To partier bejler til Støjberg

Hvor går Inger Støjberg hen, hvis løsgængeren går nogen steder? Kristian Thulesen Dahl og Pernille Vermund står i hvert fald klar med åbne arme
Blækket er dårligt nok tør på skilsmissepapirerne mellem Venstre og Inger Støjberg, før Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige nu bejler til løsgængeren.

”Hun er velkommen i DF:),” skriver Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, på Facebook.

Dansk Folkepartis formand mener ikke, at Venstres støtte – eller rettere mangel på samme – i forbindelse med rigsretssagen mod den tidligere udlændinge- og integrationsminister har givet hende ”noget reelt valg.”

Ved Folketingets afstemning tirsdag stemte et flertal af Venstre med partiets formand, Jakob Ellemann-Jensen, i spidsen for en rigsretssag. Foruden Inger Støjberg selv stemte otte medlemmer af Venstre dog imod rigsretssagen.

Det samme gjorde i øvrigt partiets forhenværende formand, løsgængeren Lars Løkke Rasmussen, samt netop Dansk Folkeparti og Nye Borgerliges folketingsmedlemmer.

Stop hetzen

Dansk Folkeparti havde forinden startet en underskriftsindsamling til fordel for Inger Støjberg, hvor danskerne - under overskriften ”Historisk hetz imod Inger Støjberg må stoppe” – blev opfordret til at skrive under på, at det var ude af proportion at stille den tidligere udlændinge- og integrationsminister for en rigsret i sagen om adskillelsen af asylparrene.

”Jeg kender Inger som en stærk politiker,” skriver Kristian Thulesen Dahl i dag.

”Med hjertet det rette sted. Hun kæmper for Danmark og de danske værdier - og hun har aldrig ladet sig kue i den kamp. Vi har gennem årene haft et rigtigt godt samarbejde og jeg ønsker Inger alt det bedste i fremtiden. Både med Rigsretssagen - men også med at finde stedet for at fortsætte det politiske arbejde. Det er heldigvis tydeligt, at Inger slet ikke er færdig med det endnu!”

 

placeholder

 

Uden filter

”VELKOMMEN TIL EN VÆRDIKRIGER UDEN FILTER,” skriver Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, med versaler på Facebook.

”Dette er ikke afslutningen. Det er ikke engang begyndelsen på afslutningen. Men måske er det afslutningen på begyndelsen. Sådan sagde Winston Churchill i 1942 efter slaget ved El Alamein.

”I dag har Inger Støjberg meldt sig ud af Venstre. Hun vil fortsætte sit politiske arbejde som værdikriger uden filter. Det - tror jeg - bliver godt for Danmark.”

 

placeholder

 

Stridighederne fortsætter

Samtidig fortsætter striden mellem Inger Støjberg og hendes nu tidligere parti og ikke mindst dets formand, Jakob Ellemann-Jensen, efter skilsmissen.

Inger Støjberg smækker nemlig med døren og erklærer, at hun ikke tror, at Jakob Ellemann-Jensen nogensinde bliver statsminister. Mens Venstres formand til gengæld gør det klart, at Inger Støjbergs udmeldelse ikke handler om politik.

Med Dannebrog på skulderen og våben i hånd

 

”Jeg har været soldat for Danmark og været udsendt med Dannebrog på skulderen og våben i hånd for at kæmpe for danske værdier, og det jeg tror på,” skriver Jakob Ellemann-Jensen på Facebook.

”Så jeg vil ikke høre tale om, at jeg ikke har kærlighed til Danmark.”

 

placeholder

 

Pind: Handlede om placering 

Venstres tidligere justitsminister Søren Pind skriver på Twitter, at det er sigende, at Inger Støjberg hævder, at Venstre har overladt en ”stram udlændingepolitik” til regeringen. Hvilket netop var Søren Pinds oplevelse med den tidligere udlændinge- og integrationsminister. Det handlede ikke om indhold og substans - politikken - men placering. Flyttede andre sig, skulle man flytte parallelt med.

”Man ku’ også vende det på hovedet og sige, at når Nye Borgerlige og DF er så vilde i varmen for at modtage et - nu tidligere - medlem af et tredje parti, så er det vel ikke uden grund,” skriver Søren Pind.

”Men hvad ved jeg.”

 

Man ku’ også vende det på hovedet og sige, at når Ny Borgerlige og DF er så vilde i varmen for at modtage et - nu tidligere - medlem af et tredje parti, så er det vel ikke uden grund. Men hvad ved jeg.

— Søren Pind (@sorenpind) February 4, 2021

 

Inger Støjberg fik 28.420 personlige stemmer ved folketingsvalget i 2019 og kan derfor potentielt set trække mange vælgere med over i et nyt parti.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Arh - så dum tror jeg nu alligevel ikke Inger Støjberg er...

