Pensionskasse investerer stort i Aarhus-ghetto

Gellerupparken vil muligvis snart blive transformeret fra socialt udsat boligområde til en attraktiv blandet bydel.
Den udskældte Gellerup Park vest for Aarhus vil muligvis snart også blive hjemsted for lærere, sygeplejersker og håndværkere. Det er i hvert fald pensionskassen PKAs ambition. Pensionskassen vil investere 350 millioner kroner i opførslen af 188 boliger, og det kan måske være med til at fjerne den socialt belastede bydel fra regeringens ghettoliste.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) ser investeringen som en afgørende brik i kampen for at skabe boliger, som er både attraktive og betalelige:

”Det betyder meget for os som by, at en stor privat investor ser potentialet i bydelsudviklingen i Gellerup og byder ind med et projekt, der vil give borgerne i Aarhus endnu flere boliger at vælge imellem,” siger han til DR.

Fra udsat til attraktiv
Gellerup bliver i offentligheden ofte kædet sammen med en overrepræsentation af arbejdsløse, lavtuddannede, kriminelle og ikke-vestlige indvandrere. Men Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening har udviklet en helhedsplan for Gellerupparken, som skal omdanne området fra et social udsat område til en attraktiv bydel.

Planen involverer investering i ny infrastruktur, modernisering af boliger, en ny bypark, nye offentlige institutioner og kulturtilbud. Bydelens indbyggertal forventes at stige fra 6.000 til op imod 14.000 over de næste ti år.

Kommunen har vist vejen
Det er blandt andet på baggrund af kommunens visioner for området, at pensionskassen nu vover at investere:

Kommunen og boligforeningen har vist vejen med store ambitioner om at revitalisere hele området.

”Vi ser det her som en rigtig fornuftig investering med et godt kommercielt grundlag. Kommunen og boligforeningen har vist vejen med store ambitioner om at revitalisere hele området, siger Michael Nellemann Pedersen, investeringsdirektør i PKA til DR.

I pensionskassen, som blandt andet administrerer pensionsopsparinger for sygeplejersker, socialrådgivere og farmakonomer, er man afklaret med at være den første private investor, der skyder penge i en bydel med en social slagside:

”Der er ingen tvivl om, at vores investering rummer andre typer af risici, end dem vi normalt ser. Men vi har som firstmover fået nogle vilkår, der gør projektet robust. Vi tror på, at vi er en løftestang for andre, siger Michael Nellemann Pedersen.

Byggeriet forventes at stå færdig ultimo 2020.


Kommentarer fra Facebook

Annonce