hver i Herning, Holstebro og Bornholms kommunet.

Ikke andre partier tæt på
Ser man på listen, så ser det lige nu ikke ud som om, at der når at blive flere partier opstillet. Næst flest underskrifter har Danskernes Parti, som imidlertid har besluttet sig for at nedlægge sig selv og dermed ikke stiller op. Og på tredjepladsen ligger Nationalpartiet, som kun har samlet 2.748 underskrifter sammen og dermed er langt fra målet.

Partiet ”Jorden Frihed Kundskab”, der arbejder for, at Danmark skal betale krigsskadeerstatning til lande, som vi har angrebet i ”ulovlige angrebs – og plyndringskrige ” har samlet lidt over tusinde underskrifter sammen.

Se hele listen fra Indenrigsministeriet her.

Blandt de partier som har fået mindre end 10 vælgererklæringer finder man blandt andet Hampepartiet, sikkert fordi partiets støtter har glemt det, Dansk Vikinge Parti, måske fordi de fleste vikinger er på plyndringstogt, og ikke mindst partiet De Velorienterede, som har fået lige præcis 0 vælgererklæringer, formentlig fordi deres støtter godt ved at det er spild af tid.

Højrefløjspartiet Nye Borgerlige har samlet 20.109 underskrifter ind og er dermed allerede opstillingsberettiget.

Der skal senest være valg til folketinget 17. juni 2019.

Netavisen Pio anvender cookies med det formål at genkende den besøgende, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Ved at klikke videre rundt på Netavisen Pio accepterer du vores cookie politik.
Få Netavisens PIOs nyhedsbrev
Designed by SKARP & GACELA 2016 PIOPIO
Designed by SKARP & GACELA 2018 PIOPIO