Lad dem dog bejle løs, så kan de slås indbyrdes. Tro ikke tre egoer Vermund, Pia k og Støjberg bare fletter fingre. De kan stå derude og råbe i kor om deres hårde linje og se hvad de får ud af det. Udlændinge løser ikke de politiske problemer vi vil få fremover, der skal meget andet til. Så lad dem dog skabe sig fortsat.

Selv Bertel Haarder har bejlet til Inger Støjberg. Ved at hun skulle undskylde! Så kunne hun leve videre i Venstre!
Har Bertel Haarder nogensinde sagt undskyld, fordi han egenhændigt fik ødelagt den danske folkeskole! Manden der startede test og prøvehelvedet, som gør at børn og unge aldrig har haft det psykisk dårligere end tiden før coronaen! Nu udvisker coronaen alle spor, men der er folkeskolelærere som aldrig glemmer hvem der startede katastrofen! Om nogen har Bertel Haarder noget at undskylde.
Under den seneste folkeskolelærerkonflikt forholdt Bertel Haarder sig passiv, på trods af at han som liberal måtte være den første til at erkende hvordan lærerne psykisk opfattede situationen. Bertel Haarder kunne have undgået at 5000 lærere stoppede før tid. Bertel med den store erfaring forholdt sig passiv. Hvornår kommer undskyldningen! Lige så mange lærere holdt som følge af Bertel Haarder som Mette Frederiksen fik til at forlade minkerhvervet! Mette Frederiksen sagde undskyld med en erstatning. Lærerne har hverken fået erstatning eller undskyldning fra Bertel Haarder!
Venstre har i sig selv nok at sige undskyld for!
Hvornår kommer Bertel Haarders undskyldning for passivt at ville nedlægge regionerne? En liberal demokratisk fejl af dimensioner, som Venstre betaler prisen for i øjeblikket. Jyderne var imod! Med mindre de sad i folketingsgruppen. Hvor kun Inger Støjberg stadig holdt fast ved det Venstre var gået til valg på i Jylland!
Hvis Løkke havde forslået at nedlægge Danmark havde Bertel Haarder stemt for! Folketingsstolen er for længst vokset sammen med hans tynde ben.
I USA styres landet af hans lige! Hele verden ser måbende til???
Inger Støjberg er i sin bedste alder. Kan stadig tænke selv! Og siger undskyld til Jylland for Lars Løkkes største fejl: Truslen om at nedlægge regionerne. Fortsættelsen af Bertel Haarders testregime i folkeskolen. Og manglen på krav til indvandrere i alle aldre. Lars Løkkes største fejl, fordi han leflede for “drenge der har det svært”. Noget folkeskolelærere har langt mere erfaring i end “ Lille Lars fra Græsted”. Lars nedgjorde både Inger og folkeskolelærere! Hvis de krav Inger stillede, var blevet til de krav som alle folkeskolelærere kunne stille overfor indvandrere og andre “utilpassede” drenge, havde Jylland ja, hele Danmark set helt anderledes ud i dag. Krav uden test er pædagogik, der vil noget! Tillid til lærere og tillid til deres elever. Det som Bertel Haarder svigtede for 20 år siden. Og som har forfulgt Venstre siden.
En politik der i sidste ende havnede i Lars Løkkes ønske om at nedlægge regionerne. At Venstres folketingsmedlemmer ikke internt kunne stoppe en så stor mistillid til sygeplejersker, læger, regionspolitikere, lokale administratorer, betaler Danmarks reelle liberale parti i dag prisen for.
Det er her Inger Støjbergs jyske kritik for alvor rammer Venstre.
Inger har intet at undskylde. Venstre har alt at undskylde.
Den dag Bertel Haarder undskylder. Og alle andre i Venstre undskylder! Kommer Inger tilbage.
Kommer folkeskolelærerne tilbage. Hvis ikke de har været på pension for længe. Hvis ikke de er kommet til at elske deres nye erhverv.
Kristian Jensen forsøger nu at råde bod på Bertel Haarders fadæser og Venstres fadæser inden for folkeskoleområdet. Ved at etablere en liberal fri læreruddannelse. Hvor småt! Hvor egoistisk! Hvor asocialt.
Venstre et landsdækkende parti. Erkend jeres fejl! Sig undskyld for jeres fejl!
Så kommer Inger tilbage! Og Venstre bliver igen landsdækkende med tillid i alle kroge af landet og i alle erhverv. Selv hos folkeskolelærere, der forsøgte at opdrage på indvandrerdrenge.

”VELKOMMEN TIL EN VÆRDIKRIGER UDEN FILTER,” skriver Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, med versaler på Facebook.

"”Dette er ikke afslutningen. Det er ikke engang begyndelsen på afslutningen. Men måske er det afslutningen på begyndelsen. Sådan sagde Winston Churchill i 1942 efter slaget ved El Alamein."

Pernille "for mange ord i mund" skulle måske overveje at rydde op i sit ordskvalder - fra bunden af.

Annonce