Annonce

Pia K knækker Danmark

Leder: Pia Kjærsgaard advarer om, at Danmark kan knække midtover. Men hvorfor har DF intet gjort noget for at vende udviklingen de mange år, partiet har siddet med ved bordet? Netavisen Pio stiller syv spørgsmål til Pia Kjærsgaard.
Folketingets formand og stifter af Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, giver nu udtryk for sin frygt for, at Danmark skal knække over. I et stort opslået interview i Berlingske opremser partistifteren sine mange bekymringer for, at Danmark kan have kurs mod en mere opdelt og polariseret fremtid.

Jeg kunne ikke være mere enig, når Pia Kjærsgaard taler om, hvordan magtens centrum har glemt de små provinsbyer, hvordan mange i Udkantsdanmark føler sig ’underkendte’, hvordan østeuropæerne presser arbejdsmarkedet for de ufaglærte, hvordan Folketinget bliver stadig mindre repræsentativt, hvordan globaliseringen skaber et A- og B-hold og ikke mindst hvordan magteliten med ’deres på det tørre’ nægter at høre efter.

Det er et skræmmende billede af Danmarks fremtid, som Pia Kjærsgaard maler, men der er desværre mere retvisende end man kunne håbe. Jeg deler mange af de nævnte bekymringer. Der hænger mørke polariserende skyer ude i horisonten. Men virkeligheden er bare, at Pia Kjærgaard og Dansk Folkeparti selv har bidraget til at forværre stort set alle de nævnte problemer.

Kære Pia, her er der syv spørgsmål til dig
På baggrund af Dansk Folkeparti nyere politiske historie vil jeg gerne stille Folketingets formand Fru Pia Kjærsgaard følgende 7 spørgsmål (Og alle jer journalister derude, må gerne lade sig inspirerer):

1) Hvorfor stemte Dansk Folkeparti for kommunalreformen i 2004, der betydning lukning af en masse sygehuse, når centralisering og sygehuslukning netop er et af de problemer, som du påpeger i dag?

2) Hvorfor stemte Dansk Folkeparti i 2007 for, at der skulle gives flere penge til Danmarks Radio og stoppede produktionen af tv-nyheder fra provinsen, når dit parti i dag vil tvangsflytte DR til Aarhus og beskære budgettet med 25 procent?

3) Hvorfor stemte Dansk Folkeparti i 2010 et politiforlig, der betød færre betjente på gaden og lukning af alarmcentraler, når du i 2016 beklager, at folk er utrygge ved at gå ude om natten?

4) Hvorfor stemte Dansk Folkeparti op igennem 00’erne og 10’erne for halvering af dagpenge, de facto afskaffelse af efterlønnen, store skattelettelser til de mest velhavende og meget mere, som har gjort livet ulideligt hårdt for mange de ’underkendte danskere’?

5) Hvorfor stemte Dansk Folkeparti sidste år for en finanslov, der sænkede grundskyld og registreringsafgift til glæde for de velstillede på Frederiksberg og i Nordsjælland, mens fattige kommuner med sociale problemer blev hårdt ramt af kontanthjælpsloftet?

6) Hvorfor har Dansk Folkeparti intet gjort ved social dumping i de mange år, partiet har været parlamentarisk grundlag for regeringen, og hvorfor forslog partiet i 2012 at indskrænke konfliktretten, når netop social dumping er årsag til en stor del af den globaliseringsfrygt, du taler om?

7) Hvorfor vil Dansk Folkeparti nu forværre den igangsatte opsplitning af det Danmark vi kender ved at give skattelettelser til de rigeste?

DF snakker om de rigtige ting, men handler på de forkerte
Det har altid været storbyelitens lette løsning at lade sig forarge af Dansk Folkeparti og tage afstand fra den uvidenhed og dårlig moral, som partiet er udtryk for. Men det moraliserende standpunkt har alle dage været en blindgyde.

Dansk Folkeparti har været i stand til at opfange befolkningens vrede og sætte spot på ignorerede ellers oversete politiske udfordringer. Det fortjener Pia Kjærsgaard og hendes parti ros for, men det har været spil for galleriet. De mange ord er blev fulgt op af politiske handlinger, som kun har gjort ondt værre og drevet Danmark tættere på opsplitningen. 15 år med massiv politisk indflydelse til DF har ikke hjulpet.

Dansk Folkeparti snakker om de rigtige ting, når de står på talerstolen, men støtter det forkerte, når de stemmer i folketingssalen. Det har været uset politisk hykleri fra DF’ernes side, men de har fået lov til det, uden medierne har stillet de svære, kritiske spørgsmål.

Opsplitningen er kommet for at blive og Dansk Folkeparti bidrager kun til at gøre den værre.

Jens Jonatan Steen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet